Létrejött a Vasas-Csata "álomdöntő"

Az előzetes várakozásoknak megfelelően Vasas-Csata döntő lesz a 2. országos tini leány bajnokság nyolcas döntőjében. Nézzük, mi történt a sorozat harmadik napján

Az 5-8 helyért.

MVSI Aprómacik - Soproni Darazsak Akadémia 52-54 (10-16, 10-16, 19-14, 13-9)

Jobban, határozottabban, pontosabb játékkal kezdtek a soproniak, fokozatosan ellépve a görcsös miskolci lányoktól szereztek előnyt. A második sorok csatája 5 perc után 3-3-ra állt, majd itt is a soproniak voltak szervezettebbek s dobtak pontosabban.

Térfélcsere utána  miskolciak többnyire jelentős magassági fölényüket kihasználva hatalmas küzdelem és mindkét fél részéről sok.-sok kihagyott büntető mellett fokozatosan csökkentették hátrányukat. A feszült légkörű végjátékékban a miskolci csapat egyik meghatározó mezőnyjátékosa a combján megsérült, de büntetőkkel így is feljöttek két pontra az Aprómacik, azonban az utolsó másodpercekben a  Darazsak megtartotta a labdát, így megnyerték az ellentétes félidők küzdelmes, időnként szinte verekedős találkozóját.

Strefánné Hegedűs Zsuzsanna (Miskolc): - Nagyon csalódott vagyok, úgy érzem a játékvezetői mérce nem volt azonos a két csapat számára.

Veres Judit (Sopron): - Nagyon örülök annak, hogy megszereztük első győzelmünket a döntőn. A jó első félidő után a másodikban támadásban sokat hibáztunk, de két pont megmaradt az előnyből, nagyon sokat dolgoztunk ezért a sikerét.


Atomerőmű KSC Szekszárd - NyFSE-NyKK A 59-66 (15-10, 11-18, 12-18, 21-20)

Közel másfél perc elteltével a nyíregyháziak szereztek vezetést, s ez akkora lökést adott a szabolcsi lányoknak, hogy meg sem álltak 8-3-ig. A negyed második felére magukra találtak a tolnaiak, s egy 12-2-es "szakaszgyőzelemmel" 5 pontos előnnyel zárták a nyitó negyedet.

A második sorok összecsapását a nyírségiek kezdték jobban, egy 3 perces 9-2-es futással átvették a vezetést az ekkor több labdát is eladó szekszárdiakkal szemben. Egyértelműen a nyíregyházi lányok akarata érvényesült, a félidő hajrájában már 7 ponttal is vezettek a gyengén dobó tolnai társulattal szemben. A félidő legvége azonban a Szekszárdé volt, amely végül egy az utolsó pillanatban dobott triplával 2 pontra zárkózott fel szünetig.

A második félidőt a Szekszárd kezdte jobban, visszaszerezte a vezetést. A negyed második fele egyértelműen a harcosabb, ellenfele palánkja alatt sok lepattanót visszaszerző nyíregyháziaké volt, akik a büntetőket is jobban dobták, így a záró szakasz előtt 8 ponttal vezetett. A záró szakaszban küzdelmes játék mellett tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a Nyíregyháza. A hajrában ugyan bravúros kosarakkal még 4 pontra feljött a Szekszárd, de fordítani nem tudott.

Stierné Jankovics Mária: - Nagyon sok ziccert hagytak ki a lányok, hamar összeszedték a faultokat, amiket nem mindig éreztem igazságosnak, és a lepattanókat jobban szedte ellenfelünk.

Farkasinszki Gyuláné: - Küzdelmes mérkőzésen úgy érzem, valamivel jobban akartuk a győzelmet, amelyet jobb lepattanózásunknak köszönhettünk, és amelynek nagyon örülök, büszke vagyok a csapatomra.

 

Elődöntők:

Vasas Akadémia - Kecskeméti Kosárlabda Akadémia 68-45 (20-12, 15-12, 13-7, 20-14)

A Vasas lendületes, gyors, pontos játékkal, a Kecskemét fásultan, tompán kezdett. Az alföldiek a házigazdákéhoz képest jól látható enerváltsága annyiból érthető, hogy amíg a Vasas az előző napon kora délután letudta fellépését, addig a Kecskemét a pénteki program utolsó összecsapását játszotta, s remekül helytállt, "végkimerülésig" küzdött a Csata elleni csoportmeccsen. A vidékiek a negyed közepén a Varga Aliz vezérletével megszerzett 15-2-es Vasas vezetés után kezdtek magukra találni, s a negyed hajrájában egy-két ügyes akcióval 10 ponton belülre kerültek.

A második sorok harcát 6-0-lal kezdve hamar feljöttek 2 pontra a kecskemétiek. A félidő hajrájáig tartotta a lépést a Vasassal a Kecskemét, ám szünet előtt néhány labdát s könnyű kosarat szerezve az utolsó 2 percet 9-2-re nyerve 11 pontos előnnyel térhetett pihenőre a Vasas.

Szünet után egyre inkább érződött, hogy a hazaiaknak ezen a szinten több minőségi játékosuk van. Támadásban ugyan a helyzeteket kialakították a kecskemétiek, de ezek többségét ki is hagyták, kapkodtak. A hazaiak fokozatosan húztak el, s biztos győzelmet arattak, de meg kellett küzdeniük ezért a helyenként ismét ügyesen játszó kecskemétiek ellen.

Deák Éva (Vasas):  - Elődöntőt játszani sosem egyszerű, most sem volt olyan. A lányok kicsit jobban izgultak a kelleténél, de helyén volt az eszük és a szívük. Gratulálok nekik és a kecskemétieknek is, jó mérkőzés volt.

Gerebenné Bresák Zita (Kecskemét): - Meg kell dicsérnem játékosaimat, a rossz kezdés után volt tartásuk és felvették a versenyt az agresszíven, erőszakosan védekező Vasassal, amelynek gratulálok a győzelméhez. Remélem, holnapra kipihenik magukat a lányok.

 

Csata DSE - Török Flóris-Törekvés SE 91-62 (18-19, 25-11, 21-14, 26-18)

Remek, nagy iramú, színvonalas játékkal kezdődött a második elődöntő. A Törekvés felvette a versenyt a címvédővel, lendületes, dinamikus betörései ellen nem nagyon volt ellenszerük a csatásoknak. Kezdetben felváltva vezettek a csapatok, majd a negyed második felében jobbára a Törekvésnél  volt az előny, de csak szűken, mert a címvédő jó képességű játékosai révén tartotta a lépést. A negyed végén 4 ponttal meglépett a Törekvés, ám egy kosár plusz büntetős akcióval 1-re feljött a Csata.

A második sorok között jelentős volt a magasságkülönbség a Csata javára, amely ezt kihasználva 11-2-re nyerte a második szakasz első felét. A folytatásban azért bemutattak egy-két ügyes dolgot a Törekvés játékosai is, de állandósult a Csata 10 pont körüli vezetése, amelyet egy dudaszóra  dobott duplával növelt 13-ra a félidő végén.

Szünet után a Csata pontosabb, szervezettebb támadójátékot nyújtott, időnként könnyű kosarakat szerzett. A Törekvés egy-két bravúrkosárral próbált versenyben maradni, de a záró szakasz előtt 20 pont fölé nőtt a címvédő előnye.

A negyedik negyed bravúros Törekvés-triplával kezdődött, de erre egy 11-0-s rohammal felelt a Csata, amely végül fölényesen nyert, de meg kellett dolgoznia a nagy különbségű diadalért, bár az összecsapás igazán csak egy negyedig volt izgalmas.

Zelenákné Wéber Krisztina (Csata): - Nehézkesen indult a meccs a számunkra, de később összeállt a védekezésünk, s időnként már fejben a holnapi meccsre gondoltunk. Köszönjük a játékot  Törekvés csapatának.

Szilaski Tamás (Törekvés): - Tudtuk, hogy ellenfelünk nagyobb játékerőt képvisel, próbáltuk ahogy erőnkből telt minél szorosabbá tenni a meccset - ennyire futotta. Jó lenne, ha a játékvezetés nagyobb figyelmet fordítana a korosztály részére előírt védekezés betartatására.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus