3x3: Lányaink nyolc között végeztek az ifjúsági olimpián

A magyar válogatott 13-12-es vereséget szenvedett Franciaországtól az Ifjúsági Olimpia 3x3-as kosárlabda tornájának negyeddöntőjében.

A magyar válogatott 13-12-es vereséget szenvedett Franciaországtól az Ifjúsági Olimpia 3x3-as kosárlabda tornájának negyeddöntőjében. A magyar lányok a hajrában 4 pontos hátrányból nyílttá tették a meccset, de végül riválisunk ünnepelhetett győzelmet.

Elérkezett a negyeddöntők napja az Ifjúsági Olimpia 3x3-as kosárlabda tornáján. A legnagyobb téttel bíró találkozókat rendezték, hiszen az itteni győztesek még két meccset játszanak és a záró napon az érmekért küzdhetnek tovább. Ez a tét érezhetően rányomta a bélyegét a mieink összecsapására is. Mindkét gárda idegesen kezdett. A franciák rendezték előbb a soraikat és 3-0-ra elléptek a találkozó elején. Budácsik Dorottya azonban még az első játékmegszakítás előtt szépített, így a szusszanásnyi pihenőre 3-1-es állásról vonulhattak a csapatok.

A találkozó középső szakasza nagy fordulatokat hozott. A franciák 5-1-re elléptek, de ezt követően támadásban felpörgette a játékot a magyar csapat. Betalált Tóth Orsolya, Budácsik Dorottya, majd egymást követően háromszor Varga Alíz. Válogatottunk 6-5-nél a vezetést is átvette. A folytatásban Tóth Orsolya találatával még 7-6-nál is előrébb jártunk. A végjátékhoz érkezve azonban 9-7-re fordított riválisunk. Maradtak ki büntetők ebben a szakaszban és úgy nézett ki, hogy a francia csapat összességében kézben tartja az irányítást. Az utolsó perchez érkezve 13-9-es előnyt építettek fel.

A magyar lányok a nagyobb hátrány tudatában sem adták fel. Varga Alíz duplájával 50 másodperccel a vége előtt 13-11-re felzárkóztunk. Ezt követően Varga újra betalált és 13-12-nél még fél percünk maradt az egyenlítésre. A francia csapat nem tudott pontot szerezni, ami esélyt teremtett számunkra. Időkérés után 2.3 másodperccel a vége előtt támadhattunk a hosszabbítás kiharcolásáért vagy egy távoli dobással a győzelemért. Végül egy jó ütemű betöréssel sikerült helyzetet kialakítani, de Tóth Orsolya kísérlete lejött a gyűrűről. Franciaország 13-12-es sikerrel jutott a legjobb négy közé.

Válogatottunk számára ezzel lezárult a 2018-as Ifjúsági Olimpia. A magyar lányok 4 győzelemmel és 1 vereséggel a legjobb nyolc csapat között fejezték be a tornát.

Eredmény
Magyarország – Franciaország 12-13

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus