Playoff-percek: egyre többen támadnak fel a Heatben, merre tovább, Pacers?

Bosh az első negyedben megdobta a párharc-átlagát. Rashard Lewis vénségére a pálya másik oldalán lesz hasznos? A rájátszás nem alapszakasz, ezt újra bizonyítja a Heat. Frank Vogel egy jó húzása nagyon kevés a Miami ellen. Kis trükk keseríti a Pacers életét az időkérések után. Lábjegyzet Lance Stephenson trash talkjához. 

 

Bosh egy "picit” javult

A Heat centernek kinevezett erőcsatára eddig csak szenvedett a sorozatban, most viszont bedobálta azokat, amiket eddig is be kellett volna – ezt látva pedig a James-Wade páros kifejezetten kereste a labdával. Bosh az eddigi három találkozón összesen 27 pontot szórt (mindegyiken kilencet), ma viszont 25-ig jutott, a kilencet már az első negyedben megdobta. A tempói mellett ültek a triplák is, háromszor is betalált kintről, emellett leválások után lendületből is több kosarat szerzett – Roy Hibbert nem is volt ma pályán tartható a Pacersben.

Lewis a kezdőben?

A harmadik találkozón került elő a veterán csatár a Heat-rotáció legmélyebb bugyraiból, leginkább Battier használhatatlansága miatt, Spoelstra pedig nem vacillált, azonnal bedobta a kezdőbe a negyedik meccsen. Andersen sérülése miatt center nélkül voltak kénytelenek kiállni, így a brusztolást Haslem testesítette meg – így ő a padra került, Lewis pedig 25 percet játszott kezdőként. Védekezésben ezúttal is megtette, amit meg lehet, pontot szerezni viszont képtelen, ma öt triplát is eldobott, de egyik sem talált célt. Széthúzni így is szét tudta a védekezést, de valószínűleg a következő meccsen már inkább behúzódnak róla.

Persze nem csak a dobott pont számít…

Rashard Lewis utóbbi két meccsen mutatott játéka iskolapélda lehetne sok fiatal számára, akiknek a kosárlabda kimerül a pontszerzésben. A korábbi Sonics-nehéztüzér mindkét derbin "vonalazott", vagyis nem került pont a neve mellé, azonban amikor a pályán volt, csapata 35 egységet vert az Indianára - ezzel Norris Cole, Chris Andersen (bár ő az utóbbi meccset kihagyta) és Ray Allen mellett újabb kiegészítő játékos tesz le produkciót az asztalra, nem is marad el az eredmény.

…hanem a rájátszás

Évek óta tartó trend már, hogy az alapszakaszokat "lemozizza" a Heat, majd a playoff-ban sebességet váltanak, és meg sem állnak minimum a nagydöntőig. A Brooklyn elleni 0-4-es reguláris szakaszban összehozott mérlegre egy 4-1-es "gentleman's sweep"-pel válaszoltak, vagyis udvariasságból engedtek egy meccset az ellenfélnek, aki így elkerülte a söprést. A hajnali meccs után a Pacers ellen is kinéz mindez (bár itt 2-2-re végeztek a szezon során a felek), és a számok is igazolják a Miami ritmusváltását: az alapszakaszban 90.5 pontot dobtak átlagban a Pacersnek a négy meccsen, ezt a rájátszásban feltornázták 94-re. Mezőnymutatójuk 46-ról 52%-ra emelkedett, triplázásuk pedig 27%-ról 39%-ra, és vezetnek is 3-1-re.   

Vogel ragaszkodik az elképzeléséhez

Hibbert eltávolítását a kezdőből sokan követelték már idén, de végül az edzőnek lett igaza, hiszen belendült a center és hozta a jó meccseket. Ma megint pont nélkül zárt, ráadásul a Heat rengeteg pontot szerzett betörés után, vagy Bosh tempóiból, amire nem ért oda Hibbert. Vele -23 volt a Pacers, miközben például a padról érkező Scola 12 pontot szerzett 6/8-as mezőnymutatóval – mégis csupán 13 percet kapott. Bár a kezdők láthatóan nem tudnak mit kezdeni a Miami small-balljával, mégsem játszatja Copelandet, aki az Atlanta ellen kulcsfigura volt – ma két és fél percet volt fent, ez alatt 11 pontot vertek a hazaiakra. Őt és Scolát többet kellene játszatni, ez a konzervativizmus végzetes lehet.

Apróság, de…

…a Pacers időkérések után a Miami rendre letámad. Kijönnek egész pályára, főként Hillre, így később kerül hozzá a labda, vagy másnak kell elkezdenie a figurát. Az Indiana eddig jó volt az időkérésekből kijőve, az első egy-két játékuk általában ült, utána jött a káosz - ezt jól kiszagolták Spoelstráék, és ha el nem is vették, de lelassították az első opciókat. 

Lábjegyzet Lance Stephenson trash talkjához

Volt olyan pillanata a negyedik meccsnek, amikor LeBron James 29 egységgel állt, a Pacers hátvédje pedig 1 pontot "szorgoskodott" össze. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus