Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - Vasárnapi, hétfői, keddi meccsek

Vasárnap, hétfőn és kedden összesen hat mérkőzést rendeznek a magyar férfi A csoportban - lássuk, mi várható ezeken a meccseken.

6. forduló

DEAC (4-2) - OSE Lions (2-4)
2020. november 29., vasárnap, 17:00

A hajdúságiak két hete nyerni tudtak Pécsett, előtte kikaptak Sopronban, a válogatott szünetben pedig egy kicsit jobban összeállhatott Kovács Adrián együttese. Az OSE kezdett egyre jobb játékot nyújtani a kezdeti problémák után, de ezzel együtt is két szoros vereséggel zártak a válogatott szünet előtt Sebastjan Krasovec fiai. A keret erősségét nézve a hazaiak vannak fórban, formáról most nem nagyon beszélhetünk, úgyhogy elvileg a DEAC a mérkőzés esélyese. Más kérdés, hogy azért a vendéglátók sem voltak eddig olyan meggyőzőek, ahogy azt a játékosállományuk alapján gondoltuk - a Sopron is megmutatta, hogy el lehet őket kapni még Debrecenben is, az OSE pedig képes meglepetésekre.


2. forduló

Zalakerámia ZTE KK (1-1) - Alba Fehérvár (1-0)
2020. november 30., hétfő, 17:00

A ZTE egy duplahosszabbításos siker után simán kikapott a Soprontól, és harmadik meccsét is hazai pályán vívja majd. Az Alba három hete épphogy legyőzte a Pécset saját otthonában - nagyon látszott még Forray Gábor csapatán az idény eleji forma és az, hogy nem nagyon tudtak se éles, se felkészülési mérkőzéseken gyakorolni. Alapvetően az állományok alapján simán győznie kellene az Albának, egyértelműen a fehérváriak az esélyesek (ha csak ezt nézzük), ám nagyon óvatosan lehet egyelőre papírformáról beszélni az esetükben, még nagyon nincsenek játékban. Az is kérdés, hogy mi van Vojvoda Dáviddal, aki ki sem utazott Szlovéniába a válogatottal - ha komolyabb sérülése van vagy koronavírusos, az nagy érvágás az Albának, de még nélküle is erősebbnek tűnnek a vendégek.

Kaposvári KK (2-4) - Egis Körmend (3-1)
2020. november 30., hétfő, 18:00

A Kaposvár legutóbb egy hónapja lépett pályára, akkor két héten belül öt mérkőzést is lejátszott Fekete Ádám csapata, de egyelőre egy-egy jobb teljesítményt, negyedet leszámítva nem igazán megy a játék a somogyiaknak. Az Egis Körmend két hete legyőzte az OSE-t, előtte az ASE ellen diadalmaskodott, és összességében sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújt a hullámvölgyei ellenére is, mint a KKK. A két gárda összecsapott már egymással, akkor nagyon simán győztek a piros-feketék. Egyértelműen erősebb is a vendégek állománya függetlenül attól, hogy Ferencz Csaba bevethető lesz-e vagy sem - a körmendiek a favoritok.


11. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák (4-2) - Szolnoki Olajbányász (1-1)
2020. november 30., hétfő, 18:00

Ez lesz a következő három nap talán legnagyobb rangadója: az eddig összességében pazarul szereplő Szedeák azt az Olajbányászt fogadja, amely masszív állományt rakott össze erre az idényre, mindenképpen a legjobbak között kell velük számolni. A két együttes felkészülési mérkőzést is játszott egymás ellen nemrég, akkor a Szolnok győzött a Tiszaligetben, de abból azért messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. A Szedeákot egyelőre csak a Falco tudta legyőzni hosszabbítás után, illetve a DEAC nagyszerű támadójátékot bemutatva. Egyértelmű esélyest nem igazán lehet megnevezni, de annyi biztos, hogy Gasper Potocnik alakulatának nagyon jó teljesítményt kell nyújtani, ha nyerni akar - a Szedeáknak is voltak persze hibái, de összességében véve még nem láttuk őket rosszul játszani ebben az idényben.


8. forduló

Atomerőmű SE (4-2) - Jászberényi KSE (0-3)
2020. november 30., hétfő, 18:00

Ez lehet a következő napok legegyértelműbb összecsapása, hiszen az egyre teljesebb kerettel rendelkező ASE azt a Jászberényt fogadja, amely egyelőre pocsékul játszott ebben a szezonban, tegnap pedig edzőjétől és egyik légiósától is megvált. Ezt a meccset nem is nagyon kell ragozni: minden a paksiak mellett szól még akkor is, ha Valerio Bodon-Vincent valószínűleg még nem térhet vissza - országos 1-es a találkozó.


6. forduló

PVSK-VEOLIA (1-3) - Sopron KC (3-3)
2020. december 1., kedd, 18:00

A Pécs egyelőre nem igazán találja a játékát a Kaposvár elleni győzelem és az Alba elleni egypontos vereség ellenére sem. Van kakaó a mecsekaljaiak keretében, ezt azért minden meccsük egyes szakaszaiban bizonyították eddig, de egy teljes találkozón keresztül még nem igazán tudják összetenni, amijük van. A Sopron gyengén kezdte az évet, de rengeteg hiányzója volt, és ahogy a hiányzók elkezdtek visszatérni, úgy javultak egyre inkább az SKC játéka és eredményei. Kosztasz Flevarakisz csapata nem is olyan rég Debrecenben is nyerni tudott, ami nagyobb bravúr volt, mint most egy Pécsett aratott győzelem lenne. Az eddig látottak alapján a Sopron esélyesebb, de nincs akkora különbség a felek között, hogy ne győzhetnének Dragan Alekszicsék (hacsak nem javult tovább a vendég alakulat).

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus