Nyit a 2023-as szabadügynökpiac - folyamatos eseménykövetés

James Harden végül nem lesz szabadügynök, ehelyett tovább bonyolódott a helyzete, de nélküle is több komoly név kikerül a piacra - lássuk, hogy kik kelnek el közvetlenül az éjféli nyitás után, illetve kik kapnak idő előtti hosszabbítást.

Frissítve (01:15): Kedves Olvasóink! Az élő eseménykövetés befejeződött, az éjszaka további történéseiről reggel számolunk be.

Frissítve (01:03): Tre Jones 2 évre 20 millióért hosszabbít a Spursnél.

Frissítve (01:00): A piac nyitását követő első órában 25 potenciális megállapodás született. A legnagyobb szabadügynökök közül Draymond Green, Kyle Kuzma, Jerami Grant, Kyrie Irving és Khris Middleton is maradt a csapatánál, ahogyan az RFA Cam Johnson is.

Frissítve (00:53): Cam Johnson 4 évre 108 millióért a Nets játékosa marad. Jakob Pöltl 4 évre 80 millióért hosszabbít a Raptorsnál. Pöltl utolsó éve játékosopciós.

Frissítve (00:51): Khris Middleton 3 évre 102 millióért hosszabbít  a Bucksnál. A megállapodás utolsó éve játékosopciós.

Frissítve (00:50): Joe Ingles várhatóan a Magichez igazol.

Frissítve (00:47): Kyrie Irving 3 évre 126 millió dollárért marad a Mavericks játékosa. A megállapodás utolsó éve játékosopciós.

Frissítve (00:43): Georges Niang 3 évre 26 milliót kap a Cavalierstől.

Frissítve (00:39): Chimezie Metu a Suns legújabb szerzeménye, 1 évre ír alá.

Frissítve (00:36): Nickeil Alexander-Walker 2 évre marad a Timberwolvesnál.

Frissítve (00:35): Jevon Carter 3 évre 20 millióért a Bullshoz igazol - más sajtóértesülések alapján 19 milliót kereshet majd.

Frissítve (00:32): Jake Fischer (Yahoo! Sports) szerint Eric Gordon a Lakers kiszemeltje az MLE-vel, de a hátvédnek sok kérője van.

Frissítve (00:30): Reggie Jackson marad a Nuggetsnél, 2 évre 10,25 milliót kap - a második év játékosopciós.

Frissítve (00:26): Troy Brown Jr. a Timberwolvesnál folytatja.

Frissítve (00:25): A Celtics 2 évvel és 60 millió dollárral megtoldja Kristaps Porzingis szerződését.

Frissítve (00:24): Jerami Grant 5 évre 160 millióért hosszabbít a Trail Blazersszel.

Frissítve (00:20): Bruce Brown 2 évre 45 millióért aláír a Pacershez. Taurean Prince szerződésének a részletei ismertté váltak, 1 évre 4,5 milliót kap a Lakerstől.

Frissítve (00:18): Damion Lee is hosszabbít a Sunsnál, 1 évre ír alá.

Frissítve (00:13): Keita Bates-Diop 2 évre 5 millió dollárt kap a Sunstól, a második év játékosopciós.

Frissítve (00:10): DeAndre Jordan marad a címvédő Nuggetsnél.

Frissítve (00:08): Josh Okogie marad a Sunsnál.

Frissítve (00:07): Drew Eubanks 1+1 évre aláírt a Sunshoz, a második év játékosopciós. Coby White 3 évre 33 millióért marad a Bullsnál, más értesülések szerint 3 évre 40 milliót kap. Taurean Prince a Lakershez igazol. Caris LeVert 2 évre 32 millióért marad a Cavaliersnél. Kyle Kuzma 4 évre 102 millióért marad a Wizardsnál.

Frissítve (00:05): Trey Lyles marad a Kingsnél, a megállapodás részletei egyelőre nem ismerterk. 

Frissítve (00:02): Draymond Green 4 évre 100 millióért marad a Warriorsnál, a negyedik év játékosopciós.  

Frissítve (00:01): Hivatalosan is nyitva van a szabadügynökpiac.

Frissítve (23:58): Perceken belül nyit a 2023-as szabadügynökpiac! 136 millió dollárnál húzzák meg a fizetési sapkát, 165,2 milliónál a luxusadós határt. Az első apron 172,3 milliónál, a második 182,7 milliónál lesz.

Frissítve (23:52): Marc Stein (Substack) is megerősítette azokat a korábbi híreszteléseket, hogy Dario Saric iránt érdeklődhet a Warriors.

Frissítve (23:47): Marc Stein (Substack) forrásai szerint Draymond Green 4 évre 100 millió dollár körüli összegért hosszabbíthat a Warriorsnál.

Frissítve (23:40): A Magic később dönt Bol Bol 2,2 millió dolláros szerződésének a garantálásáról. A Timberwolves várhatóan garantálja Jordan McLaughlin szerződését.

Frissítve (23:35): Marc Stein (Substack) információi szerint a Cavaliers azon dolgozik, hogy Georges Niang és Max Strus is hozzájuk kerüljön. Strus egy sign&trade ügyletben kerülne Clevelandbe a tervek szerint.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) jelentette, hogy a Suns visszavonhatja Jock Landale QO-ját, így a center korlátozások nélküli szabadügynök lehet.

Frissítve (23:00): Jake Fischer (Yahoo! Sports) újabb információmorzsákat közölt. A Rockets 2 évre összesen 40 millió dollárt ajánlhat Brook Lopeznek.  Donte DiVincenzo eddig négy találkozót beszélt le a következő két napra. Grant Williams sorsa várhatóan nem dől el egyből, és az sincs kizárva, hogy a korlátozott szabadügynök wing maradni fog a Celticsnél. Williams felmerülhet a Mavericksnél, de Dallasban Jae Crowder, Eric Gordon és Malik Beasley is kiszemelt lehet.

Michael Grange (Sportsnet.ca) információi szerint Fred VanVleet rögtön a nyitás után találkozik a Raptorsszal, akik abban bíznak, hogy egy 4 éves, 120 millió dolláros ajánlattal akár maradásra is bírhatják - VanVleet maradásának az esélylét Jakob Pöltl visszaigazolása is növelheti, aki 4 évre 80 millió környékén kaphat Torontóban.

Frissítve (22:12): Anthony Chiang (The Miami Herald) úgy tudja, hogy a Heat nem fog leülni Kyrie Irvinggel, ugyanakkor Kelly Iko (The Athletic) szerint a Rockets tárgyalhat majd vele

Jake Fischer (Yahoo! Sports) írta meg, hogy Jae Crowder várhatóan marad a Bucksnál, de a Heatnél megpróbálhatják rávenni arra, hogy gondolja meg magát.

Azt is Fischer írta meg, hogy egyáltalán nem egyértelmű az, hogy a Hornets új szerződést ad Miles Bridgesnek, és emiatt a játékos képviselői megkeresték a csapatot, hogy vonják vissza a QO-ját, hogy korlátozások nélküli szabadügynök lehessen.

Frissítve (22:05): Kyle Neubeck (Philly Voice) információi szerint a következő napok kimondottan csendesen fognak eltelni a 76ersnél. Ő is megírta, hogy Tyrese Maxey idő előtti hosszabbítása valószínűleg nem fog megtörténni, emellett elképzelhető, hogy Georges Niang, Jalen McDaniels és Shake Milton is távozni fog Philadelphiából. Niang várhatóan az első napon kap egy komoly ajánlatot máshonnan, amit minden bizonnyal el is fogad majd. A korlátozott szabadügynök Paul Reed minden bizonnyal teszteli majd, hogy milyen piaca van, viszont valószínűleg maradni fog a csapatnál.

Frissítve (21:53): Marc Stein (Substack) rengeteg olyan beszélgetést hallott ma, ami azt fejtegette, hogy Kyle Kuzma potenciálisan maradhat Washingtonban és hosszabbíthat a Wizardsnál.

Frissítve (21:50): Jake Fischer (Yahoo! Sports) szerteágazó beszámolójából szemezgetünk. James Harden kapcsán megjegyezte, hogy a 76ers nem fog sietni a cseréjével, Daryl Morey mérlegelni fogja a lehetőségeit. Az egyik legfőbb érdeklődő a Clippers lehet, ugyanakkor Terance Mannt nem akarják feladni Los Angelesben egy esetleges cserében. A Clippers állítólag jelezte a rivális csapatoknak, hogy Ivica Zubac elérhető lehet, a továbbiakban Mason Plumlee-val számolhatnak kezdő centerként. Egy esetleges Harden-cserében PJ Tuckert is szívesen látnák Los Angelesben.

A Cavaliers Cedi Osmanről tárgyalt a Netsszel, Dorian Finney-Smith vagy Royce O’Neale játékjogát szereznék meg egy cserében. Monte Morris iránt nagy a kereslet, a Timberwolves, a Bulls, a Pelicans, a Jazz és a Nets is érdeklődik a Wizards irányítója iránt, de a Heat is beszállhat érte, amennyiben Gabe Vincent távozik tőlük. A Pelicans 4 évre 50 millió körül hosszabbíthat Herbert Jonesszal, Willy Hernangomez ugyanakkor valószínűleg távozik - ő az NBA-t is elhagyhatja, európai topcsapatok érdeklődhetnek iránta.

A Bulls új szerződést adna a szabadügynökké váló Patrick Beverley-nek, emellett az az általános várakozás, hogy Coby White maradni fog Chicagóban. A korlátozott szabadügynök White 3 évre kaphat szerződést, aminek az összértéke meghaladhatja a 30 millió dollárt.

Fischer szerint a Lakers egyre inkább hajlik D’Angelo Russell megtartására, 2 évre szóló szerződést adhatnak neki. A Lakers megtartaná Dennis Schröder és Lonnie Walker IV kettősét is, ugyanakkor az nem egyértelmű, hogy melyikük visszaigazolása lehet számukra a fontosabb. Minimum szerződésen Cam Reddish lehet a Lakers egyik kiszemeltje, míg ha Schröder távozik, akkor a Bullsnál merülhet fel a leigazolása. A Lakers bejelentkezhet Shake Miltonnál is, de őt a Warriors is megpróbálhatja leigazolni. A Warriorsnál Dario Saric is felmerülhet.

A Suns visszaigazolhatja Torrey Craig, Damion Lee, Jock Landale és Josh Okogie kvartettjét, továbbá minimum szerződésen Drew Eubanks is a kiszemeltjük lehet. Ahogyan azt korábban is lehetett hallani, Yuta Watanabe vagy Mike James leigazolásával is megpróbálkozhatnak Phoenixben.

Frissítve (21:42): Ian Begley (SNY.tv) megerősítette, hogy a Knicks és a Pacers Obi Toppin esetleges cseréjéről tárgyal, és a Knicks draftjogot vár az erőcsatárért.

Frissítve (21:40): Ramona Shelburne (ESPN) információi szerint a 76ers nem fog ezen a nyáron idő előtti hosszabbítást adni Tyrese Maxey-nak.

Frissítve (21:23): Azt is Kelly Iko (The Athletic) írta meg, hogy a Rockets egész héten Kenyon Martin Jr. cseréjéről tárgyalt, valószínűleg távozni fog Houstonból.

Frissítve (21:20): Kelly Iko (The Athletic) arról írt, hogy a Rocketsnek egyelőre két játékossal van lebeszélt találkozója, Dillon Brooks és Brook Lopez kettősével. Rajtuk kívül még az alábbi játékosokkal szeretnének leülni: Fred VanVleet, Kyrie Irving, Bruce Brown, Dwight Powell, Jakob Poeltl és Kyle Kuzma. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy korábban más források arról számoltak be, hogy Brown és VanVleet is le fog ülni velük.

Frissítve (21:15): Jake Fischer (Yahoo! Sports!) információi alapján a Pacers akár évi 20 millió dolláros fizetést is kínálhat Bruce Brownnak. Fischer azt is megjegyezte, hogy az eddig is említett Knicks, Rockets, Mavericks és Lakers mellett a Timberwolves és a Cavaliers is megpróbálkozna a leigazolásával, de ezen csapatok többsége csak a 12,4 millió dolláros MLE-t tudnák odaadni neki. Az újságíró szerint még az sincs kizárva, hogy Brown marad a Nuggetsnél, ahol jelentősen kisebb fizetést kaphat csak.

Frissítve (21:11): Jason Beede (The Orlando Sentinel) jelentette, hogy a Magic garantálta Markelle Fultz és Gary Harris szerződését is a következő szezonra. Fultz 17 millió dolláros fizetéséből eredetileg csak 2 millió volt garantált, míg Harris 13 milliója egyáltalán nem volt garantált eddig.

Frissítve (20:47): Adrian Wojnarowski (ESPN) tisztázta az iménti csere részleteit, a Nets ad két második köröst a Pistonsnak azért, hogy átvegyék Joe Harris szerződését. A Pistons megkapja a Mavericks 2027-es, valamint a Bucks 2029-es második körösét.

Frissítve (20:41): Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Nets a Pistonshoz cseréli Joe Harrist! Adrian Wojnarowski (ESPN) írta meg, hogy az ellenérték két második körös draftjog, a Nets pedig egy 19,9 millió dolláros cserekivételt hoz létre az ügylettel.

Frissítve (20:33): Jake Fischer (Yahoo! Sports) információi szerint a Clippers ismét felvette a kapcsolatot a Celticsszel, újfent napirendre került Malcolm Brogdon esetleges cseréje.

Frissítve (19:43): Marc Stein (Substack) információi alapján Jordan Clarkson és a Jazz a hosszabbításról tárgyal, 3 évvel toldhatják meg a hátvéd szerződését. Mint ismert, Clarkson lehívta a játékosopcióját, a következő szezonra 14,3 millióért marad a Jazznél.

Frissítve (18:55): Marc Stein (Substack) a legfrissebb hírlevelében több játékos helyzetét is érintette. A Mavericks visszaigazolná Dwight Powellt, ugyanakkor a Cavaliers és a Rockets is érdeklődhet iránta - Dallasban magabiztosak azt illetően, hogy Powell maradni fog. Fred VanVleet a piac nyitása után Los Angelesben fog találkozni a Raptors és a Rockets képviselőivel is. A Lakers szeretné megtartani Dennis Schrödert, és ahogyan arról már az elmúlt nap során is lehetett hallani, az MLE-jük egy részéből igazolnák vissza az irányítót. Az AS Monaco színeiben játszó Donta Hall szerződésében van egy kilépési záradék az NBA irányába, a Grizzlies és a Trail Blazers is fontolgatja a leigazolását.

Christian Slater (The Athletic) információi szerint a Warriorsnál magabiztosak azt illetően, hogy vissza tudják igazolni Draymond Greent, a játékos képviselőivel egy 3 évre szóló szerződésről egyezkedhet a csapat. Green kezdő fizetése nagyjából megegyezhet azzal a 27,6 millió dollárral, amiről lemondott a piac nyitása előtt. Slater szerint Jordan Poole elcserélésével megnőtt annak is az esélye, hogy hosszabbít a Warriors Klay Thompsonnal, mivel Chris Paul megállapodása rövidebb ideig garantált, mint a távozó hátvédé ugyanakkor az nem valószínű, hogy erről már megkezdődtek az egyeztetések Thompsonnal.

Frissítve (18:30): Barry Jackson (The Miami Herald) értesülései szerint a Heat ajánlatott tett Gabe Vincentnek, ugyanakkor az meg sem közelítette a játékos elvárásait. Hasonló szerződésstruktúrában gondolkodnának Miamiban, mint amilyen megállapodása Caleb Martinnak is van, csak Vincentnek kicsit több pénzt kínáltak, évente körülbelül 7 millió dollárt. Amennyiben a Heat nem emel az ajánlatán, valószínűleg Vincent távozik - akár egy sign&trade is elképzelhető. A Heat már így is luxusadós csapat, ezért is visszafogottak az ajánlataikkal, és az nagyon valószínűnek tűnik, hogy Max Strus távozni fog.

Frissítve (18:14): Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Trail Blazers szabadlistára teszi Trendon Watfordot.

Frissítve (17:25): Nem tartozik közvetlenül az FA-piachoz, de érdekes lehet, hogy a New York Post értesülései szerint az ESPN körülbelül 20 alkalmazottjától megválik költségcsökkentés címszóval, és többek között Jeff Van Gundy és Jalen Rose is távozik a csatornától. Van Gundy az egyik legtöbbre becsült szakkomentátora volt a csatornának, és a hírek szerint JJ Redick, Doris Burke vagy Richard Jefferson lehet a helyettese, de Doc Rivers is képbe kerülhet.

Frissítve (17:02): Ian Begley (SNY.tv) írta meg, hogy a korábban már említett csapatok mellett a Lakers vezetőivel is találkozik Bruce Brown a piac nyitását követően.

Frissítve (16:40): Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Chris Duarte a Pacerstől a Kingshez kerülhet egy cserében. Közel a megegyezés, a Pacers valamilyen draftjogot kaphat a hátvédért.

Frissítve (16:38): Ian Begley (SNY.tv) értesülései szerint Bruce Brown az alábbi csapatokkal találkozik a piac nyitása után: Knicks, Rockets, Pacers, Mavericks.

Frissítve (16:10): Chris Fedor (Cleveland.com) számolt be róla, hogy Max Strus iránt érdeklődik a Cavaliers. A Cavs terve, hogy visszaigazolják Caris LeVert-et, illetve a 12,4 milliós MLE felhasználásával erősítsenek. A Heat hátvédje után a Pacers és a Magic is érdeklődhet.

C.J. Holmes (San Francisco Chronicle) információi szerint a Knicks a legesélyesebb Donte DiVincenzo leigazolására. A Warriors csak a non-Bird jogait birtokolja, ezért limitált ajánlatot tudnak tenni a hátvédnek, míg a Knicks felhasználhatja a leigazolásához az MLE-jét. A Knicks pénzügyi rugalmassága javult azt követően, hogy Josh Hart belépett a szerződésébe, és a játékos döntésében az is közrejátszhatott, hogy így tovább tudják erősíteni a keretet, miközben ő is a pénzénél lehet egy hosszabbítás után. Érdekes adalék, hogy Hart, DiVincenzo és Jalen Brunson csapattársak voltak a Villanova egyetemen - 2016-ban mindhárman tagjai voltak a bajnoki címet nyerő csapatnak, de Brunson és DiVincenzo 2018-ban is felért az NCAA csúcsára.

16:00

Több játékos sorsa már a piac nyitása előtt eldőlt, illetve pályát változtatott. Ahogyan arról a reggeli Hírmorzsákban is írtunk, James Harden lehívta a 35,6 millió dolláros játékosopcióját, így nem idén lesz szabadügynök, hanem 2024-ben, ellenben egy későbbi cserében valószínűleg távozni fog Philadelphiából. Nikola Vucevic és Harrison Barnes sem lesz szabadügynök, előbbi a Bullsnál hosszabbított 3 évre 60 millió dollárért, utóbbi a Kings mellett kötelezte el magát 3 évre összesen 54 millióért. Josh Hart és Jordan Clarkson kisebb meglepetésre szintén kihúzta a nevét az idei szabadügynökök listájáról, előbbi a Knicksnél, utóbbi a Jazznél hívta le az opcióját - kicsit régebbi történet, de Kristaps Porzingis sem lesz szabadügynök, miután lehívta az opcióját, hogy a Wizards el tudja őt cserélni a Celticshez.

Korlátozások nélküli szabadügynök lesz többek között Kyrie Irving, Khris Middleton, Draymond Green, Brook Lopez, Fred VanVleet, Kyle Kuzma, Jerami Grant, Jakob Pöltl, Russell WestbrookBruce Brown, D'Angelo Russell és Eric Gordon is. A korlátozott szabadügynökök közül Austin Reaves, Cam Johnson és Grant Williams generálhatja a legnagyobb érdeklődést, de azt is érdemes lesz figyelni, hogy miként alakul Miles Bridges sorsa.

Az újoncszerződése idő előtti meghosszabbítására lesz jogosult többek között Tyrese Haliburton, Anthony Edwards, LaMelo Ball, Desmond Bane és Tyrese Maxey is. A nem újoncszerződésű játékosok közül Jaylen Brown, Anthony Davis, Domantas Sabonis, Klay Thompson, Pascal Siakam, Dejounte Murray, Kristaps Porzingis, DeMar DeRozan és Jrue Holiday is jogosult lehet egy hosszabbításra, de ez nem jelenti azt, hogy mindannyian új szerződést fognak kapni ezen a nyáron. Elméletben Brandon Ingram, Paul George, Kawhi Leonard, Donovan Mitchell, Giannis Antetokounmpo, Jimmy Butler, Aaron Gordon, Julius Randle vagy Lauri Markkanen is jogosult lehet idén egy hosszabbításra, de az esetükben ennek nincs túl nagy valószínűsége, sokkal inkább 2024, esetleg 2025 nyarán kerülhet napirendre egy új szerződés náluk.

A csapatok közül leginkább a Rockets tevékenységét lesz érdemes figyelni, akiknek akár 60 millió dollárnyi helyük is lehet a sapka alatt, és össze is boronálták már velük a szabadügynökök egy jelentős részét. A Spurs, a Pacers, a Magic és a Pistons szintén jelentős sapka alatti hellyel rendelkezik, rájuk is érdemes lehet odafigyelni, hogy képesek lesznek-e elcsábítani valakit, esetleg kitömni egy nagy szerződéssel valamenyik korlátozott szabadügynököt. 

Az egy fokkal kisebb mozgástérrel bíró csapatok közül a Lakersnél lehetnek komoly izgalmak, náluk több szabadügynök sorsáról is dönteni kell, de abból a szempontból jó helyzetben vannak, hogy Austin Reaves és Rui Hachimura is RFA - az is érdekes lesz náluk, hogy Anthony Davis aláír-e most egy hosszabbítást. A Bucks is mozgalmas órák/napok előtt áll, Khris Middleton és Brook Lopez is szabadügynök, de Jae Crowder és Jevon Carter is maga dönthet a sorsáról: amennyiben valamelyikük távozik, akkor gondoskodniuk kell a pótlásról.

A Trail Blazers tevékenységét azzal a szemüveggel lesz érdemes figyelni, hogy tudnak-e valahogy érdemben erősíteni Damian Lillard köré, vagy csak Jerami Grant megtartására futja majd tőlük, míg a Heatnél az lesz az érdekes, hogy a döntőig menetelő magot mennyire tudják egyben tartani. Többek között a Warriors, a Suns és a Clippers esetében is azt kell figyelni, hogy kit tudnak elcsábítani a veterán minimumért, de a bajnok Nuggetsnél is izgalmas lesz ez, ahogyan az is, hogy marad-e kevesebb pénzért Bruce Brown Jr., vagy a nagyobb fizetést választja. Az is eldőlhet, hogy milyen irányt vesz a Raptors, Fred VanVleet és Jakob Pöltl maradása/távozása komoly iránymutatás lehet. A Celticsnél Jaylen Brown szupermax-hosszabbítása mellett Grant Williamsről is dönteni kell. A 76ersnél James Harden jövője nem feltétlenül fog hamar eldőlni, ellenben Tyrese Maxey hosszabbításával, valamint a keret mélyítésével is foglalkozni kell. Dallasban Kyrie Irving ügyét kell elsődlegesen elrendezni.

Idén az izgalmakat tovább fokozhatja, hogy új kollektív szerződés lép életbe, aminek a tanulmányozására két napot kaptak csak a csapatok. A legfontosabb pontok április eleje óta ismertek, viszont a hivatalos, 676 oldalas dokumentumot csak a minap tették közzé. Az idei FA-piacot érintő egyik legfontosabb változás, hogy bevezetnek egy második apront is, amit 17,5 millió dollárral a luxusadós határ fölé helyeznek, és akik átlépik ezt, nem használhatják fel az adófizető csapatok MLE-jet sem, és csak a veterán minimumért tudnak igazolni olyan játékost, aki nem a saját szabadügynökük.

Az újonc szerződésű játékosok akkor is hosszabbíthatnak már 5 évre, ha a maximumnál kevesebbért írnak alá, illetve nem korlátozzák már, hogy egy csapatnak hány designated szupermaxos játékosa lehet. Ha egy korlátozott szabadügynök aláír egy másik csapatnál, akkor az addigi csapata 48 helyett csak 24 órán át dönthet úgy, hogy tartja az ajánlatot. Akik eddig a régi szerződésük utolsó évi fizetésének a 120 százalékát kaphatták meg kezdő fizetésként az új szerződésükben, innentől kezdve 140 százalékra lehetnek jogosultak - utóbbi módosításnak Domantas Sabonis lehet az egyik első haszonélvezője.

Tavaly a piac nyitása előtti órákat két komolyabb hír töltötte ki: Kevin Durant cserét kért a Netstől, illetve kiszivárgott, hogy Jalen Brunson eligazol Dallasból és a Knicksnél folytatja majd. Durant kapcsán rögtön lehetett hallani a Suns érdeklődéséről, de végül csak februárban került sor a cseréjére. Brunson igazolása megvalósult, és később az NBA tampering vétsége miatt elvette a Knicks 2025-ös második körös draftjogát. Hasonló vétség miatt a 76erst két draftjog feladására kényszerítette a liga, amiért idő előtt felvették a kapcsolatot PJ Tucker és Danuel House Jr. kettősével. Mindezt árnyalja ugyanakkor, hogy tavaly a nyitást követő első öt percben összesen 10 igazolásról/hosszabbításról érkezett hír, többek között Nikola Jokics, Bradley Beal és Devin Booker szerződésének a meghosszabbításáról is, és az első órában még további 20 játékos sorsa dőlt el az újságírói beszámolók alapján.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus