Hírmorzsák 2021-04-03 (11:30)

Kevin Durant 50.000 dolláros pénzbírságot kapott a Michael Rapaporttal való vitája miatt. A Golden State a franchise történetének egyik legmegalázóbb vereségét szenvedte el. A Clippers és a Lakers is bejelentette, hogy április közepétől, ugyan csak korlátozott számban, de visszatérhetnek a szurkolók a Staples Centerbe. Rick Carlisle vélhetően „fals-pozitív” koronavírus tesztet produkált. Kristaps Porzingist ezúttal is kifújolták New Yorkban. Evan Fournier végre valahára elkapta a fonalat Bostonban. Josh Hart UCL szakadást szenvedett. Két szabadügynök státuszban lévő játékos is új csapatra talált.

Kevin Durant mégsem úszta meg a Michael Rapaport irányába tett becsmérlő megjegyzéseit, bár előzetesen még arról szóltak a hírek, hogy a liga nem vizsgálja az ügyet, ezzel szemben pillanatok alatt napirendre tűzték, majd egy 50.000 dolláros pénzbírságot szabtak ki a Brooklyn játékosára nem megfelelő társadalmi kapcsolattartás ürügyén. Mint ismert a színész a minap arról tweetelt, hogy Durant milyen érzékenyen kezelt le egy interjút, szerinte ha valaki ennyire lelkiismeretes, akkor inkább ne is keresse a riporterek társaságát. Erre a Nets kiválósága privát üzenetben minősíthetetlen dolgokat írva válaszolt, elhordva mindennek Rapaportot, szóba hozva a feleségét és a családját is. A komikus válaszul nyilvánosságra hozta a beszélgetést, így a botrányosan viselkedő kosarasnak nem maradt más választása, mint a magyarázkodás és a bocsánatkérés.

A Golden State az NBA legutóbbi játéknapján a franchise történetének egyik legmegalázóbb vereségét szenvedte el – 53 ponttal kaptak ki a Torontótól –, ezzel a legutóbbi hét mérkőzésüket tekintve már a hatodik alkalommal veszítve. „Nem sok mindent lehet erről mondani. Ez egy megalázó vereség, egyszerűen demoralizáltak minket. Draymond és Stephen hiányában súlytalanok voltunk. A játékunk a labda megosztásán alapul, ezzel szemben az este folyamán csak tüzeltünk, egy passz, majd dobás, így pedig nem lehet nyerni - kesergett Steve Kerr vezetőedző a lefújást követően. A Warriors jelenleg a nyugati konferencia tizedik, még utolsó play-int jelentő helyéről várja a folytatást.

Mindkét Los Angeles-i csapat a Clippers és a Lakers is bejelentette, hogy április közepétől korlátozott számban, de visszatérhetnek a rajongók a Staples Centerbe. Előbbi klub az április 15-i Boston elleni összecsapáson, míg utóbbi három nappal később a Minnesota ellenében kívánja megnyitni a kapukat a szurkolók előtt. „Nagyon jó lesz újra nézők előtt játszani, tudom, hogy a játékosok már várják ezt a pillanatot. Készen állunk arra, hogy plusz energiákat merítsünk a rajongók jelenlétéből - nyilatkozta röviden Frank Vogel az arany-lilák mestere.

A New York elleni mérkőzés előtti koronavírus teszt hozott pozitív eredményt Rick Carlisle a Dallas trénere számára, amit nem nagyon értett a hatvanegy esztendős szakember, hisz egyrészt tünetei sincsenek, másrészt pedig január elején a ligában az elsők között vette fel az oltást. Bízom abban, hogy csak egy hamis pozitív tesztről van szó, hisz tünetmentes vagyok és korábban már az oltást is megkaptam - így Carlisle, akinek a helyét Jamahl Mosley segédedző vette át a Knicks elleni idegenbeli meccs során.

Maradva New Yorkban, Kristaps Porzingis ezúttal is hangos fújolást kapott minden egyes alkalommal, amikor az összecsapás során hozzá került a labda, s bár a lett magasembert ez nem érte váratlanul, a mérkőzést követő nyilatkozatából ellenben az derült ki, hogy azért egy kissé meglepte, hogy a Madison Square Gardenben helyet foglaló mindössze 1981 fizető néző, ekkora elánnal szurkolt ellene. Természetesen számítottam erre, ha még nem is ekkora mértékben. Örülök, hogy győztünk, a Knicks egy nagyon kemény csapat, ezúttal is remekül védekeztek, de sikerült megtörnünk őket” - vélekedett Porzingis.

Két szörnyű mérkőzést követően először villant meg bostoni színekben Evan Fournier, aki a kispadról beszállva 8/13-as mutatóval szerzett 23 pontot a Houston Rockets ellenében, amibe karriercsúcsot jelentő 7 tripla is belefért, így végre valahára hozni tudta a kispadról azt a lendületet, amit reméltek tőle. Nagyszerű érzés azt látni, hogy egy új csapatba beilleszkedve a társaim örülnek annak, hogy végre elkaptam a fonalat. Ez nagyon sokat jelent számomra” - mondta Fournier nem sokkal a lefújást követően.

A New Orleans hátvédje Josh Hart úgynevezett UCL szakadást szenvedett a jobb hüvelykujjában a Pelicans, április 1-jei Orlando elleni összecsapásán. Az ESPN értesülései szerint vélhetően ennek következtében hosszabb kihagyás vár rá. Hart remek szezont fut eleddig 9,2 pontot és 8 lepattanót átlagol, s ő a liga azon kevés játékosának egyike, aki a kispadról jutott el egyazon mérkőzésen minimum 15 pontig és 15 lepattanóig.

Két szabadügynök is szerződésre lelt a minap, Rondae Hollis-Jeffersont ugyan először a Minnesota Timberwolves csapatával hozták hírbe, ám végül a Portland Trail Blazers kínált neki lehetőséget, míg Norvel Pelle azok után, hogy korábban már a Brooklyn Netstől és a Sacramento Kingstől is kapott egy-egy tíznapos szerződést, most a New York Knicksnél kötött ki egy ugyanilyen kontraktussal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus