Az U14-es lányoknál is európai érmet szerzett Magyarország

Az U14-es leány korosztály legrangosabb európai válogatott erőfelmérőjén Magyarország bronzérmes lett.

A wbasket.hu cikke:

Vasárnap este lezárult Slovenj Gradec városában az U14-es Slovenia Ball torna. A korosztály legrangosabb európai válogatott erőfelmérőjén Magyarország bronzérmes lett. Az egyéni elismerések során pedig Ferenczi Katát és Pfeiffer Virágot is díjazták csapatunkból.

A torna bronzmérkőzésén a magyar válogatott végig vezetve 72-38-ra múlta felül Izraelt. Ezt követően a fináléban Olaszország 68-55 arányban győzte le a házigazda Szlovéniát és ezzel teljesen megérdemelten elhódította a trófeát.

Az eredményhirdetés alkalmával természetesen az egyéni elismeréseket is kiosztották. Az All-Star ötösbe választották a magyar csapatból Ferenczi Katát, aki a torna hat mérkőzésén 11.8 pontot és 6.7 lepattanót átlagolt. A VAL-értéket tekintve az átlaga pedig 10.5-ös lett.

Ferenczi Kata mellett az All-Star ötöst Vittoria Blasigh (Olaszország), Hila Karsch (Izrael), Matilde Villa (Olaszország) és Zoja Stirn (Szlovénia) alkotja. A torna legértékesebb játékosa (MVP) Vittoria Blasigh lett.

A tornán a legtöbb gólpasszt kiosztó játékos különdíját Pfeiffer Virág vehette át. A statisztikai lapjára átlagban 2.67 gólpasszt jegyeztek fel a hat találkozón.

Gratulálunk!

A torna végeredménye

1. Olaszország
2. Szlovénia
3. Magyarország
4. Izrael
5. Horvátország
6. Lettország
7. Szerbia
8. Ukrajna
9. Bulgária
10. Macedónia

Fotó - wbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus