Hírmorzsák 2020-01-26 (13:45)

Végleges a Dallas és Golden State közötti csere. A Brooklyn hisz Timothy Luwawu-Cabarrotban, kap még esélyt. Sérülések: Barrett, Kanter, Noel, Zhaire Smith, Allen Crabbe, Andre Drummond. LeBron James megelőzte Kobe Bryantet, első közös pillanataikról mesélt, Bryant pedig gratulált neki. Dion Waiters nem beszélt a médiával, csapattársai dicsérték - Erik Spoelstra nem érti, Butler hogyan nem kezdő az idei All-Staron. Chicagóban komoly gondokat okoz Markkanen kidőlése. 

Tegnap írtunk arról, hogy Willie Cauley-Stein a Golden State-től Dallasba kerül, a csere hivatalosan le is zajlott, a Mavericks a Utah Jazz 2020-as másodikkörös draftjogát adja a Warriors centeréért. 

A Brooklyn Nets a második tíznapos szerződést is megadta Timothy Luwawu-Cabarrot-nak, aki így tovább harcolhat egy végleges szerződésért. A francia swingman korábban two-way szerződéssel szerepelt a csapatnál, de január 15-én lejárt a 45 napos időszak, így annak keretében már nem játszhatna az NBA-ben. Az első tíznaposa alatt négy meccsen szerepelt, hat pontot átlagolt, Kenny Atkinson vezetőedző pedig azt mondta, hogy a 2016-os draft 24. választottja már elég sokat játszott az NBA-ben, azonban egyelőre nem tudta megmutatni igazán az értékeit, ugyanakkor még mindig fiatal, így adnak neki esélyt, hogy megragadjon a ligában. 

Sérülések: RJ Barrett múlt héten szenvedett bokasérülést, az állapota szerencsére javul, de még mindig járógipszet kell hordania - várhatóan egy hét múlva térhet vissza a pályára. A Celtics centere, Enes Kanter csípőproblémákkal küzd, de várhatóan szerda hajnalban, a Miami elleni rangadón már bevethető állapotban lesz - a török magasember mindössze 18.5 perc alatt 9.5 pontot és 8.2 lepattanót átlagol, illetve 60% feletti mezőnymutatóval dolgozik, nagy szükség lenne rá. Nerlens Noel arccsonttörést szenvedett, emiatt már ma hajnalban sem léphetett pályára, kisebb műtétet kellett végrehajtani a sérült testrészen - jövő héten vizsgálják, hogy visszatérhet-e, de várhatóan nem kell nagyon sokat kihagynia a Thunder jó szezont futó cserecenterének. Zhaire Smith-t a G-Ligából hozta fel a 76ers Josh Richardson kiesése miatt, de a fiatal játékos rögtön első meccsén, a Lakers ellen bokasérülést szedett össze. Allen Crabbe nemrég került Minnesotába Atlantából, de máris kidőlt: a Thunder elleni meccs első negyedében sántikált le,megsérült a bal térde és nem is tudott visszatérni. Andre Drummond visszatért, miután komolyabb fogászati beavatkozáson kellett átesnie, és a center szerint még további kisebb műtétek várnak rá. 

LeBron James a 76ers-Lakers összecsapáson megelőzte Kobe Bryantet a pontörökranglistán, és immár harmadik helyen áll. James elmondta, hogy tinédzserként egy nyári táborban találkozott Bryanttel először, és egy mondata nagyon megmaradt a számára, amikor arról beszélt, hogy ha valaki a ligatörténet legnagyobbjai közé akar tartozni, azért bizony nagyon sokat dolgozni. James egyébként a meccs előtt a cipőjére a “Mamba 4 Life” szöveget írta fel, ezzel tisztelve meg a nagy elődöt, Bryant pedig Twitteren gratulált, amikor James a harmadik negyedben megelőzte - érdekesség, hogy a philadelphiai közönség is megünnepelte, és a Sixers is posztolt róla a közösségi felületein. LeBron mesélt arról is, hogy Bryant az egyik középiskolás meccse után egy piros-fehér-kék Nike-t adott neki, amit egy ideig annak ellenére hordott, hogy egy számmal nagyobb volt a lába, mint Kobe-nak, nem volt túl kényelmes viselet. 

Miamiban tegnap rendkívüli esemény történt, hiszen annyira foghíjas volt a keret, hogy az idény során először Dion Waiters is lehetőséget kapott, amit 14 ponttal és jó játékkal hálált meg. Maga az érintett nem nyilatkozott a meccs után, ugyanakkor Bam Adebayo szerint tökös játékos a csapattársa, ez látszott a végjátékban is, amikor azt csinálhatta, amit a legjobban szeret: végrehajtani a nagy dobásokat, nagy játékokat. Meyers Leonard is azt mondta, hogy a színfalak mögött nagyon keményen dolgozik Waiters, és a legjobbját akarja nyújtani, a liga pedig ilyen, előbb-utóbb sérülések, formahanyatlás miatt mindenki kaphat esélyt. 

Miamiban nem igazán értik, hogy a 20.3 pontot, 7.0 lepattanót és 6.3 gólpasszt átlagoló, a gárdát keleti 2-3. helyre felhozó Jimmy Butler milyen csoda folytán maradhatott ki az All-Star kezdőcsapatokból. Erik Spoelstra Nick Friedellel (ESPN) beszélgetett, szerinte Butler a liga egyik legsokoldalúbb játékosa, akinek nincs pozíciója, mivel gyakorlatilag 1-estől 5-ösig bárhol képes kiemelkedő teljesítményre. Lehet értékelni a játékosokat sokféle módon, de akármilyen szempontokat veszünk is figyelembe, Jimmy Butler All-Star kezdőjátékos, és egyszerűen vicc, hogy mégsem kezd az All-Staron. Spoelstra reméli, hogy ez a mellőzés felnyitja a szavazók szemét, és sokkal jobban kezdik majd el értékelni ezeket a típusú kosarasokat a jövőben.

G-Liga mozgások: Chris Clemonst máris visszahívta a Houston Rockets, amely back-to-backet fog játszani, és Russell Westbrook pihenője miatt kaphat szerepet a 22 éves hátvéd. A Jazz Miye Onit, a Timberwolves Jaylen Nowellt vitte vissza a nagycsapathoz, míg a Knicks játékosa, Ignas Brazdeikis fordított utat jár be. 

Chicagóban alaposan bekavart Lauri Markkanen újabb sérülése (tegnap megírtuk, hogy 4-6 hétre esett ki csípőproblémák miatt), mivel mellette Wendell Carter Jr., Daniel Gafford és Otto Porter is sérült. Thaddeus Young lehetne a fő helyettese, az elvágyódó veterán erőcsatárt viszont lehet, hogy el kell cserélni február 6-áig, akkor viszont nagyon kiürül a keret és nehéz helyzetbe kerülnek a playoffért folyó keleti csatározásban. A Bullstól ráadásul Denzel Valentine is menne, mivel nem igazán kap lehetőséget, és az újonc Coby White teljesítménye is visszaesett a szezonkezdet óta. Nem irigyeljük Jim Boylen vezetőedzőt, ráadásul a Kings elleni hazai meccsen jó pár üres szék mondott véleményt a csapat teljesítményéről, bár a mester szerint a szurkolók ettől függetlenül mögöttük állnak. 

Végezetül Kevin Pritchard, a Pacers kiváló GM-je a 2017-es Paul George-cseréről szólva elmondta, hogy azt gondolták, hogy egy ilyen kaliberű játékosért a többi 29 csapat a “mosogatókagylót is utánunk dobná”, ehhez képest végül nagyon-nagyon kevés ajánlatot kaptak, és abból is kettőről gondolja úgy, hogy valódi, komolyan gondolt ajánlatok voltak. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus