U18-as Eb: Norvégia ellen kezdjük a helyosztó kört

Ma sem vár könnyű feladat Somogyi Ádámékra a B divíziós Eb-n, ahol innentől a 9-16. helyért versenyez a magyar válogatott.

A ma délben, a norvégok ellen sorra kerülő derbinek sem vagyunk sajnos egyértelmű esélyesei a két csapat eddigi produkcióit alapul véve, amit azért minden szinten fáj kimondani. Míg a mieink a két továbbjutó, azaz Belgium és Észtország ellen sima vereségekbe futott bele, addig Norvégia a fehéroroszokkal és a románokkal is nagy meccset vívott, aminek a végén bukott csak el, a portugálokat és a lengyeleket pedig meg is verték az északiak, ezen felül Svájcot nagyon magabiztosan fektették két vállra, így harmadikok lettek az A csoportban.

A 20,8 pontot és 11 lepattanót átlagoló Mikal Gjerde egyértelműen a legjobb játékosuk, szerkezetben sem rosszak, de nekik nincs igazán magas benti emberük, így Fazekas Máté termetével és ügyességével nehéz lesz mit kezdeniük - de ezt megfelelő ritmusú játékkal ki is kell tudnunk használni, ami cseppet sem lesz könnyű, mert nagyon szépen összerakott, keményen védekező, eléggé egységes társaság ez a norvég.

A győzelem számunkra rendkívül fontos, hiszen hiába reménykedtünk titkon még a feljutásban is, egyelőre több veresége van válogatottunknak, mint győzelme, így a becsület is tét már fiaink számára itt a helyosztó körben.

Hajrá U18, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus