Playoff-percek: történelmi meccs volt a SAS-OKC első felvonása

Duncan, Parker és Ginobili: egy lépésre a halhatatlanságtól. Kísérteties hasonlóságok a Spurs-Thunder és a Pacers-Heat párharc első meccse között. A Thunder veresége papírforma volt a történelem tükrében? Hogyan tovább, Scott Brooks? 

 

Itt is…

Akárcsak a keleti döntő első meccsén, itt is dominált a hazai pályán játszó első kiemelt. Itt is szétszedték a vendégeket a palánk alatt, ugyanakkor kintről is megbüntették őket. A második kiemeltnél itt is a két sztár villogott és itt is volt két nagyon hasznosan beszálló ember a padról. A vendégek itt is teljesen vállalhatóan támadtak, jó százalékkal dolgoztak, egyetlen szegmenst leszámítva. Itt is a védekezés hibádzott a vesztesnél, de az nagyon. Igaz, itt hiányzott az elméletileg harmadik opció szerepkörében tetszelgő nagypénzű erőcsatár. Bár ha úgy vesszük, a Heatnél is…

Mit tud lépni Scott Brooks?

Ibaka nélkül tanácstalan volt belül a Thunder, a Collison-Perkins-Adams trió összesen kilenc pontra és tizennégy lepattanóra volt képes, nem tudtak összejátszani, kevés hatékony passzuk volt. Ugyanakkor a small-ball sem működött, Duncan ellen esélytelen volt Durant, ha pedig Perkins került rá, a kettő-kettőket volt képtelen levédeni az OKC. Érdekes és kissé érthetetlen döntés volt Brookstól, hogy a Clippers termékeny és atletikus magasai ellen jól működő Collison-Adams centerpárost nem vetette be együtt, a folytatásban érdemes lehet ezt megpróbálni. Annál is inkább, mert Kevin Durant az alapszakaszban is akkor hozta a legjobb meccseit, amikor ez a duó volt előtte – igaz, KD-re ma nem lehetett panasz. Ugyanakkor védekezésben jelentős javulás kell Sefoloshától is, aki elöl-hátul a legrosszabbik énjét hozta és mindössze 15 percet töltött a pályán.

110

Tim Duncan, Tony Parker és Manu Ginobili is pályára lépett ma hajnalban az Oklahoma City Thunder elleni meccsen, amelyen győzelmet aratott a Spurs - mindez azt jelenti, hogy 110. alkalommal voltak egyszerre győztes csapat tagjai a playoffban. Még egy ilyen trió volt az NBA történelmében: 1980 és 1989 között A Los Angeles Lakersben ugyanennyi sikert szedett össze Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson és az évtized egyik legjobb védőjátékosának számító Michael Cooper. Az alapszakasz-sikereket tekintve is idén lépett túl a Spurs nagy hármasa Magicéken, erre az eseményre jó eséllyel még idén sor kerül a rájátszásban is. 

A Thunder/Sonicsnak nem mennek a nyitó találkozók

Sorozatban negyedik alkalommal (a Supersonics-korszakot is idevéve 11. esetben) kapott ki egy párharc idegenbeli nyitómeccsén az OKC. A legutóbbi két ilyen eset is a konferenciadöntőben történt: 2012-ben továbbjutottak a nagydöntőbe (éppen a Spurs ellen), 2011-ben a Dallas elleni főcsoportdöntőben viszont 4-1-gyel búcsúztak (2010-ben a későbbi bajnok Lakers ellen 8. kiemeltként az első körben estek ki). Van tehát olyan statisztika, amibe kapaszkodhat az OKC, még ha az a Spurs és ez a Spurs, illetve az a Thunder és ez a Thunder teljesen más csapat is volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus