Az U16-os lányok tornát nyertek Törökországban!

Tavaly decemberben az MKOSZ megkeresést kapott a Török Szövetségtől egy négycsapatos meghívásos tornára. Jöjjön most a stáb beszámolója az útról, illetve a mérkőzésekről:

A csapat január 28.án a déli órákban találkozott a Pasaréti Sportcentrumban. Magyar Gergely edző másfélórás edzést vezényelt, majd az ebédet követően a csapat elfoglalta a szállást. Az esti órákban ismét mozogtak a lányok, gyakorolva taktikai elemeket, figurákat.

A reggeli elfogyasztása után, háromnegyed nyolckor autóbusszal indultunk a repülőtérre. Majd kétórányi repülést követően érkeztünk meg Isztambulba, ahol a helyi illetékesek már vártak minket és 135 km-es buszozás után érkeztünk meg Rodostóba. A szállás elfoglalása után a szakmai stáb a korai kelés és a hosszú utazás miatt úgy döntött, hogy a felajánlott edzési időt inkább pihenésre, regenerációra fordítja.

Elérkezett az első játéknap. A délelőtti órákban a lányok egy órás időtartamban ismerkedtek a teremmel, a torna végeredményét ismerve mondhatni belakták a létesítményt.

A program szeszélye szerint rögtön a házigazda törökök ellen kezdte meg szereplését nemzeti csapatunk. Az első negyed elején 4-4-es állásig tartották magukat a hazaiak, majd a jó védekezésnek és a gyors indításoknak köszönhetően egy 18-0-s szériát produkáltunk. A különbség az idő múlásával nemhogy csökkent volna, hanem folyamatosan nőtt. A törökök nem találták a mieink játékának ellenszerét. Az irányítók nagyon jól mozgatták a csapatot, Studer Ágnes 6, Czukor Dalma 5, Doktor Anna 4 gólpasszig jutott. A belső posztokon szereplő játékosok pedig rendkívül eredményesek voltak. Kiss Virág 20 pontja mellett 13 lepattanót is leszedett, még Foitl Emília is eljutott 12 pontig.

A magabiztos győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben, minden játékos kapott több-kevesebb játéklehetőséget.

A második napon a nyári EB csoportellenfelünkkel a szerbekkel mérkőztünk. Hasonlóan indult magyar szempontból a találkozó, mint előző este. Összeszedett védekezést követően gyorsindításoknak köszönhetően ismét hamar tízpontnyi előnyre tettünk szert. A szerbek játszották a durva, alattomos kosárlabdájukat, de a lányok nagyon ügyesen és higgadtan kezelték ezt a fajta stílust. A harmadik negyed derekán már 20 pont fölé kúszott a két csapat közti különbség. A záró negyedben Magyar Gergely igyekezett mindenkit pályára küldeni, ez sajnos meg is látszódott az eredmény alakulásán, a szerbek feljöttek 8 pontra. A végjátékban a rendkívül egységes magyar csapat azonban rendezte sorait és magabiztos győzelmet aratott. Kiss Virág tripla-duplát ért el (17 pont, 16 lepattanó, 10 kiharcolt fault), Foitl Emília 12 pontot jegyzett, Czukor Dalma és Doktor Anna 10-10, Pusztai Petra és Studer Ágnes 8-8 egységig jutott.

A záró napon, az eredmények alakulása miatt már nem volt tétje a svédek elleni meccsnek. A mieink megnyerték a tornát, a svédek pedig a negyedik helyen zártak. A találkozó nagyon jól szolgálta a gyakorlást (zónavédekezés, letámadás, csapdázás). A magyar csapat mind a négy negyedet behúzva, simán verte meg a szerényebb képességű svéd válogatottat.

Ki kell emelni a statisztikákból, hogy a lányok rendkívül jól szedték a lepattanókat (védő: 33, 25, 28, támadó: 15, 24, 21), sok gólpasszt jegyeztek (24, 16, 24) és viszonylag kevés eladott labdát vétettek (15, 11, 19).

A svéd mérkőzést követően a csapat meglátogatta a Rákóczi házat, melyet a záróra miatt csak kívülről tudtunk megtekinteni.

Összességében egy sikeres, száz százalékos tornát zártunk.

EREDMÉNYEK
Szerbia – Svédország 60-56
Magyarország – Törökország 80-50
Magyarország – Szerbia 68-53
Törökország – Svédország 84-70
Magyarország – Svédország 66-34
Törökország – Szerbia 67-81

A torna végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Szerbia 5, 3. Törökország 4, 4. Svédország 3.

RÉSZTVEVŐK NÉVSORA
JÁTÉKOSOK
CZUKOR Dalma (Soproni Darazsak Akadémia)
TÖRÖK Ágnes (UNI Győr-Széchenyi Kosárlabda Akadémia)
PUSZTAI Petra (Vasas Akadémia)
DOKTOR Anna (Vasas Akadémia)
STUDER Ágnes (Atomerőmű-KSC Szekszárd)
FOITL Emília (Csata DSE)
MÉRÉSZ Beatrix (Vasas Akadémia)
HERMAN Aliz (Kanizsa DKK)
GEREBEN Lívia (Kecskeméti Kosárlabda Akadémia)
SZELI Dorina (Soproni Darazsak Akadémia)
ANGYAL Nikolett (Csata DSE)
KISS Virág (Kosárlabda Akadémia Pécs)

SZAKMAI STÁB
MAGYAR Gergely (vezetőedző)
LASZTOMÉRY András (technikai vezető)
HÁMORI József (gyúró)

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus