Női egyetemi bajnokság: Győri erődemonstráció, debreceni fordítás

Négy mérkőzéssel vette kezdetét a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság a hölgyeknél. A keleti csoportban egy ritkaságszámba menő egyéni teljesítménnyel győzött fölényesen a BME-MAFC Nyíregyházán, a kezdésnél alaposan "beragadó" DEAC pedig az első negyedben már 14 pontos hátrányban is volt, innen fordított a SOTE ellen. A nyugati csoportban a pécsiek, bár nagy ellenállásba ütköztek, színvonalas, látványos mérkőzést nyertek Sopronban, a Győr pedig az első három negyedben valóságos erődemonstrációt tartott a Közgáz ellen.

A Hunbasket összefoglalója:

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők, 1. forduló. 

Keleti csoport:

Nyíregyházi Egyetemi SE - BME-MAFC 31-115 (6-41, 6-27, 11-30, 8-17)

Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetem Sportcsarnok, 30 néző. V.: Nyíri, Cservenyák-Páll.

Nyíregyházi Egyetemi SE:  Oláh 2, Sinka 2, Páll 4, Seres,  KARAKÓ 21. Csere: Ménes, Kaczúr 2. Edző: Farkasinszki Orsolya.

BME-MAFC: BOZSÓ 18, JÁNOSI 39/3, SINKA 15, KORONDÁN 14, KARDOS 14. Csere: Turcsics 5/3, Kohán 5, Szalkai 5. Edző: Gorácz Árpád.

Két teljesen különböző kvalitású játékosokból álló csapat mérte össze tudását. A BME-MAFC végig uralta a mérkőzést, az egész pályás védekezésével az első negyedben már nagyarányú vezetést szerzett. A nyíregyháziak a második félidőre tudtak rendeződni, hazai részről az eladott labdák, a palán alatti lepattanók száma talán ekkorra kissé csökkent, és a dupla-duplát elérő Karakó Dorina (21 pont, 13 lepattanó) révén ötletes megoldásokat is láthattunk tőlük. A vendégektől kiemelkedett a rendkívül ritka "négyes duplát", ún. quadriple-double-t elérő Bozsó Katica (18 pont, 10-10 lepattanó és szerzett labda, 11 gólpassz), valamint az egy híján 40 pontig jutva dupla-duplát elérő Jánosi Virág (39 pont, 11 szerzett labda).

Farkasinszki Orsolya: - A szezon első mérkőzését egy teljesen megújult csapattal kezdtük meg. A mérkőzés második felében már több jó dolgot csináltak a lányok, több dolgot is sikerült abból megvalósítani, amit kértem tőlük, amit az edzésen is gyakoroltunk. Reméljük, hogy ez a tendencia tovább fog javulni és még jobb meccseket fogunk játszani a jövőben.

Gorácz Árpád: - Kalandos évkezdés után, egyáltalán örülünk, hogy a bajnokságban el tudtunk indulni. Gratulálok a nyíregyházi lányoknak, mert ők mindent megtettek ahhoz képest, amennyire tanultak a kosárlabdából.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_52301

 

DEAC - Semmelweis Egyetem 56-47 (9-20, 20-7, 15-12, 12-8)

Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 25 néző. V.: Kisházi, dr. Szűcs.

DEAC: Mezei 5, Gaál 6/3, SZABÓ Z. 10, Holinka-Miklós 8/3, SZABÓ G. 11/3.

Csere: BÁRDOS 11/9, Pallai 2, Szabados 3, Jankó, Kovács R., Szabó Cs. Edző: Vasas Orsolya.

Semmelweis Egyetem: Nagy K. 5/3, Nagy A. 4, TÓTH F. 9, Novák 5/3, FERENCZI 12.

Csere: Kuczik 5, Kiss M. 3, Heckenberger 2, Opitz 2, Som, Szabó P. Edző: Hegyi Hanna.

A mérkőzést a SOTE nagy iramban kezdte (0-8), amire a DEAC sokáig nem tudott reagálni, az első 4 percben nem is született kosár a fekete-fehéreknél. Vezetett már 19-5-re is a fővárosi alakulat. A játékrész végére a hazai csapat ugyan kezdte elkapni a fonalat, de így is 11 pontos előnyt szerzett magának a SOTE. A második negyedre a Debrecen egy kicsit megrázta magát, Bárdos Mira és Szabó Gréta tripláinak köszönhetően gyorsan ledolgozta hátrányát. A sikeres távoli dobások új lendületet adtak a hazai csapatnak, amelynek így a félidő végére sikerült fordítani. A harmadik negyed kiegyenlített küzdelmet hozott, a vendégek közül a dupla-dupláig jutó Ferenczi Katának (12 pont, 10 lepattanó) sikerült előre lépnie, de ez az egyenlítéshez nem volt elég a vendégeknek. Az utolsó negyedben is szoros volt az állás, a hazai csapat tartani, majd minimálisan még növelni tudta megszerzett előnyét, így végül 9 pontos győzelemmel zárta a mérkőzést.

Vasas Orsolya: - Látszik, hogy első mérkőzésünk volt, szerencsére túl vagyunk rajta, de nagyon lagymatag volt. A játékunkban nem volt meg a kellő agresszivitás és szervezetlen volt a játék. Ennek ellenére örülök, hogy túl tudtunk lendülni a nehézségeken. Az kimondottan pozitív, hogy mindig volt valaki, aki előre tudott lépni, illetve a védekezésünkbe is tudtunk egy kis keménységet belevinni. Ezeknek köszönhetően tudtuk megnyerni a mérkőzést, de a jövőben sokkal higgadtabbnak és összeszedettebnek kell lennünk, de összességében örülök a győzelemnek és sok sikert kívánok a SOTE-nak!

Hegyi Hanna: - Nem volt egyszerű dolgunk, megújult a csapatunk, illetve egyből utazással kezdtünk. Ennek ellenére még is jól kezdtük a mérkőzést, ám hamar el is fáradtunk. Mindig nehéz a kezdet, de ez még nagyobb löketet ad a folytatásra. Gratulálok a DEAC-nak!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_52311

 

Halasztott mérkőzés:

Miskolci Egyetem - Szegedi RSC 10.25.


Nyugati csoport, 1. forduló

SMAFC - PTE-PEAC 70-90 (20-23, 16-23, 20-25, 14-19)

Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, 20 néző. V.: Hernicz, Rokob.

SMAFC: KARÁCSONY 9/3, VASI 28/6, Gönczy 8, SZABÓ R. 17/9, Erős S. Csere: Tóth 8/3, Skrapits, Németh, Erős K., Bíró, Komáromi. Edző: Zachár Barbara, Pethő-Klemencsics Nikolett.

PTE-PEAC: ASZTALOS 19/6, FÜZY 15, Tóth L. 2, Halaseh 6/6, NÉMETH BÍBORKA 18. Csere: FEKETE 14, Németh Boglárka 11, Cser 5, Radák, Jahno. Edző: Gyenge Gábor.

Az első negyed kiélezett, szoros küzdelmet hozott a két csapat között. A második negyedben a "több lábon álló" pécsi csapat kezdett magára találni, így a félidőre 10 pontos előnyre tett szert. A második félidőben egyre-jobban megmutatkozott a két csapat közötti erőléti különbség, aminek köszönhetően a pécsiek könnyű kosarakkal leindították a SMAFC-ot. Bár a hazai oldalon is voltak szép megmozdulások, azonban ez már nem volt elég a mérkőzés megfordításához. Mindkét csapatban volt egy-egy játékos, aki dupla-duplát ért el a találkozón, Vasi Hanna (28 pont, 12 lepattanó) illetve Németh Bíborka (18 pont, 12 lepattanó) személyében.

Zachár Barbara: - Először is gratulálok a Pécs csapatának a győzelemhez, egy remek mérkőzést tudtunk játszani. Jó ritmussal kezdtük a mérkőzést, amivel azt gondolom meg tudtuk lepni a pécsi csapatot, azonban a mérkőzés vége felé kezdtünk erőlétben elfogyni. Év elején járunk kevés edzéssel a hátunk mögött, de örülök annak, hogy amit gyakoroltunk viszont láttam a pályán. Gratulálok a csapatomnak, szuperül küzdöttek az elsőtől az utolsó percig, amire fogunk tudni építkezni az év folyamán.

Gyenge Gábor: - Először is gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. Így erősen tartalékosan is nagyon szépen küzdöttek, és mindenki hozzátett a győzelemhez, ez jó szezonnyitó volt. Másrészről mindenképp szeretnék gratulálni a Sopronnak, mert látom, hogy nagyon szépen fejlődnek, mind létszámban, mind minőségben, úgyhogy örülök neki, hogy egyre jobb meccseket tudunk velük játszani. Pár éve még sokkal simábban tudtunk nyerni, és ma a meccs előtt sem voltam meggyőződve, hogy mi itt ma nyerni tudunk. Gratulálok nekik, szépen küzdöttek, és csak így tovább.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53631


UNI Győr SZESE - Közgáz SC és DSK 89-42 (26-8, 25-8, 19-9, 19-17)

Győr, Egyetemi Edzőcsarnok, 30 néző. V.: Földesi, Fülöp.

UNI Győr SZESE: Rozmán 5/3, Dombai 2, MOLNÁROVÁ 32/15, Sándor 2, Bánszegi 6. Csere: POZSGAI 12/3, Kovács L. 4, BAFFY 9, MIHÁLY 3/3, CHROMÉJ 12, Rabi, Horváth 2. Edző: dr. Barthalos István.

Közgáz SC és DSK: Szanthoffer, NÉMETH V. 10/6, Szarka, Csoma 5/3, RYAN 11/3. Csere: Földi 4, Kiss A., 5, Kovács O. 4, Imre 3, Konda, Garami. Edző: Németh Kata.

A hazai csapatban voltak kisebb-nagyobb változások, de a mag megmaradt. Ehhez csatlakozott még az NB1/A-ból is jól ismert Dombai Réka és Molnárová Laura. Az utóbbi igazi vezére volt a csapatának, a mezőny legjobbja lett a maga 32 pontjával, 5/6-os tripla mutatóval, 5 lepattanóval és 6 kiharcolt faulttal. A győri csapat az egész mérkőzést uralta, agresszív védekezését a meccs egészében megtartotta. A harmadik negyedben letámadtak, ekkor Chroméj Hajnalkáé volt a főszerep, aki 8 szerzett labdát jelzett a meccs végére. Játékszervezésben is kivette a részét, 9 gólpasszal szolgálta ki a társakat. Összességében egy nagyon pörgős, élvezhető találkozót láthattak a kilátogató nézők. Az első három negyedben nagy fölényben játszott a hazai együttes, a Közgáz a záró etapban tudott felnőni a feladathoz.

dr. Barthalos István: - Szép kezdés volt ez az egyetemi bajnokságban, a lányok maximálisan hajtottak, 100%-ot adtak ki magukból. Örülök Dombai Réka és Molnárová Laura bemutatkozásának, amik szépen sikerültek. Várjuk a következő mérkőzést.

Németh Kata: - Bár az eredmény nem tükrözi, de lányaim nagyot küzdöttek a jóval többet edző, fizikailag sokkal erősebb és agresszívebb győri csapat ellen. Bizakodásra adhat okot az utolsó negyed. Gratulálok az ellenfélnek.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53611

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus