Hírmorzsák 2020-02-09 (11:00)

Evan Turner a kivásárlásról tárgyal a Minnesotával. Isaiah Thomas, Gerald Green és Michael Kidd-Gilchrist már csapat nélkül - utóbbira a Dallas lehet esélyes. Kenny Atkinson szerint a Raptors idén is bajnokesélyes, Kyle Lowryt Top5 játékos. Danny Ainge úgy érzi, az idei Celtics aranygyűrűt nyerhet. Damian Lillard szerint a játékvezetők hibája egy meccsükbe került - a liga nem bünteti a Blazers sztárját. A Portland Royce O'Neale viselkedése és Anfernee Simons agyrázkódása miatt is mérges. Steph Curry továbbra is március első hetében akar visszatérni. Steve Kerr szerint Andrew Wigginsnek megvan a helye a keretükben. Andre Iguodala nagyon örül, hogy újra kosarazhat, szerinte a Heat a tökéletes csapat számára. A Cavs régóta szerette volna megszerezni Andre Drummondot. 

Kezdjük a kivásárlásokkal, rostermozgásokkal. Arról tegnap volt már szó, hogy a Charlotte Hornetstől kivásárolt Marvin Williams a Milwaukee Buckshoz igazol - a wisconsiniak Dragan Bendert rakják szabadlistára annak érdekében, hogy Williams érkezhessen. Adrian Wojnarowski és Tim MacMahon (mindketten ESPN) forrásai szerint a Hornetstől szintén kivásárolt Michael Kidd-Gilchrist egyik lehetséges célállomása a Dallas Mavericks. Shams Charania (The Athletic) jelentette, amit már a deadline után is lehetett hallani: a Los Angeles Clippers elköszön Isaiah Thomastól, így a csapatnak két szabad rosterhelye van. A Denver Nuggets Gerald Greent rakta waiverre - ő is a deadline előtt érkezett a coloradóiakhoz, akik nem tartanak rá igényt. Jon Krawczynski (The Athletic) információi szerint a Minnesota Timberwolves Evan Turnerrel tárgyal az idő előtti szakításról.

Az Orlando Magic két 10 napos szerződés után az idény végéig szóló megállapodást kötött Gary Clarkkal.

Azt tegnap délelőtt láthattátok már, hogy a Portland TrailBlazers Utah Jazz elleni meccsén egy elég vaskos goaltendinget néztek el a Blazers kárára, amivel egyenlített volna a Portland 11 másodperccel a meccs vége előtt. A mérkőzést követően Damian Lillard azt nyilatkozta, hogy egy nagyon könnyű fújást sikerült elrontaniuk, ráadásul azt mondták nekik a játékvezetők, hogy teljesen egyértelmű, hogy nem volt goaltending az eset, ez a hiba pedig ez egy meccsükbe került. Josh Tiven, az első számú spori a találkozó után elmondta, hogy utólag megnézték az esetet, és sajnos el kell ismerniük, hogy hibáztak. Lillard különösen mérges volt, hiszen a Blazers PO-helyért küzd, és egy könnyen megítélhetőt helyzetben hibáztak a jv-k. Hozzátette, hogy nem akar egyetlen L2M Reportot sem olvasni, amiben elismerik a bakit, mert már így is elég ideges - ez a kérése nem teljesült, az L2M Reportban a liga újra leírta, hogy a játékvezetők hibáztak Gobert goaltendingjénél.

Chris Haynes (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Lillard nem kap büntetést a ligától a játékvezetők kritizálása miatt. Az újságíró forrásai szerint a Portlandnek nemcsak ez nem tetszett, hanem az sem, ahogy Royce O'Neale közreműködése nyomán Anfernee Simons megsérült. Utóbbi agyrázkódást szenvedett, az oregoniak pedig úgy gondolják, hogy O'Neale piszkos módszereket vetett be, ennek lett a következménye Simons kiesése.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry a Los Angeles Lakers elleni összecsapás közben elmondta, hogy március első hetében szeretne visszatérni. Mint ismert, Curry még az alapszakasz legelején, október 30-án szenvedett kéztörést. Nem akar siettetni semmit, de kitűzött egy célt, amit szeretne teljesíteni - március első hetében vissza akar térni, együtt akar játszani a csapattársaival, és szépen akarja befejezni az idényt.

A Lakers ellen bemutatkozott a Golden State-nél Andrew Wiggins, akiről Steve Kerr vezetőedző még tegnap beszélt - ennek egy részét már a tegnapi morzsában olvashattátok, amelyen többek között arról is szó volt, hogy ha mindenki egészséges, akkor D'Angelo Russellnek nehezen találták volna meg a helyét Curry és Klay Thompson mellett. A tréner szerint Wiggins nagyszerűen illik a keretbe, hiszen lyukas volt az állomány az ő posztján. Kevin Durant, Andre Iguodala és Shaun Livingston is távoztak wing posztokról a közelmúltban, Thompson pedig nem játszott ebben az idényben, úgyhogy ott a hely, ami csak Wigginsre vár. Három All-Starral játszhat majd együtt Curry, Thompson és Draymond Green személyében, akik közül midenki más poszton szerepel, mint ő. Ezekkel a srácokkal élvezet együtt kosarazni, és pontosan tudják, mi kell a sikerhez.

Ha már szóba került Andre Iguodala: a Miami Heat új swingmanje nagyon örül, hogy újra kosarazhat, erről beszélgetett Nick Friedell-lel (ESPN). A Golden State-tel minden évben döntőt játszottak, és kimerült abban, hogy minden lépésüket figyelte a média. Ezért kellett neki a pihenés, aztán viszont nézelődni, hogy melyik csapatba passzolhat, hova illik a játéka. Nagy öröm számára, hogy pont a Miamihez került, mert úgy érzi, ez a tökéletes csapat számára. Iguodala úgy gondolja, hogy rengeteg különböző dolgot tehet a Heatnél, amivel segíthet a csapatnak, nem csak a védekezésre, csak a passzolásra vagy csak a saroktriplákra kell szorítkoznia.

A Toronto Raptors ma hajnalban zsinórban 14. győzelmét is megszerezte, az ellenfél, a Brooklyn Nets vezetőedzője, Kenny Atkinson pedig nagyon dicsérte a kanadaiakat: szerinte a Raptors idén is bajnokesélyes csapat. Atkinson azt mondta, hogy ő már az idény előtt is azon a véleményen volt, hogy a Toronto ott van a végső győzelemre esélyesek között. Tavaly ott volt Kawhi Leonard, és ezt az indokot használta mindenki, hogy miatta lettek bajnokok. Az igazság viszont az, hogy ennél sokkal összetettebb a Raptors sikerének titka: csapatban gondolkodnak, és rengeteg nagyszerű fiataljuk van, ami a játékosfejlesztésüket dicséri. Atkinson úgy gondolja, hogy Nick Nurse rendszere nagyon fekszik a Torontónak, Pascal Siakam pedig rengeteget lépett előre, ennek is nagy szerepe van a Toronto jelenlegi produkciójában. A Netset irányító szakember számára Kyle Lowry a liga öt legjobb játékosa között van, mert pontosan tudja, hogyan kell nyerni.

A Cleveland Cavaliers GM-je, Koby Altman egy konferenciabeszélgetés során elmondta, hogy Andre Drummond olyan játékos, akit mindig is szerettek volna megszerezni, mert egy olyan dimenziót ad az együttes számára, amivel régóta nem rendelkeztek. Úgy érezték, nagyszerű lehetőség ez számukra, hogy a játékosaik egy olyan center mellett kosarazhassanak, mint Drummond. Altman úgy gondolja, hogy mindenki nagyon izgatott emiatt, tárt karokkal várja a klub új játékosát, és élvezni fogja a szezon utolsó 30 mérkőzését. Nem tudták kihagyni annak a lehetőségét, hogy egy ekkora tehetséget megszerezzenek, ráadásul korban is illik a gárdába a 26 évével.

A végére a Boston Celtics GM-je, Danny Ainge maradt, aki a 98.5 The Sports Hubnak azt nyilatkozta, hogy szerinte reális esélye van a jelenlegi Celticsnek a végső győzelem megszerzésére - sok mindennek kell számukra megfelelően alakulnia, de ez a csapat sok szempontból túlszárnyalta a várakozásait. Éppen ezért nem is jósol soha a szezon előtt - számára például elképesztő, hogy a jelenlegi kerettel harmadikok védekezésben 50 mérkőzés után. Teszik mindezt úgy, hogy nem igazán volt még egészséges az egész keret egyszerre, éppen ezért optimista.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus