A házigazdáké lett az ezüstérem

A Közgáz már bajnokként játszott s győzött a Nyíregyháza ellen, Kováts László és Vladár Csaba tanítványai veretlenül nyerték a MEFOB-ot. A DEAC-Szeged meccsen az ezüstérem volt a tét s a DEAC szinte végig vezetve győzött.

Nyíregyházi FSC - Közgáz SC és DSK  54-64 (10-15, 16-18, 13-17, 15-14)

Nyíregyháza: Tatai 3/3, Popenko 8, Gömze 3, SÁNDORFI 24, Páll 10. Cs:  Tóth 6
Közgáz: Szamosi, Péter 5, Gyimesi 2, Hoffmann 10, HEVESI 12. Cs: LANTOS 11/3, Kováts 6, BALOGH 16/12, Füge, Légrádi, Szőnyi 2.

Jó iramú, kiegyenlített játékkal kezdődött a már bajnok Közgáz és a még nyeretlen, ám meccsről meccsre erősödő Nyíregyháza találkozója. A mérkőzés elején Sándorfi révén tartotta a lépést a Közgázzal as Nyíregyháza, ám a szakasz végén megugrott az új bajnok.

A második negyed eleje egyértelműen a Közgáz csapatáé volt, Hevesi centerjátéka, valamint a szabolcsi zóna ellen a triplákat remekül dobó Balogh eredményessége révén 10 pont fölötti előnyt állandósított a Közgáz. A nyíregyháziakat a félidő hajrájában a Popenko Páll duó próbálta versenyben tartani. A félidő végén fel is jöttek 7 pontra.

Szünet után közel 2 percet kellett várni az első kosárra, azt Hevesi révén a Közgáz szerezte. A nyíregyháziak Gömze révén kosár plusz büntetős akcióval válaszoltak. Nagy dobópárbaj mellett tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a Közgáz, a "védekezésen" érződött, hogy már nincs igazán tétje a meccsnek. A negyed hajrájában Lantos dobott előbb triplát majd duplát, újra 10 fölé nőtt a bajnokcsapat előnye.

A záró negyedre elfáradtak a csapatok, sok volt a hiba mindkét oldalon, Tatai emelt be egy hármast, de ez sem veszélyeztette a Közgáz vezetését. A negyed közepén akár a nyíregyházi szakvezetőnek is be lehetett volna írni egy szerzett labdát, ugyanis az egyik Közgáz játékos a nyírségiek gyűrűjéből periférikusan valami pirosat látva oda passzolt, a piros pedig az edző sportos szabadidő alsója volt... A záró szakasz szép csendben "lecsorgott", 10 ponttal nyert a bajnok Közgáz.

Farkasinszki Gyuláné: - Sajnos csak most tudtunk hellyel közzel teljes csapattal felállni, kíváncsi lettem volna, mire vagyunk képesek, ha végig ezzel a kerettel játszunk. Gratulálok a Közgáznak a meccs és a bajnokság megnyeréséhez.

Kováts László: - Érződött, hogy nincs tétje a mérkőzésnek, örülök, hogy már bajnokcsapatként is sikerült nyerni. Megpróbálunk tisztességesen felkészülni a rotterdami Eb-re.


DEAC - USC Szeged  65-55 (21-12, 16-15, 15-13, 13-15)

DEAC: Új 4, SZABÓ R. 10, Jávor 2, GÖTTLINGER 26/6, GÁL 9. Cs: Máriás, FÖLDVÁRI 7, Király 5/3, Králik 2, Schmiedt, Papp
Szeged: Szabó B. 6, MÉSZÁROS 12/3, MARTONOSI 12/3, FÖLDI 13/3, Zsíros L 6. Cs: Ódry, Zsíros K., Láng 6, Barabás.

Gál vezérletével és eredményességének köszönhetően a DEAC kezdett jobban az egyik legjobb játékosát, Tóth Cecíliát a tegnap esti meccsen elszenvedett térdsérülése miatt nélkülöző Szegeddel szemben. A szegediek a Földi-Martonosi  kettős vezérletével azonban a negyed közepén lendületes, gyors akciókat vezetve fordítottak. Ettől érdekes módon a DEAC kapott új erőre, és a negyed egységes csapatmunkával egy 10-0-s rohanást mutattak be pár labdát és könnyű kosarat szerezve.

Mindkét csapat eladott labdával kezdte a második negyedet, majd Mészáros kosarával megkezdte a felzárkózást a Szeged. Földi előbb duplát majd triplát dobott, s e 7-0-s rohammal 2 pontra jött föl a Szeged. Több mint 3 perc elteltével Göttlinger büntetőivel szerezte első pontjait a szakaszban a hazai együttes. Felváltva estek a kosarak, majd a negyed közepén újra megugrott egy 6-0-s "részhajrával, ügyes, befutások után szerzett kosarakkal a DEAC. Király dobott triplát, 9 pontra nőtt a DEAC előnye, a szegedieket ekkor Mészáros próbálta versenyben tartani. A félidő Göttlinger triplájával és 10 pontos DEAC vezetéssel zárult.

Mindkét csapat ügyes akcióvégén dobott kosárral kezdte a második félidőt. A szegedieket az ág is húzta, egy ütközés után Mészáros esett rosszul s sérült meg a csípőjén. Göttlinger triplájával 10 pont fölé nőtt a hazai csapat előnye. Földi és Zsíros L. pontjaival 10-en belülre kerültek a szegediek, ám Földvári kosár plusz büntetős akciót mutatott be. Szerencsére Mészáros sérülése nem volt súlyos, a negyed hajrájára visszatérhetett. A szegediekben Láng próbálta tartani a tüzet a negyed végén szerzett pontjaival. Szabó Réka kosarával és 12 pontos DEAC vezetéssel zárult a negyed.

A záró szakasz úgy kezdődött, ahogy az azt megelőző befejeződött: Szabó Réka kosarával. Göttlinger is betalált, Martonosi triplával faragott a 16 pontosra duzzadó szegedi hátrányon. Az egész tornán több játékost forgató DEAC játékosai frissebbek voltak, a megfogyatkozó szegediek elkészültek erejükkel. Küzdeni viszont küzdöttek becsülettel, s 10 pontra feljöttek.
 

Bajusz György: - Gratulálok csapatomnak a fegyelmezett játékkal megszerzett ezüstéremhez.
Domokos Mihály: - Sajnos a mi esetünkben ez a döntő a sérülésekről szólt, Tóth Cecília hiányát megéreztük, kevés volt a variálási lehetőség.

A női torna végeredménye:
1. Közgáz 6 pont
2. DEAC 5
3. USC Szeged 4
4. Nyíregyháza 3.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus