Hírmorzsák 2024-04-09 (9:00)

Kristaps Porzingis és Kyrie Irving a Hét Játékosa. Karl-Anthony Towns akár még az alapszakaszban visszatérhet. Trae Young megkezdheti a csapatedzéseket. Javul Brandon Ingram állapota. Mitchell Robinson státusza miatt kapott pénzbüntetést a Knicks. Az NBA beismerte, hogy a játékvezetők kétszer is hibáztak a Pacers-Heat meccs végén. Isaiah Thomas a szezon végéig maradhat a Sunsnál. Átalakítja Neemias Queta szerződését a Celtics. Lindsey Harding is interjúra megy a Hornetshez. Várhatóan LeBron James és D’Angelo Russell is kilép a szerződéséből a nyáron. Lezárult az NCAA-szezon, megvédte bajnoki címét a UConn.

Kiosztották a Hét Játékosa elismeréseket, keleten Kristaps Porzingis, nyugaton Kyrie Irving kapta a díjat. A Celtics 4-0-s héten van túl, ezalatt a magasember 19,8 pontot, 10 lepattanót és 3 blokkot átlagolt, míg a hátvéd meccsenként 31,8 ponttal és 5,3 lepattanóval járult hozzá a Mavericks 3-1-es időszakához. Keleten jelölt volt még Paolo Banchero, Jalen Brunson, Joel Embiid, Tyrese Maxey és Tyrese Haliburton is, míg nyugatról Devin Booker, Anthony Davis, Luka Doncic, Rudy Gobert és Victor Wembanyama merült még fel a díj kapcsán.

Shams Charania (The Athletic) számolt be arról, hogy Karl-Anthony Towns nagyon közel van a visszatéréshez, a Timberwolvesnál abban reménykednek, hogy még a rájátszás kezdete előtt játékra jelentkezik. Towns meniszkusza március 4-én szakadt el, majd 12-én meg is műtötték, a minap viszont túlesett az első csapattal közös edzésén.

A Hawks bejelentette, hogy Trae Young megkapta az orvosi engedélyt arra, hogy ismét látogathassa a csapatedzéseket. Az irányító ujja még február 23-án sérült meg, majd néhány nappal később mg is műtötték őt, a Hawks ugyanakkor nélküle is remekül tartotta magát, a kidőlése óta 12-10-es mérleget hoztak össze, és bebiztosították a helyüket a keleti playin alsó ágán, ahol a Bulls ellen vívnak majd meg a továbbjutásért.

Will Guillory (The Athletic) írt arról, hogy lassan ugyan, de halad Brandon Ingram felépülése, és elkezdhet már a pályán is egyéni munkát végezni, növeli a terhelését a Pelicans. Azt továbbra sem tudni, hogy pontosan mikor térhet vissza a térdével bajlódó wing, viszont az biztos, hogy ma este a Trail Blazers ellen még nem lesz bevethető.

Az NBA kihirdette, hogy 25,000 dolláros pénzbüntetést kapott a Knicks, amiért nem megfelelően kezelték Mitchell Robinson státuszát a csapat sérültjelentésében. A center március 27-én több hónapos kihagyást követően tért vissza a Raptors ellen, ugyanakkor a Knicks a meccs előtt még azt állította, hogy nem fog pályára lépni.

Tegnap hajnalban kiemelt jelentőségű meccset vívott egymással a Pacers és a Heat, mindkét csapat arra hajt, hogy egyenes ágon bejusson a rájátszásba, és elkerülje a playint, ugyanakkor az NBA szokásos L2M-jelentéséből kiderült, hogy a végjátékban kétszer is a Heat kárára tévedtek a játékvezetők. 55 másodperccel a vége előtt Tyler Herro ellen tripladobás közben szabálytalankodott TJ McConnell, ugyanakkor a játékvezetők sípja néma maradt, míg 17,1 másodperccel az órán Bam Adebayo ellen fújtak szabálytalanságot, amiből Myles Turner dobott két büntetőt, ugyanakkor a liga utólagos álláspontja szerint tisztán a labdát érte el a Heat magasembere. A meccset végül 117-115-re a Pacers nyerte, ezzel 1,5 meccsre növelték az előnyüket a Heattel szemben, és így előbbi a hatodik, utóbbi a nyolcadik helyen áll keleten.

Shams Charania információi alapján a Suns megtartja a második 10 napos szerződését is kitöltő Isaiah Thomast a szezon végéig, hamarosan aláírhat a csapattal. A veterán irányító 4 meccs alatt összesen 14 perc lehetőséget kapott a két 10 napos szerződése idején, ugyanakkor az erős vezetői képességei és az öltözőben tanúsított jelenléte miatt úgy érzik Phoenixben, hogy érdemes marasztalni.

A Celtics keretében Neemias Queta kapott állandó helyet, átalakították a two-way megállapodását – noha pontos részleteket a csapat nem közölt, Brian Robb (Masslive) információi szerint nem csupán a jelenlegi szezonra vonatkozik a szerződés. Queta eddig 26 meccsen kapott lehetőséget, ezeken 11,4 perc alatt 4,6 pontot és 4,1 lepattanót átlagolt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Lindsey Harding is interjúra megy a Hornetshez a csapat vezetőedzői állása miatt. A G Ligában frissen Év Edzője elismerést kiérdemlő szakember jelenleg a Stockton Kings csapatát irányítja, első ottani szezonjában a nyugati döntőig jutottak. Hading a WNBA 2007-es draftján 1/1-es választott volt, majd visszavonulását követően edzőként kezdett dolgozni, megfordult korábban a 76ersnél is, jelenleg pedig a Kings kötelékébe tartozik.

Brian Windhorst (ESPN) spekulált LeBron James és D’Angelo Russell jövőjéről, és az újságíró szerint mindkét játékos esetében az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy ki fog lépni a jelenlegi szerződéséből. James esetében azért lenne ez logikus lépés, mert csak akkor szerezhet magának vétójogot, ha új szerződést ír alá, függetlenül attól, hogy az milyen hosszú, míg ha máshogy hosszabbít, akkor nem kaphat ilyet. Lehetnek érdekes kérdések az új szerződése megtárgyalásakor, például arról, hogy milyen hosszú legyen az, egy esetleges harmadik évnél mindkét fél magának akarhat opciót, esetleg lehet az nem teljesen garantált is. Ami Russellt illeti, nála egyszerű a kérdés: egész életükben azért dolgoznak a játékosok, hogy úgy legyenek korlátozás nélküli szabadügynökök, hogy egy nagyszerű szezon van a hátuk mögött, ezért szinte biztos, hogy nem hívja le az opcióját.

A végére az NCAA idei döntője maradt, a UConn 75-60-ra nyert a Purdue ellen, ezzel a 2006-ban és 2007-ben is bajnoki címet nyerő Florida óta az első csapat lettek, amelyik címet védett. A meccs az első félidő hajrájáig volt igazán szoros, a második félidő jelentős részében már kétszámjegyű volt a különbség, a 37 ponttal és 10 lepattanóval záró Zach Edey nem tudta tartani a lépést a több lábon álló ellenféllel.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Lassan a Dallas lesz az a csapat, amelyet mindenki el akar kerülni - Steve Kerr challenge-elése egyszerűen katasztrofális - a fizetési sapka változásai miatt nagy esély előtt áll a 76ers - Chauncey Billups nagyinterjú a HoF alkalmából - a legvalószínűbb újoncötösök - Wemby idei összes történelmi meccse - jelenleg aktív játékosok HoF-esélyei - a Hornets és a Nets szépen lassan izzítja a vezetőedző-piacot - az NBA történetének leggazdagabb játékosai - a legrosszabb csapatokban alkotó vezérek - Curry védekezése elkezdett leszálló ágba kerülni? - Sabrina Ionescu signature-cipője elkezdte meghódítani a férfikosarasok világát is.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus