Hírmorzsák 2022-03-05 (11:00)

Grayson Allen először járt Chicagóban, mióta csuklótörést okozott Alex Carusónak. Brook Lopez edzésbe állt. James Hardent egy esetleges Raptors elleni párharc miatt is nyugtalanította Kyrie Irving státusza. Ben Simmons várhatóan nem lesz bevethető a 76ers ellen. A Lakersnél minden egyes lehetőség szóba került már, Russell Westbrook cseresorba száműzése is. Hamarosan Robert Sarvert is meghallgatják a Sunsnál folyó vizsgálódások során. J.B. Bickerstaff pénzbüntetést kapott. James Wiseman várhatóan nem fog nagy szerepet betölteni az idei Warriorsban. Devontae Cacok és Joe Wieskamp is hagyományos szerződést kapott a Spurstől.

Alex Caruso csuklója január 21-én tört el, amikor Grayson Allen egy flagrant 2-t és egymeccses eltiltást érő szabálytalanságot követett el ellene, és azóta először találkozott egymással a Bulls és a Bucks. A meccs előtt Tristan Thompson fogalmazott érdekesen azzal kapcsolatban, hogy mire lehet számítani, ha Allen hasonló vétséget követne el, és megjegyezte, hogy meg kell adniuk az alaphangot, mert ők a Bulls, és ennek megfelelően a chicagói közönség folyamatosa pfujolta is a Bucks hátvédjét. A meccs negyedik negyedében aztán Derrick Jones Jr. követett el flagrant 1-et érő szabálytalanságot Allennel szemben, viszont a meccs után elmondta, hogy egyáltalán nem a bosszútétel járt az eszében, amikor ezt elkövette, csak arra gondolt, hogy meg kell állítania ellenfelét. Nem egy alattomos játékos, és azt sem gondolja, hogy egyáltalán flagrantet ért a megmozdulása – a játékvezetők azt mondták neki, hogy eltalálta Allen fejét is, de ő csak annyit érzett, hogy a csípőjük találkozott.

Ugyancsak a Buckshoz kapcsolódó hír, hogy Brook Lopez először végezhetett a csapattal közös edzésmunkát, mióta decemberben megműtötték a hátát, és a Bulls elleni meccs előtt is a pályán dobált. Eddig csak egyéni munkát végezhetett, viszont hamarosan akár az öt az öt elleni játékba is beszállhat, ugyanakkor ezt Mike Budenholzer elmondása alapján a G Ligás partnercsapatuknál fogja megtenni, mivel a Bucksnak sűrű lesz a programja a következő héten. Az edző azt is hozzátette, hogy nincs kijelölt időpontjuk a center visszatérésére, akkor játszhat majd, ha erre fizikálisan felkészült.

Ian Begley (SNY.tv) egy forrása szerint James Hardent amiatt is nyugtalanította Kyrie Irving oltottsági státusza, mert reális esélyt látott arra, hogy a rájátszásban összefut a Nets a Raptorsszal, és a szigorúbb kanadai szabályozások miatt Irving egy ilyen párharc idegenbeli meccsein sem vehetett volna részt. A Nets és a 76ers március 10-én találkozik először a két csapat cseréje óta, ugyanakkor Begley információi szerint igen valószínűtlen, hogy Ben Simmons addigra bevethető lesz. Az újságíró információi szerint az a terv, hogy Simmons a következő hét során kezdhet el rendes edzésmunkát végezni, és azt követően engedik majd játszani, ha három egymást követő magas intenzitású edzést végigcsinált – ez alapján nem valószínű, hogy március 15-e előtt játszani fog.

Frank Vogelt a Lakers tegnap hajnali veresége után arról kérdezték, hogy fontolgatják-e Russell Westbrook cserepadra száműzését, mire az edző úgy felelt, hogy minden egyes lehetőség szóba került már. Westbrook legutóbb pályafutása 17. meccsén, 2008. november 28-án lépett pályára csereként az NBA-ben. A Lakers a Clippers ellen szoros első félidő után úgy szenvedett vereséget, hogy a harmadik negyedet 22 ponttal elveszítették, és amikor Reggie Jacksont arról kérdezték, hogy mi változott náluk, úgy felelt, hogy Tyronn Lue személyében náluk van a liga legjobb edzője, és ez motiválta őket.

Baxter Holmes (ESPN) információi szerint több mint 300 embert hallgattak már meg a Sunsnál folyó vizsgálódások során, és hamarosan Robert Sarver következik a sorban. Mint ismert, Holmes tavaly novemberben írt tényfeltáró cikket arról, hogy a Sunsnál rasszista, nőgyűlölő és toxikus légkör uralkodik azóta, hogy Sarver a tulajdonos, amivel kapcsolatban azóta a liga is kivizsgálást kezdeményezett.

J.B. Bickerstaff 20,000 dolláros pénzbüntetést kapott, amiért a hét eleji, Hornets elleni összecsapáson kiállították, de nem hagyta el időben a kispadot, illetve nem megfelelő nyelvezetet használt a játékvezetőkkel szemben. A Cavaliers edzője ezt követően bocsánatot kért a csapattól, a kollégáitól és a gyerekeitől is, úgy gondolja, hogy senkinek sem szabadott volna azt látni, amit tett, és igyekszik fejlődni, mert a csapatnak a pálya mellett van rá szüksége.

Kendra Andrews (ESPN) a Warriors jelenlegi helyzetéről írt egy hosszabb cikket, amiben kitért James Wisemanre is. A center státusza hivatalosan day-to-day, ami alapján hamarosan megkezdheti a szezont, ugyanakkor várhatóan nem fog komoly szerepet betölteni a csapat rotációjában, különösen nem a rájátszásban, mivel Andrews információi szerint a Warriorsnál úgy gondolják, hogy nem áll erre készen. A csapatnál inkább azért várják, hogy visszatérjen idén, hogy készen álljon a következő szezonra.

Drew Eubanks újabb 10 napos szerződést kapott a Trail Blazerstől, miután három meccsen 9,3 pontot és 7,7 lepattanót átlagolt náluk. Eubanks korábbi csapata, a Spurs Devontae Cacok és Joe Wieskamp two-way megállapodásából is hagyományos szerződést csinált, az így felszabaduló two-way helyeket pedig DJ Stewart Jr. és Robert Woodard II kapta meg. Kelan Martin és Malik Fitts is várhatan újabb 10 napos szerződést kap a Celticstől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus