Akkor és Most – NBA Top 10 - 17. hét

A 17. játékhét tíz legjobb jelenete következik 1993-ból, 2007-ből és 2014-ből. Láthatunk újonc produkciókat Doug Christie-től, Harold Minertől és Victor Oladipótól, kőkemény töméseket Shawn Kemptől, Amar’e Stoudemire-től és LeBron Jamestől, valamint precízen előkészített átadásokat Larry Johnsontól, Steve Nash-től és John Walltól.

 

1992-93 szezon

Az 1992-93-os alapszakasz 17. hetében a zöldfülű Doug Christie két megmozdulása is bekerült a Top 10-be, David Robinson Dikembe Mutombón húzott be egy alley-oopot, valamint Shawn Kemp szokásához híven ismételten lenyűgözött mindenkit egy izmos zsákolással. Az Álom és Shaq óriási blokkot osztott ki, Harold Minernek még háttal is ment a dobás, végezetül Sir Charles nem ismert lehetetlent a győzelemért: az utolsó pillanatban leszedte a támadópattanót, és ahogy tudta, vissza is rakta azt.

10. Willie Anderson & David Robinson
  9. Doug Christie
  8. John Starks
  7. Shawn Kemp
  6. Johnny Newman & Larry Johnson & Kenny Gattison
  5. Hakeem Olajuwon
  4. Duane Cooper & Doug Christie
  3. Shaquille O’Neal
  2. Harold Miner
  1. Charles Barkley

 
(A videóban 19:41-től)

2006-07 szezon

Az 2006-07-es alapszakasz 17. hetében Marcus Banks és Manu Ginobili egy-egy látványos circus shottal vette be ellenfele gyűrűjét, Ray Allen egy láb közötti átütéssel etette meg Mike Millert, illetve Gerald Wallace átszárnyalt a New Orleans-i védelmen. A Phoenix megmutatta, hogyan kell kivitelezni egy pick-n-rollt, Josh Smith főszereplőként vett részt egy látványos védekezés-támadás összjátékban, befejezésképpen pedig Anderson Varejao egy brutális visszazsákolást demonstrált nekünk.

10. Marcus Banks
  9. Ray Allen
  8. Manu Ginobili
  7. Gerald Wallace
  6. Vince Carter
  5. Steve Nash & Amar’e Stoudemire
  4. Darrell Armstrong
  3. Amar’e Stoudemire
  2. Speedy Claxton & Josh Smith & Shelden Williams
  1. Anderson Varejao

 

2013-14 szezon

Az idei szezon 17. hetében D-Wade-et egy labdaszerzést követően két védő sem tudta megállítani, a 35 éves O’Neal a hosszabbításban létfontosságú sapkával akadályozta meg, hogy a Rockets átvegye a vezetést, és Jordan Crawford egy lefordulás után remekül értékesített egy látványos tear dropot. Serge Ibaka nem tudta leblokkolni Jamest, James Johnson a palánkra saját magának feladott labdát húzta vissza, és a trónuson a Wall-Nené produkció: az utolsó pillanatbeli zsákolás.

10. Dwyane Wade
  9. Will Barton
  8. Jermaine O’Neal
  7. Jordan Crawford
  6. Dion Waiters
  5. Goran Dragić & Gerald Green
  4. LeBron James
  3. Victor Oladipo
  2. James Johnson   
  1. John Wall & Nené

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus