Hírmorzsák 2022-03-04 (9:00)

DeRozan és Doncic a hónap játékosa, kihirdették a hónap újoncait és edzőit is. A Celtics leigazolta Nik Stauskast, a 76ers DeAndre Jordant. Kevin Durant jól tért vissza, Joe Harrist viszont egész szezonra elvesztette a Nets. Nevelőanyja lett Kyrie Irving új játékosügynöke. Dragic-ot és Trentet kérte a Dallas Porzingisért. Beal hajlik a maradásra. Brogdon lengyel válogatott lehet? Kacsa volt az NBA bővítési terve Las Vegasban és Seattle-ben. Visszatérhet Terrence Jones. A liga minden tevékenységét beszüntette Oroszországban. 

Kihirdették a februári havi elismeréseket. Keleten a Chicago Bulls vezére, DeMar DeRozan (34.2 pont, 6.2 lepattanó, 5.2 gólpassz, 8-5-ös mérleg), Nyugaton a Dallas Mavericks klasszisa, Luka Doncic (34.7 pont, 10.3 lepattanó és 8.8 gólpassz, 7-3-as mérleg) kapta a Hónap Játékosának járó díjat. Keleten Bam Adebayo, Jarrett Allen, Wendell Carter Jr., Joel Embiid és Pascal Siakam, Nyugaton Devin Booker, Nikola Jokics, Ja Morant és Karl-Anthony Towns kapott még jelölést. 

Az újoncoknál Keleten a Toronto Raptors mindenese, Scottie Barnes (15.2 pont, 6.8 lepattanó), Nyugaton az Oklahoma City Thunder fazonszabásza, Josh Giddey (16.3 pont, 8.7 lepattanó, 7.7 gólpassz) érdemelte a Hónap Újoncának járó elismerést. További jelöltek voltak: Jalen Green, Jonathan Kuminga és Tre Mann, illetve Cade Cunningham, Evan Mobley, Cam Thomas és Franz Wagner. 

Az edzőknél Keleten Ime Udoka, a Boston Celtics mestere, Nyugaton Quin Snyder, a Utah Jazz szakvezetője lett a Hónap Edzője - a Celtics 9-2-t, a Jazz 8-1-et futott ebben az időszakban. 

A Celtics erősített külső posztokon, Nik Stauskas írt alá két évre. A hátvéd-kiscsatár a 2018-19-es évadot követően kikopott a ligából, a mostani szezonban viszont két meccset játszhatott hardship-szerződéssel Miamiban, majd a G-Ligában 26 pont felett átlagolt - akadt olyan back-to-backje, ahol a két meccsen 100 pontot szórt. 

A Philadelphia 76ers hivatalosan is leigazolta DeAndre Jordant a szezon végéig. A Lakerstől elküldött magasember érkezése miatt fel kellett bontani Willie Cauley-Stein 10 napos szerződését. 

Kevin Durant ma hajnalban visszatérhetett, miután másfél hónapot hagyott ki térdszalag-húzódás miatt. Nem látszódott rajta a kihagyás, 35 perc alatt 31 pontot szórt, viszont a Nets így sem tudott nyerni a Heat ellen és jelenleg 32-32-es mérleggel áll a keleti nyolcadik helyen. A csapat helyzetét nehezítette, hogy Steve Nash kénytelen volt kihagyni az összecsapást, miután bekerült az egészségügyi protokoll alá. 

A Netsnél további rossz hír is akad: Joe Harris számára befejeződött a szezon. A kiváló triplavető november 14-e óta maródi, abban az időszakban meg is kellett műteni a bal bokáját. Sean Marks GM szerint hiába végezte el lelkiismeretesen a rehabilitációt, mostanra világossá vált, hogy szükség van egy újabb artroszkópos beavatkozásra. 

Ha már Nets, akkor Kyrie Irving háza tájáról is van hír, szó szerint: nevelőanyja, Shetellia Riley Irving lett az ügynöke, ő jelenleg az egyetlen fekete női játékosügynök a ligában. Irvinget eddig a Roc Nation képviselte, a váltás pedig előrevetíti, hogy nyáron ki fog lépni szerződése utolsó évéből és új, hosszútávú kontraktust köt. 

A Miaminál Victor Oladipo várhatóan jövő hét elején kezdheti meg a szezont a Houston ellen. A hátvéd tavaly márciusban érkezett a Heathez, de összesen négy meccsen léphetett pályára, négyfejű combizmát meg kellett műteni. OG Anunoby-nak nem lesz szüksége műtétre, a Raptors csatárának állapotát két hét múlva vizsgálják felül – jobb kezén a gyűrűsujja tört el. 

Tim MacMahon (ESPN) szerint mielőtt Kristaps Porzingist Washingtonba cserélték volna, a Dallas beajánlotta a lett magasembert Torontóba: Goran Dragic-ot és Gary Trent Jr.-t szerették volna megkapni érte. A Raptors bevallottan magasembert keresett és Dragic-ot is értékké akarta tenni, azonban Trentről egyértelműen kijelentették, hogy nem eladó, itt pedig megszakadtak a tárgyalások. 

Bradley Bealtől egy sajtótájékoztatón megkérdezték, hogy helytálló-e az az értesülés, hogy a maradása és szerződés-hosszabbítása felé tartanak a dolgok, Beal pedig azt mondta, hogy igen. A Washington sztárja kiléphet nyáron a szerződéséből és ötéves, 246 millió dolláros szupermaxot írhat alá. Annyit tett hozzá, hogy súlyos csuklósérülésében akad pozitívum: félig-meddig kívülről láthatja, ahogyan a csapat, az egyes játékosok és az edzői stáb folyamatosan fejlődik. Hozzátette, hogy nem fogja elsietni a döntést, és senki nem is sürgeti. 

Terrence Jones lehet a következő nagy visszatérő a Denver Nuggets G-Ligás csapatán keresztül – eddig Isaiah Thomas, Lance Stephenson és Nik Stauskas építette fel magát a Grand Rapids Goldnál. Az erőcsatár hat évet játszott korábban az NBA-ben, főként a Rocketsnál, de legutóbb a 2018-19-es évadban láthattuk a ligában, akkor is csak két meccsig, azóta főként a Fülöp-szigeteken játszott. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy tisztújítás zajlott a játékosszakszervezetnél, de nem történt semmi rendkívüli: Jaylen Brownt, Malcolm Brogdont és Bismack Biyombót újabb három évre alelnökké választották. Ide kapcsolódik, hogy lengyel lapértesülések szerint Malcolm Brogdon azt tervezi, hogy felveszi a lengyel állampolgárságot és játszani is fog a válogatottban – Brogdon felesége lengyel származású, tavaly nyáron körbe is utazták az országot. 

Nemrég Bill Simmons (The Ringer) beszélt arról, hogy a liga Las Vegasban és Seattle-ben készül új franchise-t létrehozni a következő 5-6 évben. Ezt a liga szóvivője közleményében most kategorikusan cáfolta – ugyanakkor Seattle polgármestere, Bruce Harrell elmondta, hogy folyamatosan folynak erről tárgyalások, és bár konkrétumok egyelőre nincsenek, a lehetőség nincs elvetve. 

Egy valami viszont már biztos: az NBA időszakosan beszüntette tevékenységét Oroszországban, ami azt jelenti, hogy sem helyi televíziókban, sem a liga stream-csatornáján nem érhetőek el a mérkőzések és más tartalmak. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus