Csikai András az U16-os Eb-ről

Az U16-os válogatott tagjával, Csikai Andrással készített interjút a debka.hu, amelyben a fiatal játékos értékelte az Eb-szereplést, saját teljesítményét, és beszélt arról is, mit vár a következő szezontól.

A debka.hu interjúja:

A hetedik helyen végzett a magyar U16-os válogatott a Bulgáriában megrendezésre kerülő B-divíziós Európa-bajnokságon. A csapat tagja volt a Debreceni Kosárlabda Akadémia játékosa, Csikai András is. A tehetséges centert élete első világversenyéről és az előtte álló szezonról kérdeztük.

A 24 csapatos tornán megszerzett 7. hely elsőre nem hangzik rosszul. Hogyan értékelnéd a válogatott teljesítményét?

Nem kerültünk nehéz csoportba, mondhatjuk, hogy szerencsés volt a sorsolásunk. Öt mérkőzésünkből négyet meg is tudtunk nyerni, így csoport másodikként bejutottunk a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben a nagyon erős britekkel játszottunk, és a rossz kezdés után végig futottunk az eredmény után, a végére kicsit talán el is fáradtunk. Az 5-8. helyért szerintem egy nyerhető meccset buktunk el Ukrajna ellen, itt már érezhető volt a fáradtság, és az előző vereség is közrejátszott szerintem. A csapat erejét mutatja ugyanakkor, hogy nem estünk össze, és a csoportunkat megnyerő cseheknek vissza tudtunk vágni, megszerezve ezzel a hetedik helyet.

Bár felkészülési tornán már játszottál a válogatottban, mégis ez volt az első világversenyed. Ehhez képes nem illetődtél meg, rendre jól szálltál be a padról, és ez a kapott játékpercekben is megmutatkozott. Mennyire vagy elégedett a produkcióddal?

Ahhoz képest, hogy nem voltam eddigi pályafutásom során sose annyira domináns a pályán, sok játéklehetőséget kaptam edzőimtől. Igyekeztem a legjobbamat nyújtani a kapott idő alatt, és azt gondolom, hogy főleg védekezésben, azért a csapat hasznára is tudtam lenni. Az Eb szerintem egy nagyon jó gyakorlási lehetőség volt, az itt szerzett tapasztalatokat majd szeretném kamatoztatni a junior bajnokságban is. Szeretnék továbbfejlődni és minél jobb játékossá válni, remélem, hogy újra be tudok majd kerülni a válogatottba.

Mit vársz az előtted álló szezontól?

Nagyon szeretném, ha megnyernénk a junior bajnokságot, szerintem ezt a célt kell magunk elé kitűznünk. Én személy szerint mindig csak az előttem álló edzésre vagy meccsre fókuszálok, mindig az adott helyzetben szeretném a legjobbamat nyújtani, de jó lenne, ha sikeres szezont tudnánk zárni a végén. Év közben majd eldől, hogy mire lehet jó a csapatunk, de szerintem mi vagyunk az egyik esélyesei a bajnokságnak. A két éve bronzérmet nyerő 2000-es korosztályra épül a csapat, de az idő közben érkezőkkel szerintem még erősebbek lettünk.


Forrás - debka.hu
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus