Hírmorzsák 2023-03-10 (10:00)

Negatív lett Luka Doncic MRI-je. Kevin Durant 2-3 hetet hagyhat ki. Steven Adams, Isaiah Stewart és Mo Bamba is körülbelül 4 hét múlva épülhet fel. Lonzo Ballt lehet, hogy ismét meg kell műteni. Fred VanVleet pénzbüntetést kapott, amiért beleállt Ben Taylor játékvezetőbe. A Grizzliesnél elbeszélgettek Ja Moranttal a legutóbbi botránya előtt. Lauri Markkanen próbál nem gondolni a MIP-díjra. Már nem Patrick Ewing a Georgetown vezetőedzője.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint negatív lett Luka Doncic MRI-je, nincs szerkezeti elváltozás a bal combjában. A Mavericks sztárja akkor fog visszatérni, amikor már nem zavarja nagyon a játékban a sérülése és tolerálható mértékűre csökken a fájdalom a combjában, a várakozások szerint nem fog hosszabb időt eltölteni az oldalvonalon kívül.

Ugyancsak Wojnarowski írta meg azt is, hogy a bokaficammal kidőlő Kevin Durant várhatóan 2-3 hetet hagyhat majd ki – ezt követően a Suns is közleményt adott ki, ők kicsit pesszimistább becslésről számoltak be, és csak arról számoltak be, hogy 3 hét múlva fogják felülvizsgálni a játékos állapotát. Shams Charania (The Athletic) információi alapján a Suns és Durant is úgy számol, hogy a játékos még az alapszakaszban visszatérhet.

A közelmúltban még arról lehetett hallani, hogy Steven Adams hamarosan visszatérhet a Grizzliesnél, ugyanakkor most a csapat bejelentette, hogy a center őssejtes injekciót kapott a jobb térdébe, és körülbelül 4 hét múlva vizsgálják felül az állapotát. A Pistons is bejelentést tett, Isaiah Stewart a sérült bal válla miatt körülbelül 3-4 hetet hagyhat ki, és ez az esetében könnyedén jelentheti azt is, hogy ebben a szezonban már nem lép pályára. A Lakers egy jó és egy rossz hírt is kapott: D’Angelo Russell ma este visszatérhet, Mo Bamba állapotát ugyanakkor csak 2 hét múlva vizsgálják felül, és a várakozások szerint 4 hetet is kihagyhat a kificamodott bal bokája miatt.

A már többször hivatkozott Adrian Wojnarowski szerint a Bullsnál felmérik annak a lehetőségét, hogy harmadszor is megműtsék Lonzo Ball jobb térdét. Az irányító még mindig nem képes fájdalommentesen futni, ugrani és irányt változtatni, emiatt azt már el is döntötték, hogy ebben a szezonban nem játszik, és a csapatnál kezdik azt gondolni, hogy egy újabb műtét lehet a legjobb esély arra, hogy Ball ismét pályára léphessen. A játékos több specialistával is egyeztet a helyzetéről, ugyanakkor egy újabb műtét azt is jelentené, hogy a következő szezon kezdetén sem lenne még bevethető.

Fred VanVleet a Clippers-Raptors meccs után azzal került a középpontba, hogy élesen kritizálta Ben Taylor játékvezető ténykedését, és úgy általában a játékvezetőket, ezért az NBA 30,000 dolláros pénzbüntetést szabott ki rá. VanVleet a nyilatkozatában elmondta, hogy nem érdekli egy esetleges pénzbüntetés sem, szerinte Taylor borzasztóan vezetett, és úgy gondolja, hogy minden egyes este van a három játékvezető között legalább egy, de néha kettő is, akik tönkreteszik a meccset. Meccsek óta ez a helyzet, fájó vereséget szenvedtek Denverben is, majd nagyot küzdöttek a Clippers ellen, majd a semmire kiosztottak egy technikait a hajrában, ami megváltoztatta az egész meccs dinamikáját. A legtöbb játékvezető próbálkozik, keményen dolgozik, kommunikál a játékosokkal és igyekszik igazságos lenni, de ott van az a néhány másik, akik csak tönkreteszik a meccseket – senki sem akarja ezt nézni, mindenki a játékosokat akarja látni.

VanVleet később már egy fokkal árnyaltabban nyilatkozott, és elmondta, hogy elragadták az érzelmek, nagyon frusztrált volt, de ezzel nincs ő egyedül, nagyon sokan ugyanígy éreznek. Reménykedik abban, hogy a jövő változást hoz a megfelelő irányba, mert ez a játék érdeke. A Raptors irányítója mellett egyébként Marcus Smart is kiállt, akit a Trail Blazers elleni meccs után kérdeztek a játékvezetésről, és elmondta, hogy ugyanazt gondolja ő is, mint amit VanVleet mondott a Clippers elleni meccs után.

Taylor Jenkins elmondta, hogy a Grizzlies vezetői közül többen is leültek beszélgetni Ja Moranttel az elmúlt időszakban tanúsított pályán kívüli viselkedéséről, és ezt követően történt meg az az incidens, amikor úgy jelentkezett be Instagramon, hogy látszólag egy fegyver volt nála. Megpróbálták őt a helyes irányba terelni és segítséget nyújtani neki abban, hogy jobb játékossá és jobb személlyé is fejlődjön, ezt követően viszont megtörtént a coloradói incidens, úgyhogy cselekedniük kellett. Jenkins elismerte, hogy vannak bizonyos lépések, amiket meg kell tennie Morantnek ahhoz, hogy visszatérhessen a csapathoz, néhány dologról gondoskodnia kell ahhoz, hogy jobb személlyé válhasson.

Lauri Markkanen pályafutása legjobb idényét futja, és ezzel kapcsolatban az ESPN-nek elmondta, hogy ez annak köszönhető, hogy megfelelő önbizalommal játszik a megfelelő rendszerben és a megfelelő csapattársakkal. Az Év Legtöbbet Fejlődő Játékosa díj extra motivációt szolgáltat neki, de igyekszik nem gondolni erre, mert ha felelősségteljesen játszik és csapatként is nyernek, akkor úgyis jönni fognak az egyéni elismerések. Reméli, hogy elnyeri ezt a díjat, de ez a jövő zenéje, most győzelmeket próbálnak gyűjteni, az a legfőbb cél, bár tény, hogy jól mutatna ez a trófea az otthonában.

A végére egy kis kitérő az NCAA-be: távozik a Georgetown Hoyas kispadjáról Patrick Ewing. Az egykori kiváló center irányítása mellett hat év alatt 75-109-es mérleget ért el a csapat, és a távozása kapcsán elmondta, hogy nagyon hálás azért a lehetőségért, amit itt kapott, különleges volt számára, hogy az alma matere csapatát irányíthatta, és csak a legjobbakat kívánja a Hoyasnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus