Hírmorzsák 2017-10-14 (11:30)

Kawhi Leonard nem lesz ott a szezonnyitón (comb), LeBron James játékára viszont egyre jobbak az esélyek. Cserélt a Cavs és a Hawks - Jefferson nem akarja befejezni karrierjét. Jared Dudley iránt érdeklődik a Timberwolves. Nurkic jövő nyáron RFA lesz. DeAndre Jordant nem árulta az off-szezon során a Clippers. Embiid maradni akart a Kansas egyetemen egy második évre is - ma hajnalban komoly trash talkba kezdett Whiteside-dal a pályán és twitteren is. Myles Turner és Sabonis 2018/19-es csapatopcióit lehívta a Pacers. Rostermozgások: Hawks, Magic, Suns, Lakers, Celtics, Mavericks, Warriors.

Az esti Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks cseréről már külön is beszámoltunk, amelyben Richard Jefferson és Kay Felder a Hawkshoz kerültek - ezen a linken elolvashatjátok az összes részletet! A Cavs egyébként Sergiy Gladyr és Dimitrios Agravanis játékjogát kapta - előbbi ukrán válogatott, de már 28 esztendős, még 2009-ben volt a draft 49. választottja, utóbbi pedig 22 esztendős magasember, aki 2015-ben az 59. helyen kelt el a játékosbörzén. Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Jefferson nem akarja befejezni pályafutását, szeretné folytatni, miután kitette őt az Atlanta.

Lehet még egy csere a közeljövőben, Zach Lowe és Darren Wolfson (ESPN) információi szerint ugyanis a Minnesota Timberwolves Jared Dudley iránt érdeklődik. Valószínűleg Cole Aldrich szerződésével próbálnak meg valamit összehozni, mivel a center pénze 2018/19-re csak részlegesen garantált, míg Dudley 9.8 millió dollárt keres abban az idényben is - spórolhat az elpasszolásával a Phoenix Suns.

A San Antonio Spurs trénere, Gregg Popovich kijelentette, hogy Kawhi Leonard nem lesz ott a szezonnyitón - továbbra is a bal combjával vannak gondok. Ugyanehhez a témakörhöz kapcsolódik, hogy Jason Lloyd (The Athletic) azt írta, hogy a Cleveland vezetőedzője, Tyronn Lue egyre optimistább azzal kapcsolatban, hogy LeBron James ott lehet-e a Boston Celtics elleni szezonnyitón.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette tegnap, hogy Jusuf Nurkic nem kapott szerződéshosszabbítási ajánlatot a Portland TrailBlazerstől, így jövő nyáron RFA, korlátozott szabadügynök lesz - az előző idény közben szerezték a bosnyák centert, aki sokat dobott az oregoniak játékán.

A már említett Zach Lowe értesülései szerint a Los Angeles Clippers ugyan meghallgatta az ajánlatokat DeAndre Jordanre a nyáron, de nem árulták centerüket - voltak olyan híresztelések is, amik ennek ellentmondtak.

A napi rostermozgások. Az Orlando Magic kitette Troy Caupaint és Rodney Purvist, így 18 fővel állnak jelenleg. Az Atlanta többek között a cseréje miatt is megszabadult Tyler Cavanaugh-tól, Jeremy Evanstől és Quinn Cooktól. A Phoenix Suns Tidjan Keitának adott szerződést. A Timberwolves Shawne Williamsszel kötött kontraktust. A Los Angeles Lakers már ki is tette keretéből a nemrég leigazolt Travis Weart - 19-en vannak ezzel. A Boston Celtics előbb szabadlistára rakta Daniel Dixont, Jonathan Holmest, LJ Peaket és Andrew White-ot, majd Daniel Ochefunak adott szerződést. A Dallas Mavericks Jameel Warney-nak és Brandon Ashley-nek köszönte meg az eddigieket. A Golden State Warriors pedig Trevor Thompsontól búcsúzott.

Az Indiana Pacers lehívta Myles Turner és Domantas Sabonis 2018/19-es csapatopciót.

A végére pedig a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid maradt két történettel. Egyrészt azt nyilatkozta, hogy anno úgy döntött, maradni akar egy második évre is a Kansas egyetemen, annyira szeretett ott lenni, de aztán mondták neki, hogy talán mégsem kéne.

Másrészt ma hajnalban volt némi trash talk közte és Hassan Whiteside között, miután alig több mint két perc után 3 faultot is beszedett róla a Miami Heat játékosa, Embiid meg kimutogatott a floridaiak kispadjának, hogy "cseréljétek le, nem tud velem mit kezdeni". Egy twitterező írta Embiidnek, hogy vicces, hogy arról beszél, hogy nem tudják levédekezni, miközben 1/7-es mezőnymutatója van, amire Whiteside reagált, hogy ezt a média biztos nem fogja mutatni. Erre Embiid beindult, hogy "Le kellett cserélniük, különben 5 perc alatt kipontozódtál volna, pedig ez csak az előszezon, még csak nem is az alapszakasz". Ezt követően sem hagyta abba a Philly sztárja, azt is hozzátette, hogy "foglalkozz csak a statisztikákkal és ne a csapatod eredményességével, egyébként a +/- mutatód pocsék volt", majd Kevin Durant került burkoltan terítékre - azt írta Embiid, hogy az ő hibája az egész, azt hitte, hogy a másik fiókjáról ír. Whiteside annyival zárta le a dolgot, hogy 3 év alatt 31 meccs... reményei szerint idén találkozni fognak a pályán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus