Hírmorzsák 2018-10-29 (9:30)

A Cavs hivatalosan is menesztette Tyronn Lue-t, Larry Drew az ideiglenes helyettes... vagy mégsem? A Cleveland hosszabb ideig pihenteti Kevin Love-ot? LeBron James Dirk Nowitzki előtt a pontlistán - a német szerint James beérheti KAJ-t az első helyen, ha egészséges marad. Steph Curry NBA rekordot döntött. Brett Brown Robert Covingtont dicsérte. Giannis Antetokounmpo úgy érezte, mintha kiütötték volna, miután Aaron Gordonnal ütközött. DeMarcus Cousins elnézést kért a Warriorstól, miután a Knicks ellen kiállították a kispadról, erről beszélt Steve Kerr.

Amint arról tegnap este már szó volt, a Cleveland Cavaliers menesztette Tyronn Lue vezetőedzőt. Ez a későbbiek folyamán hivatalosan is megtörtént, és Lue helyét ideiglenesen egyik eddigi segédje, Larry Drew veszi át, aki tavaly 9-1-et produkált, amíg Lue személyes okok miatt távolt volt a csapattól.

A klubnál lévő káoszt jól mutatja, hogy Shams Charania (The Athletic) információi szerint hiába nevezte ki Drew-t a gárda ideiglenes vezetőedzőnek, Drew nem fogadta el ezt a címet - lényegében ő lesz a vezetőedző, de magát a titulust nem akarja aláírni. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy Drew akkor akar új megállapodást kötni a csapattal, ha a 2018/19-es idényen túlnyúló szerződést adnak neki - addig nagyon szívesen lesz az átmeneti időszak vezére, de Woj is leírta, hogy Drew (egyelőre) nem írta alá az ideiglenes vezetőedzői státuszt .

Ugyanide tartozik, hogy Marc Stein (New York Times) értesülései szerint a Cavs Kevin Love hosszabb pihentetésén gondolkodik. Az erőcsatár kihagyta az elmúlt két találkozót, és folyamatosan fáj a lábfeje.

Az még a tegnap hajnal margójára fér, hogy a Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James az örökranglista hatodik helyére lépett a pontokat tekintve, miután megelőzte Dirk Nowitzkit. A Dallas német ikonjának 31187, míg Jamesnek 31202 pontja van jelenleg. Nowitzki Tim MacMahonnak (ESPN) azt mondta, hogy LeBron a jelenlegi állapotában, ahogy kinéz és ahogyan mozog, megdöntheti Kareem Abdul-Jabbar 38387 pontos rekordját, ha egészséges marad. Hihetetlen számokat hoz, nem tűnik úgy, hogy lassulna, és elképesztő, hogy pályafutása 15. évében is milyen mutatókat szállít - ha így folytatja, elkaphatja Kareemot.

Még egy statisztika: a Golden State Warriors sztárja, Steph Curry ma hajnalban NBA rekordot döntött, sorozatban a hetedik mérkőzését játszotta, amelyen bedobott legalább 5 triplát, így most már egyedül tartja a csúcsot, George McLeodot előzte meg ezzel.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown Robert Covingtont dicsérte a Charlotte Hornets elleni találkozó után. Brown szerint Covington adta meg az alaphangot számukra a Kemba Walkeren bemutatott védekezésével, és szerinte ez volt játékosa idei legjobb mérkőzése. Covington annyit tett ehhez hozzá, hogy minden meccsen szupersztárokat kell fognia, úgyhogy ugyanazt kellett tennie, mint mindig: leszegett fejjel megcsinálni bármit, ami szükséges a győzelemhez. Az edző látta az arcán, mennyire fáradt, de neki is szüksége volt erre, a csapattársainak pedig még inkább.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo a földre került az Orlando Magic elleni összecsapáson, miután a levegőben ütközött Aaron Gordonnal. A görög játékos a mérkőzés után elmondta, hogy úgy érezte magát, mintha kiütötték volna - megpróbált blokkolni, de kapott egy ütést a fejére, így elesett, ezután pedig nem sok mindenre emlékszik. Csináltak egy agyrázkódás tesztet a második és további vizsgálatokat a harmadik negyed során is, mert óvatosnak kell lenniük ezzel. Ez utóbbit hangsúlyozta a Mike Budenholzer vezetőedző is, aki elmondta, hogy ezért voltak a plusz vizsgálatok, hogy biztosak legyenek abban, hogy minden rendben van Giannis-szal.

A végére pedig DeMarcus Cousins maradt - két napja láthatáttok, hogy a New York Knicks elleni mérkőzésen kiállították a padról. A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr a Brooklyn Nets elleni összecsapás előtt azt nyilatkozta, hogy beszéltek erről Cousinsszal, aki jól reagált: elnézést kért mindenkitől, mert tudja, hogy ez egy más szerepkör, egy más csapat, más helyzet, és tovább kell lépnie a pályafutásában. Az ilyen viselkedés nem segít nekik bajnoki címet nyerni, és nem fog javítani a megítélésén sem. Ezt is felfogta a center, és Kerr szerint Cousins azonnal meg is bánta tettét, amint megtörtént. Örül annak, hogy játékosa világosan látja a helyzetet, és szerinte ez nem fog előfordulni még egyszer.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus