Hírmorzsák 2021-05-12 (11:30)

Kyrie Irving megsérült, James Harden közel a visszatéréshez a Netsnél. LeBron James a tervek szerint játszik a Rockets ellen. Donovan Mitchell kihagyja az alapszakasz hátralévő részét. De’Aaron Fox hamarosan átmehet az NBA protokollján. Draymond Green élvezi, hogy most ők vadásznak másokra. Mégsem biztos, hogy Marc Lore és Alex Rodriguez lesznek a Timberwolves új tulajdonosai. Kristaps Porzingis visszatérhet. Gary Clark a 76ersben.

Ahogy arról külön is beszámoltunk, Kyrie Irving arcsérülést szenvedett a Chicago Bulls ellen, amikor a 3. negyedben belenézett Nikola Vucsevics könyökébe. Irving az eset után percekig a földön feküdt, de a saját lábán, segítség nélkül hagyta el a pályát, oda viszont már nem tért vissza. A helyszínen csináltak egy röntgent, de Steve Nash elmondása alapján nem egyértelműek az eredmények, ezért további vizsgálatok szükségesek.

Ugyancsak a Brooklyn Netshez kapcsolódó hír, hogy a következő, San Antonio Spurs elleni találkozón reális esély mutatkozik James Harden visszatérésére, közvetlenül a meccs előtt fogják eldönteni, hogy pályára léphet-e.

LeBron James végül nem tért vissza a New York Knicks ellen, de a meccs után Frank Vogel elmondta, hogy jelenleg úgy terveznek, hogy a Houston Rockets elleni ma esti találkozón már pályára lép. A Knicks elleni meccs előtt James már részt vett a Lakers edzésén, és minden gyakorlatból kivette a részét.

Donovan Mitchell viszont biztosan nem tér vissza az alapszakasz utolsó 3 meccsére, a Utah Jazz ugyanis bejelentette, hogy az április 16-án bokasérülést szenvedő kosaras állapotát legközelebb a rájátszás kezdete előtt vizsgálják felül. A Jazz emellett azt is bejelentette, hogy Mike Conley sem játszik a következő, Portland Trail Blazers elleni találkozójukon, ő sorozatban a 9. meccsét hagyja ki a combhajlítója miatt.

De’Aaron Fox április 22-e óta karanténban van a koronavírus miatt, és elmondása alapján komoly tünetek jelentkeztek nála, olyan érzés volt számára ez, mintha elütötte volna egy kamion. Tapasztalt fejfájást, a testében is érzett fájdalmat, és hidegrázása is volt, de hamarosan átmehet az NBA protokollján és visszatérhet a kosárlabdával kapcsolatos tevékenységekhez.

Draymond Green arról beszélt a Golden State Warriors ma hajnali, Phoenix Suns elleni győzelme után, hogy most ismét ők a vadászok. Az elmúlt 5-6 évben minden csapat rájuk vadászott, őket akarta legyőzni, most viszont ismét ők azok, akik le akarnak vadászni másokat. Mindkét oldalt megtapasztalhatta, és élvezi ezt is, amikor ők vadásznak. Green azt is hozzátette, hogy a jelenlegi jó szériájuk azt is megmutatja, hogy mennyit fejlődtek a szezon kezdete óta, mert akkor túlságosan is sok teher hárult Stephen Curry vállaira, és korábban esélyük sem volt azokon az estéken, amikor ő nem hozott extrát. A Suns ellen jól járatták a labdát, és ugyan nem dobtak jól, de a fontos helyzeteket értékesítették. Curryt végig csapdázta ellenfelük, de csapattársa ennek ellenére sem hagyta abba a labda járatását, és elismerésre méltó, hogy ilyen védekezés ellenére is csak 3 labdát adott el.

A Minnesota Timberwolves tulajdonosváltási procedúrája nem zajlik zökkenőmentesen, ugyanis tényleges megegyezés nélkül zárult le az a 30 napos időszak, amire kizárólagos ajánlattételi jogot szerzett magának az a csoport, amit Marc Lore és Alex Rodriguez képvisel. Glen Taylor jelenlegi tulajdonos továbbra is egyeztet velük, mindkét fél dolgozik az egyességen, de egyelőre nincs kilátásban újabb kizárólagossági megállapodás, így Taylor mostantól ismét tárgyalhat másokkal is a Timberwolves (és a Minnesota Lynx) eladásáról. Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy egy olyan csoport be is jelentkezhet nála a csapatért, aminek Arron Afflalo is a tagja.

Marc Cuban egy érdekes nyilatkozatot még az előző hónapban arról, hogy Luka Doncic és Kristaps Porzingis között nem éppen felhőtlen a viszony a pályán kívül, a kapcsolatukat pedig ahhoz hasonlította, amilyen Dirk Nowitzi és Jason Terry kapcsolata volt. Cuban elmondta, hogy eleinte ők sem voltak a legjobb barátok, de az évek során megszerették egymást, és ez is a fejlődés része. Porzingist ezzel kapcsolatban kérdezte most a spanyol Marca, és elmondta, hogy sosem volt problémája egyik csapattársával sem a pályán kívül, mindig jól kijött velük, és nem is érti, hogy Cuban miről beszélt. Igyekszik annyira profin viselkedni, amennyire csak lehetséges, mindent megtenni, amit kérnek tőle és szolgálni a csapatot.

Rick Carlisle más vonatkozású híreket osztott meg játékosával kapcsolatban, elmondása alapján ugyanis ma este a New Orleans Pelicans ellen valószínűleg visszatérhet sérülése után Porzingis. A Mavericks edzője hozzátette, hogy fontosnak látják azt, hogy játékosa még a rájátszás előtt növelje percei számát.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be róla, hogy a szezon során Orlandóban és Denverben is megforduló Gary Clark two-way megállapodást kötött a Philadelphia 76ers csapatával.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus