Este Milwaukee-Miami a Sport TV-n

Több csapat is back-to-backet vív, a nagyok közül pályára lép a Sixers, a Clippers, a Rockets, a Celtics, vagy a Raptors is. 

Milwaukee Bucks - Miami Heat 23:00 (Sport 1 - ÉLŐ)

A Bucks ha nem is simán, de megnyerte az első meccsét Houstonban, Giannis Antetokounmpo parádézott, majd a végjátékot nélküle húzták be, minden szempontból önbizalomnövelő győzelemmel nyitott a tavalyi alapszakaszgyőztes - na nem mintha különösebb önbizalomhiányban szenvedne a gárda. A Heat is megnyerte az első találkozóját egy nagy rohammal, több jó egyéni teljesítménnyel, de ez most azért más feladat lesz, főleg hogy Jimmy Butlerre továbbra sem számíthat Erik Spoelstra - ahogy Dion Waiters és James Johnson sem lesz ott még a csapattal. Mivel a Milwaukee-nál aki számít, az bevethető, otthon lesznek, náluk játszik az MVP, így nagyon komoly bravúr lenne, ha a tartalékos Heat megviccelné Mike Budenholzer csapatát - ettől függetlenül Winslow, Herro vagy Adebayo játékát tovább építhetik a floridaiak. 

Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 01:00

Remek védekezéssel és egy Boston ellen megnyert hazai rangadóval nyitotta a szezont a Philly, most jön az első idegenbeli feladat a már két meccset lejátszó Detroit otthonában. A Pistons 1-1-re áll, idegenben nyert, majd back-to-back kikapott otthon és eddig mindkétszer a Drummond-Rose-Kennard trió játszott csak jól, a többiek nem sokat tudtak hozzátenni, ez pedig most nem tűnik elégnek előzetesen. Drummondra egyébként is kőkemény feladat várhat Joel Embiid képében, ráadásul Al Horford is szívhatja a vérét és ha a Sixers nem kezd el erőlködni támadásban (megint nem tudnak például triplát dobni), akkor papíron abszolút favoritnak számít még idegenben is. Ami ezt boríthatja, az Embiid kisebb sérülése, nem edzett pénteken, kérdéses a játéka, illetve még Mike Scott pályára lépése sem biztos - a Detroitnál Blake Griffin továbbra sincs, de Reggie Jackson háta is fáj, lehet, hogy ő sem játszhat most.

Atlanta Hawks - Orlando Magic 01:30

Az Atlanta nagyszerű támadójátékkal és Trae Young parádéjával, egy detroiti győzelemmel rajtolt, ha otthon is hasonló formát mutat a fiatal társaság, akkor meglehet a második sikere is - a Magic lassabb, körülményesebb csapatnak tűnik egyelőre, amely inkább akkor győzhet, ha ebben a ritmusban zajlik a találkozó. A vendégek a Cavs elleni kötelező behúzásával, 85 kapott ponttal rajtoltak, úgyhogy az erősségeik nekik is megvannak, sérültjeik nincsenek, ha a húzóemberek jó napot fognak ki, bármire képesek lehetnek - nyilván sokat számít majd, hogy Nik Vucseviccsel mihez kezdenek a Hawks magasai, de persze az is, hogy az említett Young lehoz-e egy múltkorihoz hasonló teljesítményt.

New York Knicks - Boston Celtics 01:30

Mindkét csapat back-to-backet játszik, a Boston nagy csatában, szenzációs lepattanózással megnyerte a Toronto elleni hazai rangadót, míg a Knicks a városi derbit vesztette el a Nets vendégeként. Az erőviszonyok egyértelműen a Celtics mellett szólnak még vendégként is, centerposzton ugyan vannak gondjaik, de ezt a Raptors ellen is előnnyé kovácsolták, ha Kemba Walker ténylegesen rátalált a dobására, akkor annyi gyors, ponterős, kreálni képes kisemberük van, hogy annak egy átlagos dobóformával elégnek kell lennie - kérdés persze, hogy a b2b mennyire viseli meg őket. A New Yorknál is van, akire érdemes figyelni, RJ Barrett, vagy az összedrótozott Mitchell Robinson is ilyen, mellette Elfrid Payton, vagy akár Julius Randle is képes nagy meccsekre, ha úgy jön ki a lépés, akkor otthon persze okozhatnak meglepetést - de ha nyernének, az tényleg meglepetésként hatna. 

Houston Rockets - New Orleans Pelicans 02:00

Itt a Pelicans játszik back-to-backet, miután a második szoros végjátékot is elvesztette, ezúttal a Dallas ellen, hazai pályán - a Rockets pihenhetett egyet, az első meccsen elszenvedett hazai, Bucks elleni vereséget pedig most muszáj lenne kijavítania. Akkor nagyon gyengén tüzeltek a texasiak, James Harden és Eric Gordon sem érezte a gyűrűt, volt némi feszültség is a Harden-Westbrook páros között, majd a végjátékot is eléggé elrontották, tehát javítani bőven van mit - meglátjuk, hogy mit sikerül ebből megvalósítani. Papíron minőségibb, rutinosabb, összeszokottabb és frissebb is a keretük, ráadásul otthon lesznek, úgyhogy ha nem tudják megverni a Pelst, az jelen esetben mindenképpen blamaként hatna számukra. 

Chicago Bulls - Toronto Raptors 02:00

Itt is mindkét csapat back-to-backet vív, a Chicago Zach LaVine és Coby White pontparádéjával győzött Memphisben, míg a Raptors borzasztóan sok eladott labdával és 21 engedett támadópattanóval kikapott Bostonban. Alapvetően a Toronto számít esélyesnek még idegenben is, de a Bullsban van annyi pontszerző és van olyan potenciál, hogy felvegye a kesztyűt, főleg hazai pályán - Otto Porter Jr.-t kicsit pihentették előző este, így most is játszhat és Wendell Carter Jr. is ott lehet a pályán. A vendégeknél sincs hiányzó, náluk inkább az a kérdés, hogy Lowry, Gasol, vagy Ibaka hogy reagál a back-to-backre, illetve azért a rövid rotációjuknak nem biztos, hogy jót tesz ez a forgatókönyv - ráadásul mondjuk Gasol egyébként is elég pocsék formában kezdte a szezont. 

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 02:00

Papíron kötelező meccs a Pacers számára még akkor is, ha a bajnokság ezen szakaszában még bárki képes lehet bármire, mindenkit visz a lendület, a motiváció, egy-egy meccsen bármi előfordulhat. Az Indiana vereséggel rajtolt, méghozzá otthon, a közel értékelhetetlen kispad mellett főleg a harmatos csapatvédekezés hagyott kívánnivalót maga után, Clevelandben viszont nyernie kellene a társaságnak - viszont Jeremy Lamb játéka kérdéses és bár TJ Warren edzett, ő sincs 100%-os állapotban a továbbra is sérült Victor Oladipo mellett. A Clevelandnél még keresik a rotációt, keresik a kezdőt és a szerepeket, nem dőlt el, hogy mit várnak Darius Garlandtól, hol egyest, hol kettest játszott, de akárhogy is, hazai pálya ide vagy oda, az Indy céljai egészen mások idén is, mint a Cavsé. 

San Antonio Spurs - Washington Wizards 02:30

A Wizards back-to-backet vív, miután szép győzelmet aratott Oklahoma Cityben, ami talán jót tesz a csapat önbizalmának - igaz, a Thunder egészen pocsékul játszott, de egy keleti alsóházi csapatnak akkor is nagy dolog Nyugaton nyerni. A Spurs azért más tészta, ráadásul Gregg Popovich csapata pihentebb is, nincsenek sérültjei és elsőre győzni tudott, méghozzá több remek egyéni teljesítménnyel - gyakorlatilag minden a San Antonio mellett szól. A Washingtonnál az is kérdés, hogy kap-e valaki pihenőt a back-to-back miatt, bár így a szezon elején még kevésbé megszokott dolog ez, akár meg is lovagolhatják az előző esti győzelmet, meglátjuk, hogy hogyan állnak hozzá - Troy Brown Jr. és CJ Miles játékára mindenesetre nem számíthatnak. 

Utah Jazz - Sacramento Kings 02:00

A Jazz és a Kings is egy vereség másnapján, back-to-back igyekszik javítani és mindkettejüknek fontos lenne ezt megtenni - a Jazznek azt kellene bizonyítani, hogy valóban Nyugat legelejében a helye, míg a Kingsen ugyan a végcélt illetően nincs ilyen nagy nyomás, de a 0-3-at azért jó lenne elkerülni. A Utah a Lakers ellen támadásban volt pocsék, Mike Conley kettőből kétszer dobott nagyon gyengén, Bojan Bogdanovicnak bokasérülése van, valószínűleg most sem tud még játszani, úgyhogy nincsenek könnyű helyzetben, míg a Kingsnél a védekezés nem működött a Portlanddel szemben - náluk Marvin Bagley dőlt ki hosszabb időre az alapemberek közül. Nehéz jósolni, a Jazzben azért még Bogdanovic nélkül is több lehet, főleg otthon, de kérdés, hogy ki tudják-e egyenesíteni a kérdőjeleiket. 

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 03:00

A Suns a Kings kiütése után kis híján meglepte a Denvert is, Deandre Ayton nélkül megvolt a dobása a győzelemhez a gárdának, ám végül kikapott, ami erősen kihathat erre a meccsre is - a vereség hatása mellett ott van az, hogy egy hosszabbításos meccs másnapján, back-to-back kell pályára lépniük. Az ellenfél ráadásul az a Clippers, amely eddig simán megverte a Lakerst, majd átgázolt a Golden State-en, egyelőre pontosan olyan színvonalat hozott a társaság, amilyet várhattunk tőle és pihentebben most is kérdés nélküli esélyes Phoenixben. A Suns dolgát tovább nehezíti, hogy Ricky Rubio is beszedett egy kisebb térdsérülést, lehet, hogy őt a b2b második felén nem fogják erőltetni így a szezon legelején. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus