Bátor Tippek 2021/22 - Értékelés

Hat találatot vállaltunk, hullámvasúton ültünk, időnként kétségbeestünk, majd lassan elkezdtünk bizakodni. Idei sikereinket Quin Snydernek ajánljuk, tovább olvasva kiderül, miért is…

 

Csapjunk is a közepébe - ha valaki az előző részek tartalmára kíváncsi, csak saját felelősségére:

2015/16-os Tippek
2016-os Értékelés
2016/17-es Tippek
2017-es Értékelés
2017/18-as Tippek
2018-as Értékelés
2018/19-es Tippek
2019-es Értékelés

2019/20-as Tippek
2020-as Értékelés
2020/21-es Tippek
2021-es Értékelés
2021-22-es Tippek

 

(1-10.: Lipóczki Balázs, 11-17.: Hegedűs Róbert)

 

1. Ben Simmons nem játszotta még le utolsó mérkőzését a Philly színeiben

A tippeket tavaly október 20-án publikáltuk, napra pontosan négy hónappal Simmons utolsó 76ers mezben játszott mérkőzése után. Mivel azóta egy percet sem játszott a ligában, ezért a tipp besült – mostanra az izgalmasabb kérdés az lett, mi marad a Netsből, ahová cserélték.

Bejött ez a Bátor Tipp? NEM 
 

2. Kyrie Irving beoltatja magát

Hol van már az a feelgood Caris LeVert – Joe Harris – Jarrett Allen fémjelezte gárda? A sztárokkal együtt a dráma is beköltözött Brooklynba. Irving lehívta ugyan 37 milliós játékosopcióját, de ezzel együtt sem vennék mérget rá, hogy nem lesz cserélve (maradjon valami a 22/23-as Bátor Tippekre is, ez most nem hivatalos tipp). A négy playoff-derbivel együtt 33 mérkőzésen sikerült a szezonban pályára lépnie, tette mindezt 34.916.200 amerikai dollárért, vagyis mecccsenként több mint egymillióért. Ja, és hogy beoltatta-e magát?

Bejött ez a Bátor Tipp? NEM 


3. Award Alert – kik nyerik a díjakat?

Egy helyes válasz volt a megugrandó szint, nézzük a tippeket: 

MVP: LeBron (nem, Jokic) 
Év Védője: Mikal Bridges (MAJDNEM!! Második lett Smart (???) mögött)
Legjobb Hatodik Ember: DeMar DeRozan (nem, Herro)
Legtöbbet Fejlődött Játékos: Nickeil Alexander-Walker (nem, Morant (???))
Év Újonca: Alperen Sengun (nem, Scottie Barnes)
Év Edzője: James Borrego (nem, sőt ki is rúgták, Monty Williams nyert)

Érdekes egy award szezon volt, na. Van pár oké pick (Jokic, Herro, Monty), van „tökmindegy” (Barnes), de akad számomra teljesen érthetetlen is. DeRozan, akinek playoff-chokerkedései meghatározták pályafutása első évtizedének nagy részét, 13. (!) szezonjában meglépi a legnagyobb lépést, amit egy játékos megtehet, és „sima” sztárból szupersztárrá, igazi vezérré avanzsál (az alapszakaszban, a PO-t most hagyjuk, ez alapszakasz díj). Erre kihozzák győztesnek a harmadéves, már simán szupersztár státuszban lévő Morantet, aki jóformán még helyet sem talált a polcon Év Újonca díjának, máris pakolhat egy újabbat mellé. Értem, hogy sokat fejlődött a gyerek, de valljuk be, az lett volna a kellemetlenebb, ha nem ezt teszi, hanem mondjuk húz egy Landry Fields-et. Se kutyám, se macskám DeRozan, de ezt a díjat ellopták tőle. A másik furcsaság Smart, akinek a szezon első felében a nevét nem lehetett hallani az esélyesek között. Aztán a Celticsnek összeállt a védekezése, egyértelműen a liga legjobb hátrajátékát mutatták be nagyjából január óta, ezért aztán kötelező volt onnan választani valakit – nem mondom, hogy feltétlenül Bridges-nek kellett volna adni, de az egész évet tekintve talán lehetett volna szorosabb a verseny. A döntőben legalább Smart szépen kinullázta Curryt, jelezvén, jó helyre került a trófea.  

Bejöttek ez a Bátor Tippek? NEM 

 

4. Sponsored by Trade Machine - rovat: Cél a három találat

Három találat, nem tűnik könnyűnek, nézzük, mire jutottam: Damian Lillard (nem), Bradley Beal (nem), Kevin Love (nem), Mo Bamba (nem), John Wall (nem), Eric Gordon (nem), Luguentz Dort (nem), Myles Turner (nem), Ricky Rubio (IGEN, Cleveland ---> Indiana, igaz, egy percet sem játszott sérülés miatt, de ne legyünk telhetetlenek - azóta vissza is ment a Cavshez), Pascal Siakam (nem), Kelly Olynyk (nem), Thad Young (IGEN, San Antonio ---> Toronto), Marvin Bagley (IGEN, Sacramento ---> Detroit), Jaylen Brown (nem), Kevin Knox (IGEN, New York ---> Atlanta), Tyler Herro (nem), Trevor Ariza (nem tudom követni).  

Bejöttek ez a Bátor Tippek? MÉG TÖBB IS, MINT KELLETT VOLNA! 1/6

 

5. „Fű alatt” visszatér Tyreke Evans

A jó Reke a Wisconsin Herdig, a Bucks fiókcsapatáig jutott még márciusban, de alig egy hét elteltével szélnek is eresztették. 

Bejött ez a Bátor Tipp? NEM


6. Csapat tippelde: Ki teljesít alul, ki túl?

Két találat volt a cél, nézzük, mit hordtam össze. 

- Bulls 27-28. hely defensive ratingben (nem, a 22. helyen végeztek) 
- A Memphis és a Golden State lemarad a rájátszásról (mindenki hibázhat)
- Clippers legalább 51 győzelem az alapszakaszban (nem, 42-40-nel zártak)
- A Timberwolves PO-ba jut (IGEN, kettőt hoztak is a Memphis ellen)
- A Knicks visszaesik (IGEN, 41-31-es szezon után 37-45-öt raktak össze, és Randle is visszaesett minden fontosabb mutatóban)
- A Magic a vártnál jobban muzsikál, elkerüli az utolsó két helyet (nem, keleten utolsók lettek 22-60-as mérleggel, a ligában csak a Rockets „tudott” náluk rosszabbat 20-62-vel)
- A Heat papíron erős kerete az alapszakaszban még befut az ötödik hely környékére, de a rájátszásban az első körben elvéreznek (nem, első helyre futottak keleten, majd hétmeccses konferenciadöntőben kaptak csak ki)
- A Rocketsé lesz a legrosszabb mérleg (IGEN, fentebb említettem, 20-62-t sikerült összehozniuk)

Bejöttek ezek a Bátor Tippek? ISMÉT TÖBB, MINT KELLETT VOLNA! 2/6


7. Legalább négy vezetőedző nézhet más munka után a szezon végeztével

Bár a személyekre lebontott tippek nem jöttek Snyder kivételével, nem is ez volt a cél, hanem a bűvös négyes szám. Snyder végül kisegített bennünket és önként távozott a Jazztől, emiatt a következő szezonban az új csapatának fogunk szurkolni (mivel lehet, hogy kihagy egy évet, ezt bátran megígérhetjük!). Mellette Frank Vogel (Lakers), Alvin Gentry (Kings) és James Borrego (Hornets) saját erőből érte el csapata vezetőségénél, hogy új állás után kelljen néznie, így aztán összességében…

Bejöttek ezek a Bátor Tippek? BE BIZONY! 3/6


8. Jonas Valanciunas szedi le a legtöbb lepattanót

Behúztam fantasy-ben az embert, ezért ez egy wishful thinking tipp volt. Abban reménykedtem, hogy 13 patti fölött átlagol a jó litván, amivel vezeti majd a ligát – végül hetedik lett 11.4-gyel, még honfitársa, Szabó Doma (Domantas Sabonis) is megelőzte.  

Bejött ez a Bátor Tipp? NEM


9. A Suns újra nagydöntőbe jut

A homer tippemről inkább nem beszélnék hosszabban, egyemberes csapattól így kikapni egy hazai 7. meccsen a gyalázat kategória volt. 

Bejött ez a Bátor Tipp? NEM


10. Random scoring emelkedés: Valakinek pontot kell dobnia…

Lássuk tudtak-e jelöltjeim öt pontot emelni pontátlagukon:


Desmond Bane (9.2 - 18.2) IGEN 
Gabe Vincent (4.8 - 8.7) NEM 
Precious Achiuwa (Raptors, 5.0 - 9.1) NEM 
Shake Milton (13.0 - 8.2) MAJDNEM ÖTÖT CSÖKKENT 
Paul George (23.3 - 24.3) NEM 
Chuma Okeke (7.8 - 8.6) MÉG HISZEK! De NEM 
Kevin Porter Jr. (16.6 - 15.6) NEM 
Donte DiVincenzo (10.4 - 9.0) NEM 
John Collins (17.6 - 16.2) NEM 
Denzel Valentine (vicceltem) De egyébként NEM 
Payton Pritchard (7.7 - 6.2) NEM 
Alex Caruso (Bulls, 6.4 - 7.4) NEM 
Mikal Bridges (13.5 - 14.2) NEM 
Anthony Davis (21.8 - 23.2) NEM 
Ty Jerome (10.7 - 7.1) NEM 
Monte Morris (10.2 - 12.6) NEM

Bejöttek ezek a Bátor Tippek? NEM, pedig milyen jól indult…
 
Lássuk Hegedűs kolléga tippjeit, izzasztó lesz, és nem a kánikula miatt…


11. LeBron a 37 ezres, Carmelo a 28 ezres, Rusty a 23 ezres határt éri el az alapszakasz végére

LeBron 37.062 pontnál jár, Anthony 28.289-nél, Westbrook pedig 23.198-nál, a tökéletes stat padding tehát összejött az aranysárga-liláknál. Sajnos a várt ok-okozati összefüggés (mindenki ponterősen játszik, ezzel pedig jól jár a csapat) nagyon nem jött, de szerencsére ez nem befolyásolta a tipp eredményességét, tehát:

Bejött ez a Bátor Tipp? BE! 4/6


12. Bones Hyland lehet az idei semmiből jött újonc

Megszakadt a rossz sorozat: Emmanuel Mudiay, Stanley Johnson, Omari Spellman és Carsen Edwards már csak rossz emlék, Kyle Kuzma után újra sikerült egy „semmiből jöttet” eltalálni! Tim Connelly denveri búcsúajándéka 10.1 pontot szottyantott a padról beszállva, és meglett neki a hőn áhított (és a tippet legitimáló) All-Rookie második ötös is. 

Bejött ez a Bátor Tipp? DE MÉG HOGY! 5/6


13. All-Star csapatok - cél a 20 találat

Kelet: 
Hátvédek: Trae Young, Jimmy Butler, James Harden, Lonzo Ball, Bradley Beal, Jaylen Brown.
Csatárok, centerek: Jayson Tatum, Joel Embiid, Bam Adebayo, Kevin Durant, Giannis Antetokounmpo, Julius Randle.
Nyugat: 
Hátvédek: Steph Curry, Russell Westbrook, Damian Lillard, Ja Morant, Devin Booker, Donovan Mitchell.
Csatárok, centerek: LeBron James, Luka Doncic, Nikola Jokics, Zion Williamson, Anthony Davis, Rudy Gobert.

Visszatérő klasszikus rovat, visszatérő epikus mellényúlások: gyakorlatilag semmilyen kockázatos tipp nem jött. Lipóczki kolléga legnagyobb örömére természetesen nem egy, hanem két Suns-játékost választottak be - tipp a tippben: szerintem ezt elcserélte volna a Mavs elleni G7-re. Clevelandből nem nulla, de egyenesen kettő játékos került be a Gálára (még ha Allen csak helyettesítőként is). Dame és Lonzo idén pályát is alig látott, nem hogy All-Start, utóbbi tippemet LaMelo pótbehívása tette igazán szánalmassá. Julius Randle contract yearjének én is bedőltem, szerencsére a Knicksszel ellentétben számomra nincs ennek pénzügyi vonzata. A Westy-tippért ezúton kérek elnézést minden érintettől. 

Bejött ez a Bátor Tipp? NEM, még csak közel sem jártam. 

 

14. Fantasy tipp: legalább nyolc játékos ér el 2-es blokkátlagot

Jaren Jackson Jr. és Robert Williams III meghallotta a hívó szót, Rudy Gobert hozta magát, az előző évadban Goberthez hasonlóan legalább 2-es átlagot elérő Turner-Noel-Capela trió viszont Top10-be se fért be idén. Az idei drafton rengeteg jó blokkoló érkezett a ligába, plusz Mitchell Robinson, Jakob Pöltl, Mo Bamba és Evan Mobley 1.7-1.8 blokkot átlagolt, szóval könnyen lehet, hogy ez a tipp megelőzte a korát...

Bejött ez a Bátor Tipp? Idén sajnos NEM, de továbbra is a centerek a szívem csücskei

 

15. Trae Young és James Harden pontátlagát nem veti vissza a szabályváltozás

Az apropó, hogy 2021 nyarán a "labdával beleugrok a védőbe, lefékezek a védő előtt" típusú szabálytalanságok megítélésén változtatott a liga. A tipp csak félig jött be, mert Trae Young 25.3 pontról 28.4 pontra növelte az átlagát, míg James Harden 24.6-ról 22.0-ra romlott. Jó kérdés, hogy Harden esetében ez mennyire a tavaly nyári edzésprogram komplett kihagyásának hatása - elvileg idén nyáron a 2021-es offszezont is pótolja, szóval hosszabb távon még lehet, hogy jön ez a tipp. 

Bejött ez a Bátor Tipp? Ezt a játékot sajnos időre játsszák, a homokóra pedig lepörgött, szóval NEM. 


16. A felsorolt négy csapatból legalább kettő főcsoportdöntőt játszik

Minden további kommentár nélkül, érzésből: Miami Heat, Brooklyn Nets, Utah Jazz, Dallas Mavericks.

Négy olyan csapatot választottam, akik a 2021-es playoffban nem jutottak el a konferencia-döntőig, a számok pedig önmagukért beszélnek… A Miami Heat majdnem a döntőbe is bejutott, Nyugaton pedig ugyan kicsit rezgett a léc, de szerencsére Doncic-ék átérezték, hogy nagyon kell ez a találat. Lipóczki kolléga is majd' kiugrott a bőréből, amikor a G7 reggelén ráírtam, hogy jött ez a tippünk is (nem). 

Bejött ez a Bátor Tipp? BE bizony, innentől hátradőlős, 6/6

 

17. A Spurs visszatér a playoffba

A tipp a tippben ült, Gregg Popovich bevállalja az újabb (utolsó?) szezont, menet közben meglett az 1335-ös, megdönthetetlennek hitt Don Nelson-rekord is, a Spurs viszont csak a play-inig jutott el, szóval…

Bejött ez a Bátor Tipp? MajdNEM

 

+1. Agárdi Úr bennfentes, játékon kívüli tippje: az idei alapszakaszban maximum 10 olyan Hírmorzsa lesz, amelyben nem kap helyet legalább egy Ben Simmons- és/vagy Kyrie Irving-hír.

Saját belső számlálónk szerint IGEN, Agárdi Úr örülhet a jó tippnek, de azt gondolom, hogy itt nincsenek győztesek, csak vesztesek...

 

A saját égetésünk után jöjjön a (számunkra) szórakoztatóbb rész. Lássuk, hogy a T. Olvasóink tippjei mennyire öregedtek szépen:

 

Joeblack23:

1. Haza húz a szívem, ezért Bulls playin nélküli PO, és mennek egy kört a PO-ban. Csak félig jó, NEM

2.Mindez úgy, hogy a védelem utolsó 10! A támadó játék viszont ligaelit top7 lesz! NEM

3. Keleten olyan csapat játszik konf. döntőt, aki tavaly nem volt 4-ben sem (Bulls, York, Miami, Boston, stb stb.) BINGO!

4. Nyugaton a Memphis és a GSW top6 a Lakers a Sacto a Portland és a Dallas közül három PI meccset fog játszani. A tipp első fele telitalálat, a második fele teljesen mellé, NEM

5. Díjak: Nets adja az MVP-t, Bucks adja a DPOY-t, Houstonba fog valaki a legtöbbet fejlődni. Nem lesz top3 draftos a ROY. Knicks fogja adni a 6th-t és Donovan lesz a Coy(szégyen, de a Bulls alapszakasz helyével kiérdemli) :D. A ROY tipp éppen jött (Barnes 1/4-es), a többi sajnos NEM

6. Thib mester ráébred hogy az nem mehet így tovább ahogy eddig használta a játékosait, ha idén még jobbak akarnak lenni, akkor a kezdőket még többet kell játszatni, top10 legtöbbet játszott játékosból 2 York játékos lesz. Nem fért be Knicks-playa a Top10-be (Randle 12.), NEM

7. idén a tavalyi 2 fő helyett 5 játékos fog 30 felett átlagolni. Csak Embiid ment 30 fölé, NEM

8. hogy felüljek az idei trendnek és legyen Irving és Simmons tippem, az alapszakaszban egyik csapata se fogja megérezni a hiányát. játszanak vagy nem, a csapat eredményeit nem fogja befolyásolni, időarányosan mindkét csapat úgy vagy jobban fog állni addig, míg a két agyhalott nem tér észhez, vagy ha egyáltalán nem lépnek pályára. Nem volt rossz tipp, mert a Brooklyn december végéig remekelt, a Philadelphia pedig januárban parádézott, megadjuk a bátorító IGEN-t

9. nem kerül olyan csapat a döntőbe idén, aki az elmúlt 10 évben döntőt játszott. :D (azt hiszem ez a legextrémebb tippem :P) Röviden: NEM

Jenő:

(kiemelve a találatok):

Na nézzük, hátha a tavalyit sikerült felülmúlni. Jokic back to back MVP lesz, a Denver döntőzni fog. Eskü nem beszélek haza, de Giddey lesz az év újonca. A DPOY Draymond Green lesz, az MIP KPJ, Poole, Bagley és Keldon Johnson közül az egyik. Az év edzője Taylor Jenkins, ezzel együtt a Memphis play-in nélkül lesz PO csapat. Lesz Dallas-Portland a play-inben. LaMelo all-star, Hornets PO. John Wall fog idén PO meccset játszani, valamilyen úton-módon. Ben Simmonsnak ugyanannyi bedobott triplája lesz, mint nekem (ez nem volt túl bátor tipp – a szerk. :)). Top 6 (10) a két konferenciában (no order): Nets, Bucks, Hawks, Heat, Boston, Hornets, (Philly, Knicks, Washington, Bulls), illetve Nuggets, Jazz, Clippers, Lakers, Suns, Memphis, (Minnesota, Dallas, Portland, Warriors).

Szitas Zsolt:

1. Mo Bamba dupla duplát átlagol 2 blokkal. NEM, de meglepően közel járt hozzá (10.6, 8.1, 1.7 kevesebb, mint 26 perc alatt)

2. Goga 20 meccsen kezd, az Indy színeiben.  NEM, de meglepően közel járt hozzá (16)

3. Kawhi visszavonul!! NEM

4. Lamelo 20-8-8-t átlagol. NEM, de meglepően közel járt hozzá (20.1, 6.7, 7.6)

5. Újra Utah-Chi döntőt láthatunk. NEM

6. Chuma Okeke lesz a legtöbbet fejlődött játékos. NEM

7. Westbrook lesz a legjobb 6. ember. NEM

8. Moses Brown fogja vezetni a ligát lepattanóban! NEM

Doktor Bubó:

1. GSW, Charlotte nem jut PO-ba, Minny és a Bulls igen. A GSW belerondított, NEM

2. Irving nélkül lesz bajnok a Nets, a top4ben még a LAL, Mavs, és 76ers trióbol 2 ott lesz. NEM

3. Durant MVP (Butler top3), Davis DPOY, Green ROY, Rose 6th Man, Spo COTY, NAW MIP. Teljesen NEM

4. A Bucks és a Suns is kizúg legkésőbb a második körben. Talált, süllyedtek a tavalyi döntősök, IGEN

5, Memphis megy egy kört a POban. Látnoki, IGEN

6. Lillard marad, CJ+Nurk megy. Nurkic-on csúszott el a tipp, NEM

7. Rockets PIbe jut. NEM

8. Zion berobban úgy igazán. Inkább lerobbant, NEM

9. Suggs és S. Barnes beég. Suggs talán kicsit igen, Barnes nagyon NEM

VilágbékUA:

1.: Durant - Curry - Giannis verseny az MVP-ért. Joker-Joel csata volt, NEM

2.: KD - Curry verseny a scoring title-ért. Joel-Giannis csata volt (ha volt egyáltalán), NEM

3.: Rose kijátssza Walkert a kezdőből New Yorkban. NEM

4.: Nets - Bucks ECF visszavágó, Nets a döntőben. NEM

5.: Bulls Play-in. NEM

6.: Philadelphia play-in. NEM

7.: Lakers nem jut WCF-ba. IGEN

8.: Westbrook nem a Lakersben fejezi be a szezont. Bárcsak, de nincs olyan szerencsém, NEM

9.: Zion nem játszik 40 meccsnél többet. Egyet sem játszott, IGEN

10.: A Portland újabb korai PO-kudarca után Lillard cserét kér. Duplán NEM

+1 Brandon Ingramet elviszi egy konferenciájában biztos PO-résztvevő csapat. Kissé váratlanul a Pelicans tűnt ilyen csapatnak, NEM

jose:

Szerintem mindenki alábecsüli, hogy idén is egy hónappal kevesebb volt a nyári pihenőidő és így ismét megtörténik, hogy a 2021-es konferencia döntősök közül jövőre senki nem jut el a konf. döntőig. Tűpontos, IGEN

Irving nem oltatja be magát, de a javuló esetszám miatt még a szezon közben visszavonják New Yorkban a korlátozást, így csatlakozhat a csapathoz. Ha járványügyi szakember vagy, visszavonjuk az IGEN-t!

PO Soma:

Az elejen kicsit hazabeszelek :P Miami min. Konferenciadontozni fog. Nekünk is így kellene homer tippeket adnunk, IGEN

A ket jatekos kozul az egyik legalabb megnyeri az adott dijat: Bam DPoY, Herro 6MotY. Herro jött, majdnem Bam is, IGEN

Ha a Miami top 3/4-ben vegez keleten, Spo lesz az ev edzoje. Közel volt, de minden NEM jöhet össze

MVP Durant lesz. NEM

Clippers elorebb vegez az alapszakaszban, illetve kesobb esik ki PObol mint a Lakers, Kawhi serulese ellenere. A LAC csak a play-inig jutott, de a Lakers addig sem, nálunk ez IGEN

Atlanta iden play in helyen fer max be a POba, mivel a 8 egyenesen bekerulo csapat a Nets, Milwaukee, Philly, Miami, Bulls, Celtics, NY es Indiana lesznek, ha nem tortenik komoly serules sehol se. (Ezt nagyon vadnak szantam, az is lett :D) Az Atlantás rész bejött, a többi NEM

Simmonst cserelik, es szerintem nem szupersztarert. Ejj, az egyik fele jó, a másik sajnos NEM

Kyrie beoltatja magat vagy visszavonul. NEM

Westy iden nem atlagol tripla duplat. IGEN

Harden lesz az assistkiraly. Csak második, CP3 beelőzte, NEM

Curry, Luka es Giannis kozott dol el az uj pontkiralyi cim, foleg most hogy Giannis ilyen hatekonysaggal dobal tavolabbrol is. a Giannis tipp jó megérzés, de összességében NEM

The GOAT:

awards: mvp:luka mip:og anunoby roy: j.green dpoy:bam 6man: poole. NEM

sacramento playoff(play-in és utána po). mindig jövőre, NEM

zion: pontkirály. NEM

portland nyugat top2=liga top3. NEM

gsw: döntő. You Believe, IGEN

indiana tank szezon, kiárusítás. IGEN

hawks megnyeri keletet(alapszakasz). NEM

memphis hazai pályáról indul a po-ban. IGEN

curry megdönti a tripla rekordját. Messze volt a 402 hármastól, NEM

leg. 3 játkos is eléri az 50-40-90 min. 15 pont. Elegendő számú meccsen 6 játékos érte el a 90%-os büntizést, közülük Curry, Durant, Poole és Trae Young elérte az 50%-os kétpontost, viszont egyikőjük sem érte el a 40%-os triplázást. Közel volt, de NEM

klay 20+ pont 43% tripla. MajdNEM, de csak 38.5%-kal triplázott (egyébként először büntetőzött 90% felett!)

JakeChambers:

1. Max 1 csapat lesz PO-ban LA-ből. A fentiek miatt vegyük a play-int is playoffnak (jövőre szőrösszívűbbek leszünk!), IGEN

2. Kötelező homer tipp: SAS play-in nélkül jut PO-ba. NEM

3. PHI finals. NEM

4. Tatum lesz a pontkirály. NEM

lyukas zsömle:

Bulls PO-ba jut, akar magasabb kiemelessel is, de ott eselytelen lesz, legjobb esetben is egy 4-1-es kiesessel realizalodik, hogy az idei, többünk altal optimistan var keret egy alapszakaszban jol funkcional, de a PO-ban a vedekezes hianya es DeRozan miatt nem sokra hivatott :( Látnoki, IGEN

Spurs minimum play-int jatszik, de a 7-10. hely barmelyiket belejük latom. IGEN

A play-inben az OKC, GSW, Spurs, Minnesota csapatok közül minimum 2 ott lesz. Sima, sőt a GSW jóval fentebb került, IGEN

Simmons-McCollum csere vegbemegy. NEM

Lillard nem megy sehova. Yessir, IGEN

Lakers az also kiemelesek valamelyiken bekuszik a PO-ba, de ott nem jut el a konferenciadöntöig, masodik körös kieses. Nosir, NEM

Toxic Bron:

LeBron ha nem serul le top 3 MVP eselyes lesz.(es talan egy all defensive 2. team is belefer). Sajnos lesérült, de így is kapott egy All-NBA 3rd Teamet, viszont az All-Def 2ndtől egészségesen is messze lett volna. Ez inkább NEM

Luka tovabb jut az elso kornel. De még mennyivel, IGEN

Lamelo bejuttatja a Hornetset a PO-ba. MajdNEM

Ha jatszik Kyrie es nincsenek serulesek a Nets lesz a bajnok. NEM

Rollo:

Én maradok a jól bevált eddigi tippemnél. Tavaly már nagyon közel voltunk, de idén tuti meglesz: CP3 végre bajnoki gyűrűt húz az ujjára! Lipóczki kolléga legnagyobb bánatára NEM

Attys:

A Curry család döntőt játszik egymással :D Steph (és Damion) ott volt, Seth messze járt, NEM

Ádám Horváth:

A szezonban lesz egy 5by5 és egy quadruple-double is. NEM

Balázs Cseri:

Az érdemtelenül kedvelt csapatra:

-A Minnesota bejut a play-inbe, majd onnan a PO-ba is. Telibe, IGEN

-Anthony Edwards több AS kezdő szavazatot kap, mint LaMelo Ball, és végül mindketten kapnak meghívót. NEM

-Ant 23pts, 6rebs 35%3pt, 55%TS felett fog átlagolni. A dobószázalékok jöttek, a másik két stat még NEM

-Towns ismét All-Star lesz, és másodjára is bekerül az All-NBA 3. csapatba. Telitalálat, sőt még egy tripladobót is nyert, IGEN

Az érdemtelenül kedvelt játékosra:

-Wigginst+fiatalokat év közben All-Star játékosra cseréli a GSW. Nagyon NEM

-Wiggins TS%-ban tovább javul (>56,8%), de pontátlaga is tovább csökken (<18,6). Csökkent a pontátlag (17.2), de a TS% kicsit visszaesett (56.0), MajdNEM

Pletykákból valóság:

-Simmons és Irving sem lesz elcserélve, legkésőbb az AS után visszatérnek a pályára is. NEM

-Lillard továbbra sem kér cserét. Sőt, IGEN

Év végi eredmények:

-Dallas PO második körig jut. Bár nincs ott a „legalább”, nálam ez IGEN

-Utah-GSW -Denver trióból kettő konferenciadöntőzik. Csak a GSW, NEM

-Atlanta PO első körben kiesik. IGEN

-Milwaukee ismét döntőzik. Middleton kiesése miatt ezt nem tudhattuk meg, NEM

-Durant MVP. NEM

-Holiday DPOY. A playoffban megmutatta, hogy akár lehetne is, de tényszerűen NEM

UJ:

1. A Lakers nem jut a playoff-ba. IGEN

2. Nem top 10-es pick lesz a roty. NEM

3. Lesz idén quadruple double. Továbbra is várunk rá, NEM

4. Hanga Ádám pályára lép az Nba-ben. NEM :(

5. A következő edzők mindegyike vagy a helyén kezdi meg a következő szezont, vagy mindegyiket menesztik: Luke Walton, James Borrego, Michael Malone, Willie Green. Bár még nem kezdődött meg a következő szezon, Malone és Green helye is betonbiztos, NEM

6. Steph legalább 15 db 40 pont feletti meccset hoz. Hetet szállított, NEM

7. Jordan Poole lesz a legjobb hatodik ember. Ütős tipp, de NEM elég jó

8. A roy, dpoy, mip, mvp, coy, eoy, 6thmoy díjak közül maximum egy kerül a keleti konferenciába. Három lett (DPOY, 6th, ROY), NEM

Dániel Verebes:

1. A GSW-ből nem Curry vagy Klay vagy D. Green lesz a legjobb +-al rendelkező játékos év végén. Curry lett, NEM

2. A Nets-ben nem lesz elég labda-domináns hátvéd és egy újonc vagy KD fogja a szervezést átvenni (legalább 10-15 percre a 81*48-ból). Nem néztünk idén BKN-meccset, segítséget kérünk :) 

3. Ben Simmons PHI-ben lesz (papíron) év végén is. NEM

4. Lillard év közben újabb segítséget kap, de nem olyat, amire számított (hátvédeknél fognak erősíteni Portlandben). Josh Hart, NAW és Satoransky jött, cserébe McCollumért, összességében a tipp IGEN

5. Boston újra viszonylag egészségesen tölti az idényt és emiatt Top 4-ben lesznek Keleten. Az egészség so-so, de IGEN

6. Idény közben hosszabbítanak egy újra-felfedezett tehetséggel (minimum + két évre és évi 10+ millióért). Nagyon nem nyálaztuk át a szezon közbeni hosszabbításokat, de a 2016-os undrafted Dorian Finney-Smithre ez összességében illik, IGEN

7. Bónusz: lesznek hírek arról hogy melyik játékos milyen kriptóba fektet(ett) (nem csak NFT). Ha voltak is, a mi figyelmünket Simmons és Irving elvonta, NEM??

BluetoothHarald:

1, kis kedvenccel kezdjük: Ja Morant All-Star lesz. Sőt, IGEN

2, na mégegy: Memphis top6 nyugaton :P. Simán, IGEN

3, alapszakasz kelet a Bucks-é, Nyugat a Jazz-é. NEM

4, Hornets odaér a play-in helyekre,és be is jut. MajdNEM

5, JV-t elnyeli a New Orleans-i mocsár és mindhárom fő statisztikába (pts, reb, blk) gyengébb lesz mint tavaly. Lepattanóban és blokkban kicsit gyengébb (így is 11.4-et tépett le), pontban viszont 17.1--->17.8, NEM

6, Lakers nem áll össze és/vagy a sérülések közbe szólnak PO másodikkör a végállomás. Túl optimista a végkicsengés, ezért NEM

7, Irving nem fogja beoltatni magát, szezon végén elköszönnek tőle. A szezon végén NEM jött össze a váltás, de a következő szezon elejéig még talán IGEN

8, Portland nem jut túl a play-in-en megint és Lillard távozik (vagy legalábbis megpróbál). NEM

9, Zion...mennyit jósoljak idén neki...40 meccs alatt idén is. Nulla, vagyis IGEN

9,5, NOP idén sem jut még play-in-be sem. A srácok NEM olvasták ezt a tippet.

10., LAC playint eléri, de ott ki is száll. Tűpontos, IGEN

11, Boston idén is elsőkörös kiszálló a playoffban. Ez most NEM

+1 legyen egy vállalósabb a végére Anthony Edwards All-Star lesz már idén (és repíti Fantasy csapatomat). Egyelőre csak wannabe AS, NEM

Tombstone:

Ha a 17-es tipp bejön, mindenki a vendégem egy vízilófröccsre! Sajnos a Spurs nem jutott playoffba…

Thunder90:

A Warriors masszív playoff résztvevő lesz ha nem ragadnak be ebben a naptári évben és amennyiben Klay is visszatér. Sőt, IGEN

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus