Hírmorzsák 2022-07-18 (10:00)

A Trail Blazers a Summer League győztese. Többen is two-way szerződést érdemeltek ki a nyári ligás teljesítményükkel. Markus Howard Spanyolországba szerződött. Simone Fontecchio játékosként, Jason Terry segédedzőként csatlakozik a Jazzhez. John Wall várja, hogy részese legyen a Los Angeles-i csapatok rivalizálásának. Joe Ingles december közepére épülhet fel, de a Bucks nem fogja siettetni a visszatérését.

Ahogyan arról összefoglalónkban is beszámoltunk, hajnalban befejeződött a Las Vegas-i nyári liga, aminek a végén a Trail Blazerst koronázták bajnoknak, miután 85-77-re nyerni tudtak a Knicks ellen, míg a döntő összecsapás legértékesebb játékosának a 19 ponttal és 7 lepattanóval záró Trendon Watfordot választották. Watford a meccs után azt emelte ki a győzelem kulcsaként, hogy azt követően is egységesek maradtak, hogy a Knicks a harmadik negyed végén, negyedik negyed elején csinált egy kisebb futást. Magasabb fokozatra kapcsoltak ők is, megmutatkozott, hogy az első naptól kezdve jó közöttük a kémia, és nagyon büszke is a társaira.

Jack White a nyári ligás teljesítményével meggyőzte a Nuggets döntéshozóit arról, hogy érdemes lenne őt szerződtetni, az ausztrál kiscsatár two-way megállapodást köt Denverben. White négy évet töltött a Duke-on, míg az elmúlt két szezon során a hazájában játszott, az SL során 8 pontos, 6,5 lepattanós és 1,3 blokkos átlagai mellett leginkább a jó védekezésével hívta fel magára a figyelmet. Közvetve ide kapcsolódó hír, hogy a Nuggetsnél előző két szezonban two-way szerződésen játszó Markus Howard Spanyolországba szerződött, 2 évre aláírt a Baskonia csapatához.

A Celticsnél Mfiondu Kabengele érdemelt ki two-way szerződést a nyári ligás teljesítményével. A 2019-es draft 27. választottja korábban a Clippers és a Cavaliers színeiben is megmutathatta magát az NBA-ben, míg az elmúlt idényben a G Ligában játszott, az SL során 14,8 pontot, 9,4 lepattanót és 2,2 blokkot tett be a közösbe meccsenként.

A Heat felbontotta Mychal Mulder és Javonte Smart two-way szerződését is annak érdekében, hogy ugyanilyen megállapodást tudjanak adni Darius Days és Marcus Garrett párosának. Days a Spurs nyári ligás csapatából tűnt ki 13,7 pontos, 10 lepattanós átlagaival, míg Garrett már korábban is volt a Heat játékosa ugyanilyen szerződésen.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Jazz 2 évre 6,25 millió dollárért szerződteti az olasz Simone Fontecchiót. A 26 éves kiscsatár az elmúlt szezonban 11,9 pontot átlagolt a már korábban is említett Baskonia színeiben, és az elmúlt hat idényből négyszer is legalább 41%-kal dobta a triplát. A játékosnak július végéig lehetősége volt kilépni a szerződéséből, amennyiben az NBA-be tud igazolni, és az EuroHoops információi szerint a Lakers is fontolgatta, hogy ajánlatot tegyen neki.

A Jazz eközben Will Hardy stábját is elkezdte erősíteni, Jason Terry a Nuggets G Ligás csapatának az irányítását hagyja ott a Jazz segédedzői posztjáért.

John Wall arról beszélt a minap, hogy mennyire várja már, hogy ő is részese legyen a Clippers és a Lakers közötti városi rivalizálásnak. Tudják, hogy kik vannak a túloldalon, de azzal is tisztában vannak, hogy kik vannak a saját térfelükön. Úgy gondolja, hogy ez egy nagyszerű küzdelem lesz, számára pedig egy nagyszerű lehetőség is. Nagyon sokan láthatják őt játszani a tévében, mivel Kawhi Leonard és a többiek csapattársa. Szereti a színpadot, a reflektor fényét, ilyenkor a legjobb játszani, úgyhogy nagyon izgatott.

A Bucks újdonsült szerzeménye, Joe Ingles arról beszélt Kane Pitmannek (ESPN Australia & NZ), hogy a tervezett ütemben halad az ACL-szakadását követő felépülése. Abban bízik, hogy december közepén már a pályán lehet, és nem sokkal ezt követően meccsre kész állapotba fog kerülni. Eric Nehm (The Athletic) megkeresésére Jon Horst GM is elmondta, hogy nagyjából ekkortájt térhet majd vissza Ingles, de egyáltalán nem fogják őt siettetni – a nagyobb képet nézik inkább, nem az az elsődleges, hogy néhány meccsel többet tudjon játszani az alapszakaszban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus