Hírmorzsák 2022-03-21 (11:00)

Steve Kerr bírózott egy sort. Stephen Curry nem akarja elsiettetni a visszarését. Javul Chris Paul állapota. Patrick Williams ma este ismét játszhat. Andre Drummond szerint utcai kosárlabdás mentalitás kell a Netstől. Steve Nash továbbra is úgy számol, hogy Ben Simmons játszik ebben a szezonban. Doc Rivers nem ért egyet azzal, hogy több pont kellene a 76ers kispadjától. Udonis Haslem szerint az a közös a Heat draftolatlan játékosaiban, hogy siránkozás nélkül végzik a munkát.

Ma hajnalban 110-108-ra kikapott a Spurs ellen a Warriors, ami után Steve Kerr bírózott egy sort. Az edző szerint egészen bizarr faultokat fújtak a játékvezetők a meccs legvégén, sokkolta őt ez, és nem is érti, hogy hogyan lehet ilyen ítéleteket hozni. Nem érti, hogy miért kell beleavatkozni a mérkőzések végébe, miért nem engedték a játékosoknak, hogy ők döntsék el egymás között a mérkőzés kimenetelét, és miért kell olyan ítéleteket hozni, amiknek semmi közük a játékhoz. Kerr egyébként mindkét meccsvégi fújást nehezményezte, azt is, amelyik után Andrew Wiggins mehetett a büntetővonalra, és azt is, amelyiket Kevon Looney ellen ítéltek meg – végül Wiggins és Jakob Pöltl is 1/2 büntetőjét dobta csak be, de utóbbi hibája után Keldon Johnson visszatette a támadót 0,3 másodperccel a vége előtt, ezzel alakult ki a végeredmény. Kerr szerint Wiggins épp azon volt, hogy valakinek helyzetet teremtsen egy potenciális meccsnyerőhöz, míg Looney esete olyan volt, ami minden labdabirtoklásnál megtörténik, a játékosai sem értették, hogy miért fújtak ellene.

Stephen Curry a sérüléséről beszélt tegnap, és elmondta, hogy először nagyon fájt a lába, de napról-napra egyre jobb állapotban van. Igyekszik annyit haladni a rehabilitációjával minden egyes nap, amennyit csak lehetséges, ugyanakkor igyekszik türelmes is maradni, mert tudja, hogy tovább fog javulni az állapota. A gyógyulás kezdeti fázisában semmit sem szabad siettetni, mert ebben az időszakban lehet elérni a legnagyobb javulást, így amikor ismét cipőbe búj és elkezd dobálni, nem kell majd fájdalmakkal küzdenie. Hogyha túlságosan hamar térne vissza a pályára, akkor azzal azt kockáztatná, hogy jobban elhúzódjon a felépülése, vagy akár komolyabb problémát is előidézhet. Curry azt is elmondta, hogy ettől függetlenül optimista azzal kapcsolatban, hogy a rájátszás kezdetére, vagy akár már annál is hamarabb ismét bevethető lehet. A sérülését előidéző Marcus Smartról azt mondta el, hogy nem gondolja, hogy rosszindulatú vagy alattomos játék lett volna az tőle, ami miatt kidőlt.

Monty Williams arról számolt be, hogy továbbra sincs annak kijelölt időpontja, hogy Chris Paul mikor térhet vissza, ugyanakkor jól halad a felépülése a hüvelykujjsérüléséből és egyre több mindent tud már csinálni. A hírek szerint sérülése jellegéből adódóan Paul a kidőlése óta is minden gond nélkül tudja végezni az erősítő feladatokat, úgyhogy a fizikai állapotával elvileg nem lesz gond a visszatérésekor.

A Bulls ma este visszakaphatja Patrick Williamst, aki október 28-a óta először léphet pályára a Raptors elleni meccsen, miután felépült a csuklósérüléséből. Noha a szezon elején kezdőként kapott lehetőséget, egyelőre várhatóan csak csereként fog szóhoz jutni, és perclimiten is lesz. Billy Donovan elmondása alapján a fiatal játékos szorong a visszatérése miatt, ugyanakkor fizikálisan megfelelő állapotban van, azzal is tisztában van, hogy némi időbe fog telni, mire felveszi a ritmust, és vissza is akar térni, a pályán akar lenni. Lehet, hogy átmeneti nehézséget fog okozni az ő visszaillesztése, amíg kialakul a rotációjuk vele együtt, és belövik, hogy mennyi időt tölthet a pályán, de hosszabb távon jobb csapattá teszi őket a jelenléte.

Andre Drummond szerint a Netsnél jelenleg arra van szükség, hogy tegyék ki a pályára a legjobb öt játékosukat, és próbálják meg elérni azt, hogy ez működjön, mintha utcai kosárlabdát játszanának. Eközben meg kell próbálniuk építeni a csapat kémiáját is, ugyanakkor úgy véli, hogy meg fogják oldani a dolgaikat, mert tele vannak tapasztalt játékosokkal. Steve Nash azért nem menne ilyen messzire, és reméli, hogy ettől azért céltudatosabbak tudnak lenni, de megérti, hogy mire gondol a center. Beszélt is erről a csapatnak, nincs már annyi idejük hátra, hogy akár egy napot is elkótyavetyéljenek, már csak 11 meccsük van hátra az alapszakaszból. Olyan csapatokkal is meg kell küzdeniük, amelyek 4-5 éve együtt játsszanak, emiatt sok meccsvégi szituációban ezeknek a csapatoknak áll a zászló velük szemben, mert nagyobb közös tapasztalattal rendelkeznek, mint a Nets, úgyhogy szerinte Drummond is arra értette a mondandóját, hogy nagyon keményen kell dolgozniuk és rá kell jönniük azokra az apró részletekre, amik segítségükre lehetnek a kiélezett meccsek megnyerésében.

A Nets helyzetét nehezíti, hogy Kyrie Irving továbbra is csak az idegenbeli meccseken léphet pályára, míg Ben Simmons hátfájdalmak miatt továbbra sem bevethető, de utóbbi kapcsán Nash újfent azt hangsúlyozta, hogy továbbra is azzal számolnak, hogy játszani fog ebben a szezonban. Nick Friedell (ESPN) információi szerint Simmons egyelőre semmilyen pályán végrehajtandó feladatot nem tud elvégezni, és nem úgy néz ki a helyzete, mint aki játékra jelentkezhetne a közeljövőben.

Doc Rivers nem ért egyet azzal, hogy a 76ers kispadjától több pontra lenne szükség. Amikor a szezon korábbi szakaszában öt cserét használtak, mindenki sokallta azt, míg most mindenki kevesli a hármat. A legfőbb dolog, ami elkerüli mindenki figyelmét, hogy James Harden érkezése óta két kezdőjük is fent van olyankor, amikor a cserék játszanak, és ebből következik az, hogy a cserék nem szereznek annyi pontot, és ilyenkor inkább a két fentlévő kezdő felel a pontokért.

Udonis Haslem szerint az elmúlt években azért is tudta több draftolatlan játékos is megvetni a lábát a Heatnél, mert amikor a csapathoz érkeztek, mindannyiukkal érzékeltette, hogy sokkal keményebben kell dolgozniuk, sokkal inkább a határaikat kell feszegetniük, és sokkal jobban oda kell figyelniük az apró részletekre, mint azoknak, akiket draftoltak. Ezek a játékosok, akik megragadtak náluk, mindannyian állták a próbát, bármiféle panaszkodás nélkül vetették bele magukat a munkába, ez a közös pont bennük, nem siránkoznak. Mint ismert, Haslem annak idején nem kelt el a drafton, míg az elmúlt években Max Strus, Gabe Vincent, Caleb Martin, Duncan Robinson és Ömer Yurtseven is úgy ragadt meg a Heat kereténél, hogy nem választotta ki őket senki sem a játékosbörzén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus