A Vasas győzelemmel, a MAFC vereséggel kezdett Rigában

Ma délelőtt mindkét magyar klub megkezdte szereplését a lettországi Rigában megrendezésre kerülő EYBL (European Youth Basketball League) sorozat harmadik állomásán, mely a már a nyolcasdöntőbe is biztosan bekerülő pasarétiek számára a tavalyi kiírás ezüstérmesének legyőzésével, a most beugróként debütáló MAFC számára pedig szoros vereséggel indult. Jöjjenek a részletek!

MKB Vasas Euroleasing - BS Fryshuset 57 - 54

Egyik legjobbját, a bokasérülésből visszatérni próbáló Bordács Somát be sem vetette Sárosi Bulcsú mester, de a másik két sérülésből, betegségből felépülő vezér, Lewis Chester (15 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz) és Rudner Gábor (10 pont, 10 lepattanó, 3 szerzett labda) már húzóemberei tudtak lenni az egész tabellát vezető Vasasnak.

Félidei nyolc egységnyi előnyét egyébként gyorsan leadta a pasaréti együttes, de a harmadik etap végére egál meccsé alakuló derbit a hajrában az x-faktor, Steier Bence két jó büntetőjével nyerte meg az immáron 10-1-es mérleggel rendelkező magyar alakulat.

Nshimbáék 16:30-tól meccselnek a gyengébbik hazai BS Rigával.

A Vasas legjobb dobói: Lewis 15/9, Rudner 10, Steier 9
A Fryshuset legjobb dobói: Kahsay 15/9, Njigen 10, Dibba 9

 

BC Salva/Rock - MAFC 53 - 47

A visszalépő Isztambul Barcelona helyén beugróként induló, tehát abszolút újonc MAFC legjobb játékosa, Pápai Máté nélkül kellett, hogy felvegye a harcot az észtekkel, akik harmadik győzelmükre készültek a szezonban és sajnos ezt nagy küzdelemben meg is szerezték Vavra András legénysége bánatára.

37-28-ra bukta el a lepattanózást a budapesti gárda, tehát több szempontból is kijött a válogatott center hiánya. A Vízvári Kristóf (10 pont, 5 lepattanó), Sebestyén Dávid (10 pont, 5 lepattanó, 4 szerzett labda), Vígh Marcell (9 pont, 8 lepattanó) húzta MAFC már az utolsó etapnak is öt egységnyi hátránnyal ment neki és nem tudott már fordítani.

19:30-tól a hazai pályán szereplő listavezető BS Rigával meccsel legközelebb az újonc.

A Salva/Rock legjobb dobói: Siimon 19, Niits 16, Heitur 5/3
A MAFC legjobb dobói: Sebestyén, Vízvári 10-10, Vígh 9

 

Fotó: kosarsuli.hu
Slide: vasassc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus