Dombai Réka az U17-es világbajnokság 10 legjobb játékosa között!

A FIBA szakírója, Paul Nilsen közzétette értékelését az U17-es női világbajnokságról, a tíz legjobb játékos között Dombai Rékát is méltatta.

A szakíró úgy fogalmazott, hogy bár a magyar válogatott végül nem állhatott fel a dobogóra, de ez legkevésbé Dombai Rékán múlt, aki nem csak remekül, de kifejezetten éretten is kosárlabdázott. Nilsen szerint ha csak felületesen pillantunk rá Dombaira, azt hihetnénk, hogy a palánk közeli játékra képezték, azonban Nilsen a végén már megszámlálni sem tudta, hogy a magyar válogatott ásza hányszor kapta meg meg a labdát a büntetővonal környékén, illetve a triplavonalon túl, és ebből hányszor verte meg ellenfelét és dobott ziccereket. Nilsen kiemelte azt is, hogy Dombai egy nagyon izgalmas projekt, hiszen fizikálisan nagyon erős, jól bánik a labdával, ráadásul kiválóan dob középtávolról - összességében egy borzasztóan sokoldalú, "mindent megcsinál a pályán" típusú játékos, aki a szakíró véleménye szerint óriási jövő előtt áll a felnőtt kosárlabdában. 

A Vasas neveltje egyébként az idei U18-as leány bajnokság döntőjének legjobb játékosa volt, illetve tavaly az U16-os Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, ahol a torna All-Star ötösébe is beválasztották

fotó, slide: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus