Bulgária ellen játszanak ma U18-asaink az Eb-n

Ma délben újabb lépést tehet fiú U18-as válogatottunk a 9. hely megszerzése felé, ehhez viszont le kell gyűrnie a mindig veszélyes bolgárokat.

A norvégok vártnál simább legyőzése után most az a Bulgária következik, amellyel tegnapi ellenfelünk szoros derbivel indított az Eb-n, de akkor az északiak nyertek. Ezzel együtt kár lenne komoly következtetéseket levonnunk ebből az eredményből, ugyanis mai riválisunk is borzasztóan hullámzó teljesítménnyel szerepel eddig a kontinensviadalon - legyőzték például a szlovéneket, de kikaptak a svédektől, ami sokba került nekik, így hiába Albánia és Szlovákia magabiztos legyőzése, ők is csak a helyosztó körben folytathatták, ahol Izlandot 20 ponttal ütötték el a 9-12. helyekért való versengéstől.

A 19,5 pontot, valamint 11,2 lepattanót átlagoló Tsvetomir Chernokojev végig nagyon masszív produkciókat hoz itt az Eb-n, de Davitkov és Matushev is sokoldalú performansszal segíti a csapatot, mely a megszokott bolgár U18-as válogatottakhoz képest kevésbé jó alkatú játékosokból áll, így a 208 centis vezérüket leszámítva igazán magas benti emberük nekik sincsen. Gyengén tripláznak és elég sok az eladott labdájuk is, így azt lehet mondani, eléggé sebezhető ellenfelet kaptunk ma, viszont tejesen kiszámíthatatlan is Bulgária, így nehéz lenne egyértelmű esélyest mondani erre a párosításra.

Az biztos, hogy ma is összeszedett játékra lesz szükség a tegnapi, norvégok elleni parádés dobóteljesítményt követően a győzelemhez fiainktól.

Hajrá U18, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus