Hírmorzsák 2020-09-15 (11:15)

Kevin Durant szerint Caris LeVert lehet a Nets harmadik sztárja. Doc Rivers szerint semmi titok nincs abban, hogy miért bukták el az elmúlt két mérkőzést. Gordon Hayward biztosan nem játszik ma éjszaka. Rajon Rondo bátyja néhány meccses eltiltást kap, de a buborékból nem rakják ki. John Wall bandajelzéseket mutogatott, majd elnézést kért. Még egy új segédedző a Grizzliesnél. Facundo Campazzóra a Minnesota a legesélyesebb. Shaun Livingston és a visszavonulását bejelentő Leandro Barbosa is állást kapott a Warriorstól. A Golden State winget akar draftolni? Lonzo Ball új ügynöke Rich Paul.

A Brooklyn Nets sztárja, Kevin Durant a The Old Man and The Three podcastben elmondta, hogy szerinte Caris LeVert egész nyugodtan lehet a csapat harmadik sztárja. Durant úgy érzi, hogy LeVert a tökéletes játékos számukra, mert bármelyik meccsen lehet ő a legjobb pontszerző vagy az a játékos is, aki a legtöbb gólpasszt osztja ki - rábízhatják a játék szervezését is, de ha kell, akkor a festékben is meg tudják őt játszani, onnan is megoldja. Durant szerint LeVert mindent meg tud csinálni a kosárlabdapályán. Azt is hozzátette, hogy szerinte az egész csapat önzetlen játékosokból áll, mindannyian képesek hasznosan játszani labda nélkül is, így adott napon bárki lehet sztár.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers a ma esti, Denver Nuggets elleni hetedik meccs előtt elmondta, hogy semmilyen különleges titok nincs azzal kapcsolatban, hogy miért adtak le az ötödik mérkőzésen 16, a hatodikon pedig 19 pontos előnyt. Egyszerűen nem védekeztek a második félidőben, a Nuggets közel 60%-kal dobott mezőnyből, és rengeteg büntetőt harcolt ki ellenfelük, ennyi. Azt is hozzátette, hogy egy hetedik meccsen sincs semmi titok. A nagy beszédek fel vannak fújva - nagyjából három percig tartanak, de semmilyen varázslatos hatásuk nincs, csak maximum a filmekben. Az a fontos, hogy felnőjjenek a feladathoz, járjon a labda, és úgy játsszanak, ahogy tudnak. Azt is elmondta Rivers, hogy tudja, a legnehezebb pillanatokban számíthat Kawhi Leonardre, márpedig ez megnyugtató.

A Boston Celtics swingmanje, Gordon Hayward biztosan nem játszik a Miami Heat elleni főcsoportdöntő első mérkőzésén - mint ismert, még mindig az első körben elszenvedett bokasérülése miatt kell őt nélkülöznie Brad Stevens vezetőedzőnek.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a liga plusz 3-3 szakmai stábtagot engedélyez annak a két együttesnek, amelyek bejutnak a döntőbe, és 12-12 vendéggel is több érkezhet a két gárda edzőihez. A meccsekre játékosoként 2-2 meghívott személy mehet majd be.

A Los Angeles Lakers-Houston Rockets párharc negyedik találkozóját átlagosan 2.5 millióan nézték a TNT-n. Ez azért fontos, mert csütörtök éjszaka volt az NFL nyitómeccse is, és 10 éve nem néztek ennyien más sporteseményt, amikor megkezdődött az NFL - 2010-ben az Auburn-Mississippi State egyetemi futball mérkőzést látták 2.88 millióan. Múlt csütörtökön volt a US Open női elődöntője az ESPN-en (1.55 millió), illetve az NHL nyugati döntőjének harmadik meccse is az NBCSN-en (0.79 millió), de mindkettő jócskán elmaradt a Lakers-Rockets nézettségétől.

Arról volt már szó két napja, hogy a Lakers-Rockets ötödik találkozóján Russell Westbrook összezörrent Rajon Rondo bátyjával, William Rondóval. Utóbbi a hírek szerint néhány meccses eltiltást kap majd a ligától, de nem fogják kitenni a szűrét a buborékból. A Lakers irányítója annyit mondott, hogy bátyja a támasza a Disney Worldben - inspirálja és motiválja őt, de ha arra van szükség, kinéz rá, és meg is nyugszik. Őszintén meg szokta neki mondani, ha jobban kell játszania, vagy ha jó teljesítményt nyújtott - érti a játékot, és szüksége van rá maga mellett. Rajon hozzátette azt is, hogy reméli, az NBA tüzetesen megvizsgálja az esetet, és megkérdezik azokat is, akik ott ültek mellette. William nem felhúzni akarta Westbrookot - egyszerűen annyit mondott, hogy "trash", ez meg nem egy csarnok, sokkal jobban hallani mindent. Ha 30-at dobott volna Westbrook, valószínűleg a tesója sem szól semmit, de a kiesés elkerülése volt a tét, Westbrook pedig nem játszott jól - szerinte azért esett ennyire rosszul ez a beszólás a Rockets irányítójának, és ezért húzta fel ennyire magát, mert ideges volt.

A Washington Wizards irányítója, John Wall megint nem pozitív dologgal került a hírekbe - a netre felkerült egy videó, amin bandajeleket mutogat. Wall ezt követően twitteren elnézést is kért a családjától, a csapattársaitól és azoktól, akik segítik. Elmondása szerint hibázott, már meg is bánta tettét - keményen fog dolgozni azért, hogy jobb legyen a pályán, és ami még fontosabb, azon kívül is. Nem ez volt az első eset egyébként - korábban az Atlanta Hawks elleni PO-párharc során is láthattuk már ugyanezt Walltól.

Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta a hírt, hogy a Memphis Grizzliesnél van még egy új segédedző: a legutóbb a Phoenix Sunsnál dolgozó Darko Rajakovics váltja a kispadon Neven Spahiját.

Arról volt már szó korábban is, hogy spanyol lapértesülések szerint Facundo Campazzo a következő NBA-idényben már Amerikában játszik majd. Jose Luis Martinez (Marca) információi szerint az argentin irányítóra a Minnesota Timberwolves a legesélyesebb - a Dallas Maverickst és a San Antonio Spurst emlegette még az újságíró, eddig is ezeket a csapatokat dobták be Campazzóval kapcsolatban.

A Golden State Warriorshoz több hír is tartozik. Egyrészt volt játékosaiknak munkát adtak: Shaun Livingston ezentúl a játékosok különböző ügyeivel és elfoglaltságaival foglalkozó részleg vezetője lesz, míg a visszavonulását bejelentő Leandro Barbosa a kosarasok mentoraként, edzőként fog tevékenykedni a továbbiakban. Ide tartozik az is, hogy Kevin O'Connor (The Ringer) forrásai szerint a Golden State leginkább egy winget szeretne draftolni - minden benne van O'Connor szerint, az is, hogy megtartja a picket Bob Myers, az is, hogy lejjebb cserél, de az is, hogy úgy passzolja el az 1/2-t, hogy nem kap érte idei picket cserébe. Az újságíró saját mockjában Deni Avdiját rakta a második helyre a Warriorshoz, miután szerinte a Minnesota Anthony Edwardsot fogja kiválasztani 1/1-ként.

A végére pedig a New Orleans Pelicans hátvédje, Lonzo Ball maradt, aki aláírt Rich Paulhoz és a Klutch Sportshoz - a szezont követően idő előtti hosszabbítást írhat majd alá.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus