Hírmorzsák 2024-03-25 (10:30)

Kris Dunn és Jabari Smith Jr. is eltiltást kapott, miután ismét összeakaszkodtak. Stephen Curry meglepődött azon, hogy Steve Kerr milyen sokáig a kispadon tartotta, az edző nem ebben látja a vereség okát. Giannis Antetokounmpo szerint mindenki dolga egyszerűbb, amikor teljes a Bucks kerete. A Clippersnél tudják, hogy jobban kell játszaniuk, ha nem akarnak hamar kiszállni a rájátszásból. Brandon Clarke közel a visszatéréshez. Kobi Simmons a Raptorsnál.

A tegnap hajnali Rockets-Jazz összecsapás második negyedében összeverekedett Kris Dunn és Jabari Smith Jr., ami után mindkét játékost kiállították, viszont az NBA úgy döntött, hogy komolyabban is szankcionálják az esetet, mindkét játékosra eltiltást szabtak ki. Dunn két meccset lesz kénytelen kihagyni, amiért kezdeményezte a konfliktust, majd megpróbálta megütni ellenfelét, míg Smith egy találkozót hagy ki amiatt, mert beszállt a verekedésbe – mindkét játékos próbálta megütni a másikat, de egyetlen erre tett kísérletük sem volt sikeres. Dunn a Mavericks és a Spurs elleni találkozókat fogja kihagyni, ami azt jelenti, hogy 35,678 dollárnyi fizetésétől is elesik, míg Smith a Trail Blazers ellen nem játszhat, ezzel 53,601 dollárról lesz kénytelen lemondani a fizetéséből. A két játékos egyébként már a két csapat első, januári összecsapásán is összeakaszkodott, akkor mindketten megúszták egy-egy technikaival, és már csak emiatt is érdemes megjegyezni, hogy még két Jazz-Rockets összecsapás lesz a következő hetekben, Dunn pedig pont a Rockets ellen térhet vissza az eltiltásából.

A Rockets tegnap Smith elvesztése ellenére is 147-119-re nyert, míg ma hajnalban a Warriors 114-110-es vereséget szenvedett a Timberwolves otthonában, és ez azt is jelenti, hogy egyetlen meccsre csökkent a különbség a nyugati 10. és 11. között. A Warriors vereségében közrejátszott Steve Kerr egyik döntése is: miután leült Stephen Curry a szokásos pihenőjére a harmadik negyedben, a negyedik negyed közepéig a padon maradt, és ezalatt a 4 pontos előnyükből 8 pontos hátrány lett. Curry úgy nyilatkozott erről, hogy annyi percet akar játszani, amennyit csak képes frissen a pályán tölteni, ezért meglepte ez, főleg annak fényében, hogy ellenfelük épp bemutatott egy futást. Legutóbb a Pacers ellen a teljes negyedik negyedet pályán töltötte, de az nem működött, ahogyan ez sem vált be, úgyhogy valahol a kettő között kell találniuk valamit.

Kerr szerint nem várhatják el minden egyes meccsen, hogy Curry vegye őket a hátára, miután 15 éven keresztül cipelte ennek a franchisenak a terhét, nem várhatják el tőle, hogy 35 perceket játsszon. Hogyha valaki azt mondja, hogy más lett volna a mérkőzés kimenetele, amennyiben 30 helyett 32 percet tölt a pályán, akkor azzal egyáltalán nem ért egyet. Próbálnak nyerni, miközben őt is próbálják frissen tartani.

A Bucks hosszú idő óta először teljes kerettel állhatott ki, és a Thunder elleni rangadó második félidejében erődemonstrációt tartottak, 118-93-ra intézték el a nyugati élcsapatot, miközben Shai Gilgeous-Alexandert 12 ponton tartották. Giannis Antetokounmpo is arra húzta fel a meccset követő értékelését, hogy teljes volt a keretük, mert amikor nem mindenki elérhető, hajlamosak kifogásként tekinteni erre, így nem mindig játszanak jól, most viszont nincs több kifogás. Mindenkinek könnyebb a dolga, amikor együtt van a teljes keret, semmit sem kell erőltetniük, hanem csak járatják a labdát és jó kosárlabdát játszanak. Lesznek olyan esték, amik róla fognak szólni, ahogyan olyan is, amik Khris Middletonról vagy Damian Lillardról szólnak majd, de semmit sem kell erőltetniük. Minden játékosuk valódi veszélyt képes jelenteni, a kispadjuk is hihetetlen, ráadásul folyamatosan javulnak is.

James Harden először lépett pályára a 76ers ellen, mióta a Clippershez került, ugyanakkor nem sikerült számára túl jól az első találkozás – eljutott ugyan 12 pontig és 14 gólpasszig, de a triplavonalon túlról 0/6-tal zárt, miközben a 76ers Los Angelesben aratott 121-107-es győzelmet. A meccs után Tyronn Lue kritkus hangot ütött meg csapatával szemben, de hangsúlyozta, hogy azt tudják, hogy jobban kell játszaniuk, amennyiben nem akarják azt, hogy hamar befejeződjön számukra a rájátszás. Továbbra is magabiztos a csapattal kapcsolatban, bízik abban, hogy mire képesek, a problémájuk viszont az, hogy ezt nem csinálják minden egyes este, és amikor igen, akkor sem 26, hanem 48 percen keresztül kellene úgy játszaniuk, ahogyan arra képesek.

A Grizzlies közzétette a frissített sérültlistáját a ma esti, Nuggets elleni összecsapás előtt, ahol Brandon Clarke neve mellett hosszú idő óta először nem az szerepel, hogy biztosan kihagyja a meccset. Az Achilles-szakadásból felépülő magasember státusza kétségesre módosult, vagyis még ezen a meccsen is annak van a nagyobb esélye, hogy nem játszik, ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy már valóban közel van a visszatéréshez, és ha nincs visszaesés az állapotában, akkor pár meccsen belül pályán lehet.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Kobi Simmons 10 napos szerződésben állapodott meg a Raptorsszal. Simmons az elmúlt idényben 5 alkalommal jutott szóhoz a Hornetsnél, míg ezt a szezont a Raptors G Ligás partnerénél töltötte, ahol 15,1 pontot, 4,2 lepattanót és 5,6 gólpasszt átlagolt.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

A várható All-NBA első ötösnél nem jelent nagy gondot a 65 meccses szabály, a 2-3. ötösnél sem sorsdöntő? – Jalen Suggs és Jonathan Isaac védekezése Markelle Fultz orlandói karrierjének végét jelentheti – egyre biztosabbnak tűnik Jokics MVP-címe – Wemby eddigi szezonjának legfontosabb pillanatai – Ant Edwards mindenkit pótol a Wolvesban – a legrosszabbkor lerobbanó csapatok – 10 narratíva, ami uralhatja az alapszakasz végét – ismerkedjünk meg a Keeper Play-jel, ami a magasemberek egyik kedvenc játékelemévé vált – a Warriors Wolves elleni vereségének okai – Bradley Beal játékszervezése lehet a Suns sikerének kulcsa – képeken Steph Curry idei cipői.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus