Hatalmas lépés a magyar utánpótlásnak: A Vasas Európára szóló sikere!

"Több szempontból is jól sikerült a bemutatkozásunk, hiszen a rendezés mellett a csapatunk játéka is elismerést váltott ki a résztvevőkből." - kezdi sajtóközleményét a Vasas MKB Euroleasing klubja, mely egy magyar csapatok számára kivételes nemzetközi lehetőséget kapott az U16-os korosztályban és most veretlenként aratott tornagyőzelemmel bizonyította rátermettségét. Jöjjenek a részletek!

"Az EYBL első fordulójában kifejezetten erős együttesek érkeztek Pasarétre, ami a legjobbat hozta fiainkból. Itt volt ugyanis négy csapat a tavalyi nyolcas-döntő résztvevői közül, ahova idén a mi gárdánk is szeretne eljutni. Ettől persze még messze vagyunk, hiszen két forduló hátravan, de makulátlan mérlegünkkel (5-0) nagy lépést tettünk ennek irányába.

Akár sikerül majd bejutni, akár nem, az elmúlt két év nemzetközi szereplései után, idén ismét bizonyítottuk, hogy bárkivel, bármikor fel tudjuk venni a versenyt! Bebizonyosodott, hogy már U16-ban is partiban tudunk lenni Európa legjobb csapataival! Ebben rengeteg munka van, sok gyereké és sok edzőé! Csak remélni tudjuk, hogy sikerünkből a magyar kosárlabda erőt és hitet tud meríteni!

Ismét csak köszönetet mondhatunk az Akadémia vezetőségének, hogy ilyen élményben részesülhettünk, valamint a szülőknek és barátoknak, hogy valamennyi mérkőzésünkön megtelt a lelátó!

A torna különdíjainak átadásánál sok Vasasos játékost szólítottak. Az MVP (A Torna Legjobbja) díjat a sokoldalú Lewis Chester vehette át. Az All-Star ötösbe a bokasérüléséből éppen csak felépülő, Békéscsabáról idén érkező Rudner Gábor és a Vasas-Alba együttműködés keretében nálunk szereplő Fülöp Bence került. A csapat legjobbja Bordács Soma lett, aki szenzációsan kezdett, majd egy kisebb húzódás miatt kevesebbet tudott játszani. A torna legjobb védője díját Joel Nshimba kapta, aki hozzáállásával és extra adottságával végig a közönség kedvence volt.

A torna végeredménye:

EYBL U16 Division1 Round1, Budapest

1. Vasas Academy Budapest (HUN) 5-0
2. BS Klaipeda (LTU) 4-1
3. Sabonis BC - Viacon (LTU) 3-2
4. BC Tsmoki-Minsk (BLR) 3-2
5. BS Aisciai (LTU) 3-2
6. BS Kaunas (LTU) 2-3
7. BS Liepaja (LAT) 0-5
8. SC Istanbul Barcelona (TUR) 0-5

MVP:
Chester Lewis (Vasas Academy Budapest)

Legjobb pontdobó:
Uladzislau Mikulski (BC Tsmoki-Minsk)

Legjobb védő:
Joel Kalau Nshimba (Vasas Academy Budapest)

All Star:
1. Tomas Verbinskis (BS Klaipeda)
2. Arnoldas Kulboka (Sabonis BC - Viacon)
3. Gabor Rudner (Vasas Academy Budapest)
4. Einaras Tubutis (BS Klaipeda)
5. Bence Fulop (Vasas Academy Budapest)

csapatok legjobbjai:
1. Soma Bordacs
2. Mantas Kvederis
3. Lukas Zukauskas
4. Uladzislau Mikulski
5. Donatas Kupsas
6. Arvydas Apulskis
7. Karlis Grigaluns
8. Can Turkol

A következő fordulónk időpontja:
2014. január 16-19. - Czluchow (Lengyelország)"

Fotó: mkosz.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus