Hírmorzsák 2021-09-14 (10:00)

Gyorsabbá válhat a mérkőzések utolsó 2 perce. Ismét napirendre került a szezonközi torna ötlete. Charles Bassey és a 76ers még mindig nem tudott megegyezni egymással. Paul Watson a Thundernél. Damyean Dotsont kitette a Cavaliers. Ryan Arcidiacono a Warriorsnál járt edzésen, Kenneth Faried a Lakersnél bizonyíthat a napokban. A G Liga új, mexikói csapatának az Egyesült Államokban kell játszania a következő szezonban. Cedric Ceballos több mint két héten át kórházban volt.

Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint az NBA tulajdonosainak testülete arról szavazhat a hónap során, hogy töröljék el az automatikus játékvezetői visszanézéseket a mérkőzések utolsó két percében. A jelenlegi szabályozás szerint minden kétes szituációban vissza kell nézni, hogy ki ért utoljára a labdához, mielőtt az elhagyta a pályát, míg a jövőben csak akkor kellene visszanézniük, ha egy edző erre kéri ki a challenge-ét. Amennyiben a tulajdonosok ezt megszavazzák, a liga azt várja ettől a módosítástól, hogy a mérkőzések vége jelentősen gyorsabban lezajlik majd: emlékezetes módon az előző szezon nyugati döntőjében a 2. meccs utolsó 90 másodperce 33, azon belül az utolsó 9,2 másodperce 20 percen át tartott.

Arról is Charania számolt be, hogy az NBA versenybizottsága tegnap egy jövőbeli szezonközi torna megrendezésének a lehetőségéről tárgyalt – az elmúlt években már többször is felmerült, hogy szeretnének valami ilyesmit megvalósítani. A felvetés szerint a győztes csapatból minden játékos 1 millió dollárt kapna, arról viszont egyelőre nincs hír, hogy született-e valamilyen megállapodás ezen a megbeszélésen.

Charles Bassey és a Philadelphia 76ers továbbra sem tudott megegyezni az idei draft 53. választottjának a szerződéséről, jelenleg is ezen dolgozik mindkét fél, Bassey pedig a 76ers edzőközpontjában készül az új idényre. A játékos azt szeretné, hogy legalább 2 évre garantált legyen a szerződése, míg a 76ers abban gondolkodik, hogy 3 évre kötnék le, de csak az első év lenne garantált.

Az elmúlt nap során is akadt néhány játékosmozgás. Paul Watson Jr. two-way szerződést írt alá az Oklahoma City Thundernél. Watson az előző szezont a Toronto Raptorsnál töltötte, 27 meccsen lépett pályára, azokon átlagosan 11 percet játszott. A Cleveland Cavaliers szabadlistára tette Damyean Dotsont. A játékos 2020 nyarán 2 évre 4 millió dollárért írt alá, szerződése második éve azonban nem volt garantált, így a fizetése nem nyomja a Cavaliers sapkáját. A 2021-es drafton el nem kelő Derrick Alston Jr. meghívást kapott a Utah Jazz edzőtáborába.

Anthony Slater (The Athletic) jelentette, hogy Ryan Arcidiacono edzésen járt a Golden State Warriorsnál. A 27 éves játékos az elmúlt 4 szezont a Chicago Bullsnál töltötte, az előző idényben 44 meccs alatt átlagosan 10,2 perc lehetőséget kapott.

Jovan Buha (The Athletic) forrásai szerint a Los Angeles Lakers edzéslehetőséget biztosít valamikor a hét folyamán Kenneth Fariednek. A 32. életévét hamarosan betöltő magasember legutóbb a 2018/19-es szezon során lépett pályára az NBA-ben, míg idén nyáron a Portland Trail Blazers nyári ligás csapatában bizonyíthatott.

A korábban 4 csapatnál is megforduló, legutóbb a 2017/18-as idényben NBA-lehetőséghez jutó Anthony Brown a Boston Celticshez mehet edzésre a hét folyamán. Brownt 2015-ben a 34. helyen draftolta a Lakers, és 3 szezon alatt összesen 41 meccsen léphetett pályára a csapataiban.

Az NBA G Ligájához újonnan csatlakozó Mexico City Capitanes az első idényében nem játszhat hazai pályán, mivel a pandémia megnehezíteni az Egyesült Államok és Mexikó között az utazást. Arról egyelőre nincs információ, hogy hol fogják játszani a mérkőzéseiket, de Marc Stein (Substack) forrásai szerint már meglévő piacokon fognak szerepelni, nem fog ismeretlen helyre menni a fejlesztőliga.

A végére Cedric Ceballos maradt, aki több mint két hetet töltött kórházban koronavírusos megbetegedés miatt, tegnap viszont kiengedték. A korábbi All-Star arról számolt be Twitteren, hogy továbbra sem tud ugyanúgy lélegezni vagy járni, mint azelőtt, utókezelésekre szorul.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus