Hírmorzsák 2019-01-18 (14:30)

Dennis Smith Jr. nem utazik el a Dallasszal a következő két idegenbeli meccsre - a csapat mentené a menthetőt, az irányító távozna. A Kings Harrison Barnes iránt érdeklődik. Gregg Popovich nem tudja még, hogy folytatja-e a Spursnél az idei nyár után is. LeBron James nagyra értékelte Kyrie Irving bocsánatkérését. Kijöttek az All-Star szavazás legújabb részeredményei. Az All-Star draft pár órával a deadline után lesz. A játékvezetők bizonyos meccseken azonnal megválaszolják a nekik feltett kérdéseket. A Heat megbüntette Dion Waiterst, Erik Spoelstra szerint a dobóhátvédnek is meg kell dolgoznia a játékidejéért.

A Dallas Mavericksnél van probléma: a csapatnak sem megy, Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint pedig Dennis Smith Jr. nem is utazik el az együttessel a most következő, Indiana Pacers és Milwaukee Bucks elleni idegenbeli találkozókra. A Mavs elvileg árulja Smith-t, bár MacMahon úgy tudja, hogy a klub szeretné rendbehozni kapcsolatát az irányítóval, és nem cseréli el Smith-t, csak ha megfelelő ellenértéket kap érte cserébe. A játékos jelezte, hogy szívesen venné, ha elkerülne másik klubhoz a szerepe miatt - tavaly rengeteget birtokolta a labdát, idén ez Luka Doncic érkezésével megváltozott, Smith pedig nem tudott ehhez alkalmazkodni. MacMahon csapatközeli forrásai szerint a Smith és Rick Carlisle vezetőedző közötti rossz viszony el van túlozva.

Brian Windhorst (ESPN) a Hoop Collective podcastben elmondta, hogy a Sacramento Kingsnek nagyon tetszik a Dallas kiscsatára, Harrison Barnes - igaz, azt is hozzátette, hogy fogalma sincs, mennyire reális, hogy összejöjjön egy csere a két klub között.

Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy a San Antonio Spurs trénerlegendája, Gregg Popovich még nem tudja, folytatja-e az edzősködést az idényt követően is - 5 éves szerződése utolsó évében jár jelenleg a január 28-án 70. születésnapját ünneplő szakember. Popovich annyit mondott, hogy fogalma sincs még, hogy mi a terve a következő szezonra, RC Buford GM pedig hozzátette, hogy addig edzősködik Popovich, ameddig akar - annyi biztos, hogy az amerikai válogatottat ő irányítja majd az idei világbajnokságon és a jövő évi olimpián is.

Joe Vardon (The Athletic) információi szerint LeBron James épp Kevin Love-val vacsorázott, amikor Kyrie Irving felhívta őt, hogy bocsánatot kérjen a múltért - erről tegnap délelőtt olvashattatok már. James később visszahívta a Boston Celtics irányítóját, mikor már egyedül volt, és a hírek szerint nagyra értékelte, hogy Irving elnézést kért tőle - voltak problémák kettejük kapcsolatában, de javulóban van a viszony a Cleveland Cavaliers két egykori sztárja között. A Cavs egyik meg nem nevezett kulcsjátékosa azt mondta, hogy Irving tudja, hogy egy évvel korábban lépett le, mint kellett volna - az előző idényben még a bajnoki címért kellett volna küzdeniük, aztán majd meglátták volna, hogyan tovább. Channing Frye annyit tett ehhez hozzá, hogy szerinte Irvingből kiváló vezér lehet, mert ez a bocsánatkérés arról árulkodik, hogy sokat ért fejben, emberként.

LeBronhoz kapcsolható, hogy továbbra is ő vezeti a szurkolói All-Star szavazást - a harmadik részeredményekről reggel, ezen a linken olvashattatok. Ugyanide tartozik, hogy az All-Star gála draftját pár órával a deadline (cserehatáridő) után, magyar idő szerint február 8-án hajnali 01:00-tól közvetíti az ESPN.

Az is a ligához kapcsolódik, hogy a játékvezetők a szezon hátralévő részében bizonyos mérkőzéseken válaszolni fognak a nekik feltett kérdésekre, ha valaki az @OfficialNBARefs fióknak ír vagy a #RefWatchParty hashtaget használja - hétfőn a Lakers-Warriors, valamint szerdán a Sixers-Spurs mérkőzéseken is éles lesz ez a funkció. James egyébként ma hajnalban rá is kérdezett csak úgy, hogy Lonzo Ball az Oklahoma City Thunder elleni meccs rendes játékidejének végén, Russell Westbrook ellen elkövetett faultja miért is volt dobófault, mire a sporik beismerték, hogy nem volt az.

Arról két napja olvashattatok már, hogy Dion Waiters elküldte melegebb éghajlatra a Miami Heatet, amiért meg is kapta a büntetést csapatától. Erik Spoelstra vezetőedző azt nyilatkozta, hogy teljesen más gárda ez, mint ami tavaly volt, amikor Waiters lesérült, és bár a csapattársai támogatják, senki nem fogja neki tálcán kínálni a játékperceit - neki is meg kell dolgoznia ezekért, mint mindenki másnak. A türelem és az áldozatok meghozása a csapatért nagyon fontos, ezt Waitersnek is át kell éreznie, és Spoelstra szerint át is fogja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus