Allen Iverson 54 pontos meccse a legendás Raptors elleni párharcból

A 2001-es playoff többek között erről a szériáról és erről a meccsről marad emlékezetes - most az egészet visszanézhetjük.

2001-ben volt a legjobb csapat Allen Iverson körül, ebben a szezonban a gárda 56-26-tal megnyerte az alapszakaszt Keleten, majd a playoff első körében 3-1-gyel ejtette ki az Indiana Pacerst. Így érkeztünk el a második körhöz, ahol egy legendássá váló párharcot láthattunk Iverson Sixerse és a fiatal Vince Carter Torontója között - végül 4-3-mal a Philly ment tovább és egészen a nagydöntőig verekedte el magát, de több parádés meccset vívtak a felek.

Ezek egyike a második mérkőzés volt: az elsőn nagy csatában elvette a pályaelőnyt a Raptors, úgyhogy itt muszáj volt visszavágnia a Phillynek, ezt pedig meg is tette - 97-92-re győzött úgy, hogy Allen Iverson 54 pontot szórt (21/39 mezőnyből, 3/5 tripla, 9/9 büntető, 4 gólpassz), rajta kívül pedig senki nem jutott tíz pont fölé a csapatából. A túloldalon Vince Carter 28-at dobott, ott jobban eloszlottak a terhek (egy bizonyos Dell Curry például 3/6 triplát szórt be), de ezúttal ez nem volt elég - most a teljes mérkőzést visszanézhetjük az NBA Youtube-ján:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus