Belépett az U18-as Euroligába a Rátgéber Akadémia

Az Akadémia tehetsége, Lukácsi Gábor ott van a sorozat szezonrajtján.

Az európai U18-as fiú csapatok legmagasabb szintet képviselő nemzetközi versenysorozatában, a Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournamenten a Nemzeti Kosárlabda Akadémia tehetsége, a mindössze 16 éves Lukácsi Gábor képviseli majd Magyarországot! Játékosunk már ott van Podgoricában, ahol január 26–28. között fordulót rendeznek többek között a Real Madrid részvételével. - olvasható a ratgeberakademia.hu-n.

Magyar tehetség még nem jutott el az U18-as Euroligába, a junior korosztály legmagasabb szintű európai versenysorozatán (11 ország klubjainak, akadémiáinak összesen 28 csapata alkotja a mezőnyt) az első „fecske” – nem kis büszkeségünkre – a Nemzeti Kosárlabda Akadémia játékosa, a mindössze 16 éves Lukácsi Gábor lesz! A harmadik szezonját tölti nálunk, Nagykőrösről még általános iskolás korában érkezett, s jelenleg négy csapatban is szerepel: az U18-asoknál és az U20-asoknál, valamint a Zöld-csoportos és az A-csoportos felnőtt együttesünknek is tagja – természetesen szakmai vezetőink nagyon figyelnek arra, hogy megfelelően el legyenek osztva a játékpercek.

A hazai mérkőzéseken, valamint a nemzetközi tornákon nyújtott teljesítményére a nemzetközi porondon is felfigyeltek. A legjobb európai klubok (Barcelona, Real Madrid, Crvena Zvezda, Partizan Belgrad, EA7 Emporio Armani Milan, Zalgiris Kaunas) részvételével zajló Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournamentre a Nemzeti Kosárlabda Akadémia még nem kapott meghívást, játékosunkat azonban beválogatották abba a csapatba, amelyben azok a legnagyobb tehetségek kapnak helyet, akik klubjukkal még nem lehetnek ott a sorozat idei rajtjánál!

Montenegró fővárosában, Podgoricában kezdődik a 2023/2024-es szezon (amely már a 22.) az ANGT-sorozatban, január 26–28. között rendezik meg az első tornát, amelynek elképesztően színvonalas lesz a mezőnye: ott lesz például a 2019-ben, 2021-ben és 2023-ban ANGT-bajnok Real Madrid, két német nagyágyú, az Alba Berlin és a Bayern München, a francia Cholet Basket, a szlovén Cedevita Olimpija Ljubljana, és az olasz Umana Reyer Venice. Nem mellesleg már ott van Lukácsi Gábor is, aki kedden utazott el a helyszínre, ahol az U18 Next Generation Team Podgorica csapatának tagja.

– Jelen pillanatban ez volt a legmagasabb szint, amit elérhetek, természetesen nagyon büszke vagyok rá, hogy lehetőséget kaptam a részvételre. Kiváló visszajelzés ez arra nézve, hogy jól dolgozom, jó munkát végzünk a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, további lendületet ad nekem, a folytatásban még jobban kell dolgoznom – fogalmazott az U18-as válogatott Lukácsi Gábor. – Természetesen kicsit izgulok, mert jól akarok teljesíteni a tornán, hiszen az Akadémiámat képviselem, amelynek szeretném öregbíteni a hírnevét ilyen kiváló nemzetközi mezőnyben!

Az ANGT a legmagasabb szintű rendezvény ebben a korosztályban, akárcsak az A-diviziós Európa-bajnokság, ebből fakadóan Európa legtehetségesebb játékosai vesznek részt rajta, fogalmazott Bojan Salatic, aki Akadémiánk U18-as csapatánál Gábor edzője, egyben a „transition coach” pozíciót is betölti, így neki van a legnagyobb rálátása játékosunk szakmai munkájára.

– Az, hogy ezt a sikert Gábor elérte, hatalmas dolog az Akadémiának és a magyar kosárlabdának is, nagy megtiszteltetés és kiváltság ide játékost küldeni! Ha jól tudom, Gábor az első magyar, aki részt vehet rajta. Számára óriási lehetőség, hogy megmutathassa a tehetségét a legmagasabb szinten. Remek visszajelzést fog kapni azzal kapcsolatban, hol áll jelenleg, és miben kell még fejlődnie az elkövetkezendő periódusokban. Nem mellesleg olyan játékosokkal fog találkozni, akik szintén nagyon magas szinten űzik a kosárlabdát, és nem kizárt, hogy eljutnak a felnőtt Euroligáig. Rengeteg megfigyelő lesz ott, többek között NBA-kluboktól is, sokan keresik a tehetségeket – tette hozzá Bojan Salatic.

Nagyon sok sikert kívánunk Gábornak, bízunk benne, hogy meg tudja mutatni, mire képes, milyen kivételes képességekkel, tehetséggel áldotta meg a sors!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: ratgeberakademia.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus