Hírmorzsák 2023-01-11 (10:45)

Donovan Mitchell 46 ponttal tért vissza Salt Lake Citybe, de kikapott a Cavaliers. Jarrett Allen és Isaac Okoro is rosszullét miatt szállt ki a Jazz-Cavs meccsből. Stephen Curry újra játszott. Dewayne Dedmont egy furcsa eset után kiállították, a Heat 40/40 bedobott büntetővel NBA-rekordot állított fel. Sok a sérült a Pistonsnál. Otto Porter Jr. már nem játszik ebben a szezonban. Javonte Green térdműtéten esett át. A Suns érdeklődik Jalen McDaniels iránt. Derrick Favors 10 napra a Hawksnál. Jonathan Isaac ma este a G Ligában játszik. Marcus Morris pénzbüntetést kapott. LeBron James szerint Kevin Durant veszélyes lehet a pontrekordra.

Donovan Mitchell először lépett pályára Salt Lake Cityben, mióta a Jazz a Cavaliershez cserélte őt a szezon előtt, ugyanakkor a visszatérése felemásra sikerült: a hátvéd beszórt ugyan 46 pontot, de a Jazz egy véghajrájában bemutatott 13-0-s futásának köszönhetően meg tudta nyerni a meccset. Mitchellt a Jazz egy videóval köszöntötte, és a szurkolók is ünnepelték, amikor a pályára szólították a meccs előtt. A hátvéd a meccs után elmondta, hogy egyáltalán nem volt számára furcsa érzés visszatérni ide, elvégre öt éven keresztül megtapasztalhatta, hogy milyen itt játszani, azt pedig nagyra értékeli, hogy a szurkolók milyen fogadtatásban részesítették.

A Jazz-Cavaliers mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a vendégeknél Jarrett Allen hét, Isaac Okoro pedig csak 17 percet tudott játszani betegség miatt, mindketten hányingerre panaszkodtak azt megelőzően, hogy kivették volna őket a meccsből.

Stephen Curry 24 pontot dobva tért vissza a vállsérülését követően, de a Warriorsnak ez sem volt elég a Suns legyőzéséhez, hazai pályán szenvedtek 125-113-as vereséget. Az irányító visszatérése azt is jelentette, hogy december 3-a óta először futhatott ki együtt a pályára a Curry-Thompson-Wiggins-Green-Looney ötös, de egyelőre még hiányzott az összhang ennél a sornál, hiába alkották a liga legjobb ötösét azt megelőzően, hogy Wiggins és Curry is kidőlt.

Bizarr jelenetek játszódtak le a Heat-Thunder összecsapáson, amikor Dewayne Dedmon heves vitába keveredett a Heat edzői stábjával a második negyed elején, aminek az lett a vége, hogy beleütött egy masszázspisztolyba, az pedig berepült a pályára. A játékost sportszerűtlen viselkedés miatt kiállították, tettével ráadásul kimondottan nehéz helyzetbe hozta a csapatát, mert mindössze kilenc aktív játékossal várta a meccset a Heat. A találkozó után Erik Spoelstra elmondta, hogy Dedmon tette elfogadhatatlan, mert nagyon nehéz helyzetbe hozta a csapatát, viszont ami előtte történt, az rendben volt, mert ilyen a csapat kultúrája. Az AP információi szerint a center eltiltásra számíthat az NBA-től és a Heattől is.

Más miatt is emlékezetes lett a Heat és a Thunder összecsapása: a hazaiak NBA-rekordot állítottak fel azzal, hogy 40/40 büntetőt dobtak be, korábban egyetlen csapat sem tudott hibátlan maradni ilyen nagy kísérletszám mellett – az eddigi rekordot a Jazz tartotta, még 1982. december 7-én zártak 39/39-cel a vonalról egy Trail Blazers elleni összecsapáson. A mérkőzés hőse Jimmy Butler lett, aki 23/23 büntetőt értékesítve 35 pontig jutott, ráadásul 12,2 másodperccel a vége előtt az ő 2+1-es játékával alakult ki a 112-111-es végeredmény, a rekordot jelentő 40. bedobott büntető a győztes pont volt a meccsen. Butler közel járt az egyéni rekordhoz is a 23 hibátlan büntetőjével, ennél többet rontás nélkül csak James Harden tudott bedobni az alapszakaszban, 2019. december 3-án 24/24 egypontosát küldte a helyére, míg 2011-ben Dirk Nowitzki dobott ugyancsak 24/24-et, de ő ezt a rájátszásban csinálta meg.

A Pistons erősen tartalékosan állt ki a 76ers ellen, több kulcsemberük is kihagyta a meccset sérülés miatt. Bojan Bogdanovic vádlifájdalmak miatt nem tudott játszani, Isaiah Stewart vállsérüléssel bajlódik, míg Jalen Duren már a második meccsét hagyta ki bokafájdalmak miatt.

Otto Porter Jr. különböző okokból mindössze nyolc meccsen lépett pályára a Raptorsnál a szezon során, és ez a szám már nem is fog tovább nőni, mert meg kell műteni a játékos bal lábfejét, amivel befejeződik az idénye.

A Bulls bejelentette, hogy megműtötték Javonte Green jobb térdét, artoroszkópiás beavatkozást hajtottak rajta végre. A játékos állapotát két hét múlva vizsgálják felül, és Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint körülbelül egy hónapos kihagyással számolnak a csapatnál.

Shams Charania (The Athletic) információi alapján a Suns szemet vetett Jalen McDanielsre. A Hornets fiatal wingje az újoncszerződése utolsó évében jár, a nyáron korlátozott szabadügynök lesz, és a hírek szerint több csapat is érdeklődik iránta.

Adrian Wojnarowski jelentette, hogy Derrick Favors 10 napos szerződést kapott a Hawsktól. A veterán magasember az előző idényt a Thundernél töltötte, majd szeptember végén Houstonba cserélték, de a Rockets kitette őt a szezon kezdete előtt, azóta nem volt csapata.

Jonathan Isaac két és fél év után ismét kompetitív kosárlabdát játszhat ma este, a tervek szerint pályára fog lépni a Magic G Ligás partnercsapatában, a Lakeland Magicben. Isaac még 2020 augusztusában a buborékban szenvedett ACL-szakadást, azóta húzódik a visszatérése, és valószínűleg a ma estin kívül még egy meccset fog a G Ligában játszani, mielőtt visszahívnák őt az első csapathoz.

A liga bejelentette, hogy Marcus Morris 15,000 dolláros pénzbüntetést kapott, amiért nem megfelelő nyelvezetet használt az egyik játékvezetővel szemben a péntek esti Timberwolves-Clippers összecsapás alatt.

LeBron James közel jár ahhoz, hogy megdöntse Kareem Abdul-Jabbar pontrekordját, ugyanakkor Dave McMenaminnek (ESPN) arról beszélt, hogy nem lepné meg, ha egy napon Kevin Duranté lenne a pontrekord. Durant nagyon könnyedén szerzi a pontjait, képes eredményes lenni triplából, középtávoliból és a festékből is, miközben 85-90 százalék környékén értékesíti a büntetőit is, ezek mind kulcselemek. James hozzátette, hogy Durant csak az egyike a liga kiváló pontszerzőinek, Kyrie Irving, Luka Doncic, Joel Embiid és Giannis Antetokounmpo is ide tartozik, ugyanakkor egy kis szerencsére is szükség van egy ilyen rekord megdöntéséhez. Mindenki tudja, hogy az egészség a legfontosabb tényező, amire szükség van, és ez nem csupán a sportban igaz, hanem az életben általánosságban is, úgyhogy szerencse is kell ahhoz, hogy valaki sokáig tudjon a pályán lenni, és ott képes legyen teljesíteni is. Durant egyébként 26,684 pontnál jár az NBA-ben, amivel a 14. helyet foglalja el az örökös pontlistán, vagyis több mint 11,000 pont a hátránya Jamestől, ráadásul a közelmúltban térdsérülést szenvedett, ami miatt hozzávetőlegesen egy hónapot ki is kell hagynia.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus