Hírmorzsák 2020-08-19 (19:45)

Kristaps Porzingis játéka kérdéses ma este. Doc Rivers szerint nem volt céljuk, hogy kiprovokálják Porzingis kiállítását az első meccsen. Joe Dumars nem akar hosszútávon a Kings vezetője lenni. Új videófelvétel került elő Masai Ujiri és a kaliforniai seriff ügyében. 12 másodperces betekintés a Space Jam arculatába. LeBron James szavazásra buzdítja a feketéket, igazságot akar Breonna Taylor ügyében. Michael Jordan édesapjának egyik gyilkosa szabadlábra kerül. Nagy bajba került a Hornets rádiós kommentátora az egyik tweetje miatt.

A Dallas Mavericks magasembere, Kristaps Porzingis játéka kérdéses a Los Angeles Clippers elleni második találkozóra, amit ma éjszaka vívnak a felek - térdproblémái vannak a lett játékosnak.

Mint ismert, Porzingist az első meccsen kiállították, a Clippers trénere, Doc Rivers azonban tagadja, hogy direkt utaztak volna erre. Vannak agitátorok a keretben, ami szerinte hasznos, de azt garantálja, hogy nem ez volt a tervük - senki nem gondolta úgy, hogy na akkor most majd rámennek arra, hogy felidegesítsék és kiszórassák a játékvezetőkkel Porzingist. Neki sem tetszett egyébként, hogy a bírók kiküldték az ellenfelet, de szerinte egy semmihez ment oda a lett, Luka Doncic és Marcus Morris csak megbeszélték a dolgokat. Rivers szerint egy korábbi probléma lehetett az oka annak, hogy Porzingis beleállt Morrisba - nem kellett békét tenni, nem volt ilyen komoly a szituáció Doncic és játékosa között.

Shams Charania és Sam Amick (mindketten The Athletic) jelentették, hogy a Sacramento Kings elkezdte keresni új GM-jét - a legesélyesebb jelöltekről ma délelőtt írtunk már. A két újságíró forrásai szerint az új szakvezető közvetlenül a tulajdonosnak, Vivek Ranadive-nek fog jelenteni, nem Joe Dumarsnak - utóbbi nem akar hosszútávon is vezető maradni a klubnál, csak ideiglenesen vette át Vlade Divac szerepkörét.

Új videófelvétel került elő a Toronto Raptors elnöke, Masai Ujiri és a kaliforniai seriff, Alan Strickland ügyében. Mint ismert, a kanadaiak tavalyi bajnoki címe után Ujiri be akart menni a pályára, hogy együtt ünnepeljen csapatával, Strickland azonban megakadályozta ezt, aminek lökdösődés lett a vége. Az eddigi felvételek csak annyit mutattak, hogy Ujiri lök, Strickland pedig azt mondta, nem volt látható a szakvezető belépésre jogosító igazolványa, majd be is perelte Ujirit, mondván olyan szintű lelki és fizikai sérüléseket szenvedett, amiért kártérítés jár - íme az új videó. Az eddigi tanuvallomások egyébként Ujiri igazát bizonyítják, így a Raptors elnökének eddig sem volt mitől tartania, az új képsorok után pedig még kevésbé.

LeBron Jameshez három hír is kapcsolódik. Egyrészt a LeBron James Family Foundation twitterfiókon keresztül bemutatott egy 12 másodperces ízelítőt a Space Jam folytatásából, amely New Legacy néven fog futni - 2021. július 16-án mutatják majd be a mozikban.

Másrészt James és az egész Lakers olyan sapkában érkezett meg a Portland TrailBlazers elleni első meccsre, amelyen a Make America Great Again helyett utóbbi két szó át volt húzva, és alá az volt írva, hogy Arrest the cops who killed Breonna Taylor - előbbi Donald Trump amerikai elnök választási szlogenje, ezt módosították az aranysárga-lilák. LeBron a mérkőzést követően elmondta, hogy ezt a témát addig akarják nyomni, amíg igazságot nem szolgáltatnak az ügyben - egy fiatal, ártatlan, szép jövő előtt álló lány meghalt, és senkit nem tartóztattak le emiatt. James szerint így nem szolgáltattak igazságot, amit nem is csak érte, hanem a családjáért is meg kellene tenni, erre akarják felhívni a figyelmet.

Még mindig LeBron: mint ismert, James More Than a Vote néven mozgalmat indított, hogy aktivizálja a fekete közösségeket, hogy menjenek el szavazni a közelgő amerikai elnökválasztásra. James Chris Haynesnek (Yahoo Sports) elmondta, hogy szerinte nagyon fontos választás előtt állunk, ahol szükség van arra, hogy mindenki kinyilvánítsa a véleményét. Ő olyan helyzetben van, hogy nemcsak arra tudja felhívni a figyelmet, hogy menjenek el szavazni az emberek, hanem arra is, milyen jogaik vannak - így lehet változásokat elérni. Változtatni szeretnének, ehhez viszont szem előtt kell lenni, és az kell, hogy meghallgassák őket. Neki és a csapatának megvan az elképzelése, hogyan lehetne jobb minden amerikainak.

A WSOCTV jelentette, hogy Michael Jordan édesapjának egyik gyilkosa, Larry Demery szabadlábra kerül 2023. augusztus 6-án, amennyiben továbbra is jó magaviselete lesz. Mint ismert, Demeryt és Daniel Greent 1996-ban ítélték el emberölésért, amiért lelőtték az autójában alvó James Jordant egy észak-karolinai autópálya mellett. 

Ha már Jordan: a Charlotte Hornets felfüggesztette rádiós kommentátorát, John Focke-ot, miután használta az "n betűs szót" az egyik tweetjében - Focke azt írta, hogy "csodálatosan dobnak ezen a Jazz-Niggerek meccsen". Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy óriási hibát követett el, fogalma sincs arról, hogyan gépelhette el ennyire a Nuggetset. Nem akarta ezt a szót használni, és teljes felelősséget vállal a tetteiért - azóta nagyon rosszul érzi magát, sajnálja a történteket, és elnézést kér azoktól, akiket megbántott. Focke-nak ez volt az első éve a Hornetsnél, korábban a Minnesota Timberwolves és a WNBA-s Lynx mérkőzéseit közvetítette. Azzal védekezik a hírek szerint, hogy autocorrect volt - más kérdés, hogy az magától nem javítja ki a Nuggetset erre...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus