NBA-sztártól tanulhattak a PVSK fiataljai

Több mint 200 ifjú kosaras között – egyedüli külföldiként – 10 PVSK-s tehetség is részt vett a zombori tehetségkutató táborban, amit a profi NBA-s játékos, Nikola Jokics szervezett.

A pvsk.hu beszámolója:

A 2003 és 2008 között született fiúk számára szervezték meg azt a tehetségkutató tábort, amelyen a Zombor környéki kosaraspalánták vehettek részt. A vajdasági városból származó profi NBA-játékos, a Denver Nuggets centere, Nikola Jokics rendszeresen meghirdeti a rendezvényt, amelyre idén először hívtak meg külföldről is játékosokat, nevezetesen a PVSK különítményét.

- Három 2004-es, két-két 2005-ös és 2006-os és három 2007-es születésű játékosunkkal jártunk Zomboron, ahol igazán profi tehetségkutatón vehettünk részt. Több mint 200 szerb kosaraspalánta mutatta be tudását az összetett pályán. A szervezők ugyanis különböző feladatokból összeállított állomásokat alakítottak ki a fiúknak, ahol mindenki megmutathatta tudását. Bár a PVSK akadémistái eleinte kicsit megilletődöttek voltak, mégis jobbak voltak az átlagnál, szinte minden feladatnál a jobbak közé tartoztak. Ennél is fontosabb volt azonban az élmény, hogy akár egy NBA-sztártól kaphattak tanácsot, maga Nikola Jokics is beállt és javította a gyerekek hibáit, sőt még egy-egy „párharcra” is vállalkozott. Azt gondolom, hogy azok a tehetségeink, akik itt lehettek, újabb motivációt kaptak arra, hogy folytassák a kosárlabdázást és valóban profi játékosokká váljanak – mondta el Moosz Milán, a pécsi küldöttség vezetője.

fotó: pvsk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus