Megállapodást kötött a Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia és a DKKA

A szerződés értelmében a két szervezet a jövőben minden szakmai segítséget megad egymásnak.

A Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia facebook-oldala számolt be a hírről:

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Honvéd Sportegyesület államilag akkreditált Kosárlabda Akadémiája és a Dávid Kornél nevével fémjelzett székesfehérvári Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia - DKKA. A kontraktus értelmében a két szervezet a jövőben minden szakmai segítséget megad egymásnak.

„Fontos szakmai megállapodást kötöttünk a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiával. A szerződés értelmében egymás segítségére leszünk az edzőképzések, szakmai fórumok terén, emellett támogatást nyújtunk egymásnak az edzőtáborozások, tornák szervezése, edzőmérkőzések lebonyolítása terén, sőt igyekszünk a meglévő nemzetközi kapcsolatainkkal egymás hasznára lenni – mondta Báder Márton, Akadémiánk szakmai igazgatója, aki hozzátette: Dávid Kornéllal hasonlóan gondolkodnak a magyar kosárlabdázásról, az utánpótlás-nevelés sarokpontjairól.

„Mivel a pályafutásomat a Honvédnál kezdtem, itt is szereztem az első magyar bajnoki címemet, így érzelmileg is fontos volt számomra az új kapcsolódás a régi egyesületemmel. Báder Mártonnal az első pillanattól kezdve egy hullámhosszra kerültünk a szakmai kérdésekben, sok kérdőjel nem volt abban, hogy a közös utat válasszuk. Jelenleg más alapokról indul a két Akadémia, mi húsz éve vagyunk már a színen, ami hosszú idő, s ez a két évtized rengeteg tapasztalatot jelent. Arra törekszünk, hogy a tapasztalatainkkal segítsük a BHSE Akadémiáját, és a közös munkával mi is továbblépjünk, fejlődjünk az utánpótlás terén. Minden évben értékelni fogjuk a tevékenységünket, s ennek tükrében haladunk majd, de egyértelmű, hogy a két Akadémia hosszú távra tervezi ezt a megállapodást” – tette hozzá Dávid Kornél.

Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke rendkívül büszke arra, hogy Dávid Kornél révén és Akadémiájának köszönhetően szakmai vonalon tovább erősödik a Dózsa György úti iskola.

„Dávid Kornél a magyar kosárlabdázásban fontos, hiteles személy, aki megjárta az NBA-t is, rendkívüli tapasztalatokkal rendelkezik ezen a pályán – mondta Gergely István. – Jó érzés, hogy volt honvédosként ilyen formában tér vissza a klubhoz, örömünkre szolgál, hogy Akadémiánkban látja a jövőt és a potenciált. Mivel a Dávid Kornél Akadémián fiú és lány csapatok is készülnek, így ezen a téren is várjuk a segítséget, az iránymutatást a székesfehérvári szakmai stábtól.”

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás, Fotó, Slide - Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus