U17-es vb MVP-verseny: Két magyar lányra is szavazhatunk

Dombai Réka és Varga Alíz is bekerült azok közé, akiket a közönségszavazáson segíthetünk világbajnoki MVP-címhez jutni.

A wbasket.hu cikke:

Csütörtökön szünnapra kerül sor a minszki U17-es leány kosárlabda Világbajnokságon. A nemzetközi szövetség a hivatalos honlapján közönségszavazásra invitálja a szurkolókat. A FIBA munkatársai arra kíváncsiak, hogy az eddigi teljesítmények alapján a szurkolók kit tartanak a torna MVP-jének.

Ahogy azt az U20-as Európa-bajnokság hasonló szavazása kapcsán kiemeltük, ez természetesen nem a hivatalos MVP választás. Így a szünnapon azonban egy képet ad arról, hogy a statisztikai mutatók alapján az élcsapatokban kik tekinthetőek eddig a legjobb mutatókat produkáló játékosoknak.

A magyar válogatottból Dombai Rékát és Varga Alízt emelték ki a szerkesztők. Dombai Réka a csapat eddigi négy mérkőzésén átlagban 19.6 percet pályán töltve 13.3 pontot, 2.8 lepattanót és 1.5 gólpasszt jegyez. Az „efficiency” értéke kereken 13-as. Varga Alíz pedig 21.8 perc alatt 12.8 pont, 7.8 lepattanó és 1.5 gólpassz átlagnál tart. Az „efficiency” értéke kiemelkedő 14.8-as.

A két magyar játékos mellett Iliana Rupert (Franciaország), Azzi Fudd (USA), Florencia Chagas (Argentína), Helena Pueyo (Spanyolország), Sakura Noguchi (Japán), Aliyah Boston (USA), Lily Scanlon (Ausztrália), Shyla Heal (Ausztrália), Jordan Horston (USA), Zoe Wadoux (Franciaország), Nerea Hermosa (Spanyolország), Laura Meldere (Lettország), Giulia Natali (Olazország), Haley Jones (USA), Kendra Chery (Franciaország) és Raquel Carrera (Spanyolország) szerepel a névsorban.

A közönségszavazás ITT érhető el.

Fotó - fiba.basketball

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus