Hírmorzsák 2018-12-29 (17:00)

Derrick Rose szerint Tom Thibodeau tényleg hisz benne és törődik vele. Andrew Wigginst a saját szurkolói fütyülték ki. Montrezl Harrell szerint a Clippers el fogja érni, hogy odafigyeljenek a csapatra. Rajon Rondo további 4-5 hetet (gyűrűsujj), Marvin Bagley még 2 hetet (térd) hagy ki. John Wall egy sarokspecialistához megy. A Cavs 2 évre 6 millió dollárt adott Pat McCaw-nak - a labda a Warriors térfelén pattog. A liga kiküldött egy emlékeztetőt az összes csapatnak az anti tampering szabályokról. Joel Embiid keveset szerepel mostanában a közösségi médiában, erről beszélt. Enes Kanter szerint a ligának meg kellene büntetnie a Bucks egyik segédedzőjét, Kristaps Porzingis is kiakadt Darvin Hamre.

Sérülésekkel kezdünk. Tegnap este már volt róla szó, hogy Rajon Rondo további 4-5 hetes kihagyásra kényszerül, miután megműtötték a jobb kezén a gyűrűsujját. A Washington Wizardsnál John Wall a bal sarka miatt hagyta ki a Chicago Bulls elleni találkozót - Scott Brooks vezetőedző elmondása szerint egy specialistához is ellátogat majd Wall, de évek óta bajlódik hasonló gondokkal, néha előjön ez nála, aztán megszűnik a fájdalom. A Sacramento Kingsnél Marvin Bagley III még két hétig nem fog pályára lépni bal térdsérülése miatt - Rondóhoz hasonlóan ő is a Golden State Warriors ellen sérült meg, csak december közepén.

Ha már a Golden State: a Cleveland Cavaliers 2 éves, 6 millió dolláros offer sheetet adott a bajnok korlátozott szabadügynökének, Pat McCaw-nak - a Warriorsnek most el kell döntenie, hogy megtartja-e ennyiért, vagy inkább elengedi az ohióiakhoz.

A liga mind a 30 csapatnak kiküldött egy emlékeztetőt a tampering elleni szabályokról - egy héttel azt követően, hogy LeBron James nyilvánosan kinyilvánította, hogy szívesen látná Anthony Davist a Lakersnél, ami miatt a kispiacú klubok tulajdonosai felháborodtak.

A Lakers ma hajnalban vereséget szenvedett a Los Angeles Clipperstől. Utóbbi magasembere, Montrezl Harrell azt nyilatkozta a találkozó után, hogy imádta hallgatni a sok "boo"-zást a Lakers-szurkolóktól, mert nem ismerik el őket Los Angeles-i csapatként, ez azonban nem nagyon izgatja őket - ők a Los Angeles Clippers, tehát ők is LA-i együttes. Megpróbálnak átnézni rajtuk az aranysárga-lilák a történelem miatt, amit ő is tisztel, de nem sokat jelent számára. A lényeg szerinte az, hogy mindenkinek oda kell figyelnie a Clippersre, és gondoskodni is fognak arról, hogy ez így legyen.

A Minnesota Timberwolves kiscsatárát, Andrew Wigginst saját közönsége fütyülte ki az Atlanta Hawks elleni összecsapás ráadásának a végén - a meccs 123-120 lett az Atlantának, a kanadai játékos pedig egy potenciális egyenlítő büntetőt hagyott ki 4.6 másodperccel a végső sípszó előtt, ezzel 5/12-vel zárta a meccset a vonalról. Wiggins annyit mondott erre, hogy vannak pocsék szurkolóik és jók is, ez az élet rendje.

A Minnesotánál Derrick Rose kifejezetten jó formában játszik idén, 18.7 pontot és 4.7 gólpasszt átlagol 45%-os triplamutatóval. Az irányító azt mondta, hogy voltak olyan edzői, akiknek a kezei alatt szívesen játszott, de más, amikor valaki olyan az edző, aki tényleg hisz benne. Rose szerint Tom Thibodeau ilyen ember, és ténylegesen törődik vele.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid idén sokkal kevesebbet mutatkozik a közösségi médiában, mint korábban - kezd talán beérni?! Embiid annyit mondott erről Tim MacMahonnak (ESPN), hogy nem is emlékszik már arra, hogy mikor posztolt valamit Twitteren - a barátnőjével lóg, vele tölti az idejét.

A végére pedig a New York Knicks magasembere, Enes Kanter maradt, aki a Milwaukee Bucks elleni összecsapáson akaszkodott össze a Giannis Antetokounmpóval. Kettejük összeröffenése közben a Bucks segédedzője, Darvin Ham a pályára sietett, és kicsit meglökte Kantert, hogy szétválassza a két felet, a török szerint azonban ehhez nem volt joga, mert ő a Milwaukee alkalmazottja, a Bucks játékosaihoz érhet hozzá, úgyhogy az NBA-nek meg kellene büntetnie Hamet. Kanter szerint ő is meglökhette volna Hamet, és elkezdhettek volna egy másik verekedést is, de a liga valószínűleg nem ezt szeretné. Hamre egyébként Kristaps Porzingis is kiakadt, ő instagramon jelezte, hogy jobb lenne, ha a Bucks segédtrénere leülne a fenekére...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus