Hírmorzsák 2019-12-18 (13:00)

Zion Williamson továbbra is messze van attól, hogy elkezdje profi karrierjét. Mike Conley rásérült a combhajlítójára. Rui Hachimura legalább 5 meccset kihagy (ágyék). Új játékos a Wizardsnál. Levették az ESPN-ről a pénteki Pelicans-Warriorst. Bam Adebayót motiválta, hogy kimaradt a Team USA vb-keretéből. Deandre Ayton szerint hibázott, de mindenki követ el hibákat. Trey Burke apja instagramon kérte, hogy cseréljék el fiát a Sixerstől - a játékos nem értett vele egyet. Damian Lillard szerint nem véletlen, hogy egyre többen egyre messzebbről dobják a triplákat. A Bucks tulajdonosa nem aggódik Giannis Antetokounmpo jövője miatt.

Kezdjünk a sérülésekkel. A New Orleans Pelicans 1/1-ese, Zion Williamson már teljes terhelést végez a térdeivel, ott is volt a csapat dobóedzésén, amint az az alábbi videóban látható. David Griffin elnök elmondása szerint azonban még messze van a fiatal kosaras bemutatkozása. A Utah Jazznél Mike Conley két hét után visszatért combhajlító sérüléséből, de újra megsérült ugyanaz a combhajlítója, megint el kellett hagynia a pályát az Orlando Magic elleni mérkőzés negyedik negyedében. A Washington Wizardsnál Rui Hachimura legalább 5 mérkőzést kihagy ágyéksérülése miatt - ha visszatér az együttes a fővárosba, akkor vizsgálják újra, hogy játszhat-e.

Ha már a Wizards: a Washington kitette keretéből Chris Chiozzát, és two-way megállapodást kötött Anzejs Pasecniksszel.

Mivel se Williamson, se a Golden State Warriors sztárjai, így az ESPN levette műsoráról a péntek esti Pelicans-Warriorst - december 29-én viszont közvetíti a Los Angeles Lakers és a Dallas Mavericks összecsapását.

Marc Stein (New York Times) hozta a hírt, hogy Bam Adebayo kihagyása az amerikaiak világbajnoki keretéből elég sok vitát szült, főleg most, hogy All-Star szinten játszik a Miami Heat centere. A Team USA elöljárói szerint Adebayo közel sem játszott így a válogató során, mint most - maga a center beismerte, hogy motiválta, hogy lemaradt a keretből Brook Lopez és Miles Plumlee miatt. Adebayo azt mondta Steinnek, hogy természetesen senki nem szereti, ha kihagyják, de már maga mögött tudta ezt a fejezetet. Azt is hozzátette, hogy nem a vb-ről való távolmaradás az oka annak, hogy jelenleg így játszik, ahogy.

A Phoenix Suns centere, Deandre Ayton letöltötte 25 mérkőzéses eltiltását, ma hajnalban pedig 18 ponttal és 12 pattanóval tért vissza. Ayton a Los Angeles Clippers elleni vereség után elmondta, hogy frusztráló a helyzet, tudja, mit tett - ez volt élete legnagyobb és teljesen véletlenül elkövetett hibája, amiből tanult. A center úgy gondolja, hogy hibázott, de mindenki követ el hibákat - a lényeg az, hogy hogyan reagálunk erre.

A Philadelphia Sixersnél volt egy kisebb zúgolódás: Trey Burke édesapja instagramon kérte, hogy a csapat cserélje el fiát, mert szerinte nem játszatják eleget, pedig szükségük lenne a padról a pontokra. Később Trey kiadott egy közleményt, miszerint nagyra tartja azt a támogatást, amit édesapjától kapott egész pályafutása során, de jelenleg nem egyezik a véleményük, és ezt meg is beszélték. Mindent megtesz a Sixers sikeréért, csak erre koncentrál, és nagyon köszöni azt a segítséget, amit Philadelphia városa, a szurkolók és a klub adott neki.

A Portand TrailBlazers sztárja, Damian Lillard Kirk Goldsberryvel (ESPN) beszélgetett arról, hogy egyáltalán nem véletlen, hogy egyre többen vállalkoznak nagyon messzi triplákkal, rengeteg időt töltenek a játékosok ennek a gyakorlásával. A cikkben felhozták, hogy miután a 2018-as PO-ban kisöpörte a Blazerst a New Orleans, Lillard elkezdett új fegyverek után kutatni, amit az agresszív védők ellen is tudott használni - úgy gondolta, hogy ha messzebbről is képes veszélyes lenni, nem fogják annyit duplázni. A Portland sztárja elmondta, hogy sok különböző helyzetből gyakorolja a messzi triplákat, amik egyébként nem kényelmes pozíciók, de lehet belőlük pontosan dobni. Lillard szerint a törzsnek sokkal fontosabb szerepe van, mint a lábnak vagy a karnak - ha az rendben van, távolról is jól lehet dobni, de ha gyenge a törzs, akkor száll a labda mindenfelé.

A végére pedig a Milwaukee Bucks tulajdonosa, Marc Lasry maradt, aki Sam Amickkel (The Athletic) Giannis Antetokounmpo jövőjéről beszélt. Lasry szerint semmi különöset nem fognak csinálni - mindenki azt teszi, ami számára a legjobb, és reményeik szerint az elképzeléseik közösek lesznek a hosszabbítással kapcsolatban. Ők mindent meg fognak tenni, ahogy mások is, ez teljesen rendben van így. Azt is elmondta a tulaj, hogy nem igazán izgatja, hogy Giannis neve sok helyen felmerül. Lasry szerint a játékosok stabil tulajdonosi kört, a győzelem iránt elkötelezett klubot, tiszteletre méltó edzőt és olyan várost akarnak, ahol szeretnek játszani. Úgy gondolja, hogy mindenki a kiegyensúlyozottságra törekszik, és arra van szüksége, hogy amit mondanak neki, az az igazság legyen - épp ezért úgy érzi, hogy amíg azt teszik, amit kell, rendben lesznek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus