Hírmorzsák 2019-10-26 (12:00)

Draymond Greennek idegproblémája van a jobb könyökében. Steve Kerr szerint nem egyedi eset lesz idén, hogy súlyos zakóba szaladnak bele - ez a realitás. Patrick Beverley már beszólt a Golden State alkalmazottainak. D'Antoni szerint még 2-3 évig bajnokesélyes a Rockets jelenlegi magja. Giannis Antetokounmpo úgy gondolja, fejlődhet még - nem érdekli, hogy megvédje MVP címét. Jokic megelőzte a TD-k számában Michael Jordant. Háttérinfók Jaylen Brown és Dejounte Murray idő előtti hosszabbításáról. LeVert új szerződése rablás a többi megállapodáshoz képest? Lonzo Ball és Josh Hart 2020/21-es csapatopcióját is lehívta a Pelicans. Jimmy Butler, James Johnson és Waiters is kihagyja a Heat következő két meccsét.

Kezdjünk a Golden State Warriorsszal, sok hír kapcsolható hozzájuk. Tim Kawakami (Tha Ahtletic) információi szerint a San Francisco-i együttes évi 700 millió dolláros bevételt könyvelhet el az elkövetkezendő szezonok során. Ez 250-300 millióval több, mint amit a New York Knicks vagy a Los Angeles Lakers felmutathat - egy forrás szerint a 950 milliós éves bevétellel rendelkező Dallas Cowboyst leszámítva az összes NFL csapatot is megelőzheti a Golden State. Összességében nézve a Chase Centerbe költözéssel már az első évben 150 millió dolláros profitot könyvelhet el Joe Lacob klubja.

Steve Kerr vezetőedző elmondása szerint Draymond Green idegproblémával küszködik a jobb könyökében. A Los Angeles Clippers elleni meccs első negyedében sérült meg, és maga az érintett is azt mondta, hogy nagyon fáj a könyöke.

A Clippers elleni 19 pontos zakó után Kerr annyit mondott, hogy nem egyszeri eset volt, hogy súlyos zakót kaptak, jelenleg ez a realitás. Lesznek még ilyen esték ebben az idényben, de folytatniuk kell a harcot, küzdeniük kell, ez a tervük. A tréner hozzátette, hogy nem jó érzés, a vereség mindig fáj, de ez a valóság. Az elmúlt 5 évben egy olyan világban éltek, amelynek nem lenne szabad léteznie. Jobb mérlegük volt ebben az 5 szezonban, mint bármelyik csapatnak a liga történetében, de eljött a realitás ideje: 9 játékosuk 23 éves vagy fiatalabb, és sok szempontból elölről kell kezdeniük mindent. Steph Curry azt mondta, hogy a legkönnyebb az lenne, ha azt mondaná, ez csak egy mérkőzés volt a 82-ből, de alapvető dolgokat kell helyretenniük, ha meccseket akarnak nyerni.

Az ellenféltől Patrick Beverley a Warriors alkalmazottait vegzálta. A hátvéd állítólag odaszúrta nekik, hogy Kevin Durant nélkül teljesen másképp néznek ki - eleget "csaltak", nincs ezzel gond, volt egy nagyszerű időszakuk, de most jön a valóság.

A Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni arról beszélt Joe Vardonnak (The Athletic), hogy szerinte még nagyon is nyitott az az időszak, amíg a Rockets jelenlegi magja bajnokesélyesnek tekinthető. D'Antoni szerint James Harden még csak 30, ereje teljében van, minden évben egyre inkább fejlődik, és csak a bajnoki cím megszerzésére koncentrál. Kevés időt töltött eddig Russell Westbrookkal, de az eddigiek alapján ugyanezek a megállapítások igazak rá is. Azt nem tudja, hogy 2-3 évnél tovább tarthat-e ez, de Harden ennyi ideig még biztosan hozni tudja ezt a szintet. D'Antoni azt is elmondta, hogy a "Six seconds or less" taktikán dolgoznak Westbrook megszerzése után - mint ismert, a tréner a "Seven seconds or less"-szel lett híres a 2000-es évek elején a Phoenix Sunsnál, még ezt is gyorsítani akarja.

A Milwaukee Bucks MVP-je, Giannis Antetokounmpo a tegnap hajnali, Rockets elleni siker után Sam Amicknek (The Athletic) elmondta, még mindig rengeteget javulhat - csak az számít, hogy elhiggye ezt. Az első negyedben nagyon gyengén játszott a Houston ellen, voltak lépéshibái, nem találta a ritmust, nem tudott pontokat és gólpasszokat a táblára pakolni. Sosem lesz tökéletes kosaras, de még sok olyan része van a játéknak, amelyben előreléphet. Sokan nem hisznek ebben, de lényegtelen, hogy mások mit mondanak, ha ő úgy érzi, fejlődhet még. Arról is beszélt Giannis, hogy nem érdekli, hogy megvédje az MVP címét. Tavaly is elmondta, hogy ha a saját feladataikkal, a győzelmek megszerzésével foglalkoznak, akkor minden jön majd magától.

A Denver Nuggets sztárja, Nikola Jokic pályafutása 29. tripla-dupláját szerezte az alapszakaszt számítva, így 1-gyel megelőzte Michael Jordant. A szerb center azt nyilatkozta a mérkőzést követően, miután közölték vele a hírt, hogy "szép, remélem, a gyűrűk számában is le fogom hagyni". Jokic saját elmondása szerint nem foglalkozik a tripla-duplákkal vagy a többi statisztikával - nagyszerű, hogy megelőzte ebben Jordant, de alapvetően nem sokat jelent ez számára

Az idő előtti hosszabbításokról is több információ látott napvilágot. Brian Windhorst (ESPN) Zach Lowe (ESPN) podcastjében elmondta, hogy a Boston Celtics nagyot javított a Jaylen Brownnak tett ajánlatán a határidő lejárta előtt. Windhorst úgy tudja, hogy az ok az volt, hogy látták, merre tartanak az események - ha Buddy Hield annyit kapott, amennyit, akkor Brown megérdemel ennyit.

Szintén Lowe és Windhorst beszélgettek arról, hogy Caris LeVert 3 éves, 52.5 millió dolláros hosszabbítása rablásnak tűnik jelenleg - Hield vagy Brown nem annyival jobb játékosok, mint amennyivel többet kaptak. Szóba került az is, hogy LeVert ügynöke a Minnesota Timberwolveshoz ment dolgozni az üzletet követően, aminek köze lehetett ahhoz, hogy miért egyezett meg a játékos a Brooklynnal már augusztusban. Lowe azt is felhozta, hogy érti, miért írt alá LeVert, ott van a sérülésveszély a játékában és a kórlapjában is, így pedig bebiztosította magát, de ettől ez még egy rendkívül jó üzletnek tűnik a klub szempontjából.

Arról már John Hollinger (The Athletic) írt, hogy Dejounte Murray San Antonio Spursszel kötött hosszabbításában több teljesítménybónusz is van. Az irányító szezononként 500.000 dollárral gazdagodik, ha a TS%-a eléri az 58%-ot, szintén fél milliót érhet számára, ha legalább 125 hármast bedob egy szezon során, és az is fél millió dolláros plusz bevétel Murray-nek, ha bekerül valamelyik All-Defensive csapatba.

A New Orleans Pelicans lehívta Josh Hart és Lonzo Ball 2020/21-es csapatopcióit.

A Miami Heat sztárja, Jimmy Butler a lánya születése miatt csapata következő két találkozóját is kihagyja Milwaukee-ban és Minnesotában. Jelen állás szerint kedd éjszaka, az Atlanta Hawks ellen kezdi meg az idényt Butler. James Johnson és Dion Waiters szintén nem szerepelnek a Heat következő két összecsapásán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus