Hírmorzsák 2020-06-25 (11:15)

Zion Williamson fizikálisan és mentálisan is bombaformában van - állítólag nem miatta lett 22 csapatos a folytatás. Négy újabb koronavírusos játékos van. Nem merült fel, hogy 22 helyett 16 együttes folytassa Orlandóban. A Clippers és Brad Stevens azt szeretnék, ha a legelejétől kezdve ott lehetne egy családtag vagy barát a buborékban élőkkel. Július 1-ig még bárki visszaléphet a szezon folytatásától. William Wesley a Knicks tanácsadója lett. Leon Rose július végéig akarja megtalálni a New York új vezetőedzőjét. Nicolas Claxton bal vállát megműtötték (labrum). Luguentz Dort a Thundertől, PJ Dozier a Nuggetstől kapott rendes szerződést. A Spurs leigazolta Tyler Zellert.

Arról ma reggel írtunk már, hogy újabb négy koronavírusos játékost találtak a ligában: Malcolm Brogdon, Buddy Hield, Jabari Parker és Alex Len tesztje is pozitív lett.

Több GM is azt mondta Sam Amicknek (The Athletic), hogy felmerült bennük: lehet, hogy a liga az egyre több amerikai koronavírusos miatt 22-ről 16-ra csökkenti az Orlandóban résztvevő csapatok létszámát - ezzel csökkenne a buborékban a fertőzés lehetősége, és javíthatnának az életkörülményeken is. Amick úgy tudja, hogy ezt az ötletet egyelőre egyáltalán nem tárgyalja a liga - ahhoz, hogy hivatalosan csökkenteni lehessen a létszámot, a Játékosok Szakszervezetének is újra szavaznia kellene.

Szintén Amick hozta a hírt, hogy az életminőség javításán leginkább a Los Angeles Clippers dolgozik: Doc Riversék nagyon harcolnak azért, hogy már a szezon legelejétől kezdve ott lehessen a buborékban minden érintett legalább egy családtagja vagy barátja - a jelenlegi szabályozás szerint csak az első körben érkeztnek majd a Disney Worldbe hozzátartozók vagy haverok. A hírek szerint egyébként nem a Clippers az egyetlen, amely próbál korábban családtagot bejuttatni a buborékba: a Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens is ugyanezt szeretné.

A 22 csapatos folytatásnál felmerült, hogy csak azért ennyi lesz a létszám, hogy a New Orleans Pelicans és leginkább Zion Williamson ott lehessen a pályán. Tim Bontemps és Andrew Lopez (mindketten ESPN) forrásai szerint nem Williamson miatt lesz 22 együttes a Disney Worldben, viszont ha már ott vannak, rengeteget fognak szerepelni az országos TV által közvetített meccseken. Az egyik forrás úgy fogalmazott, hogy alig pár játékos van, akik nem csak népszerűek tudnak lenni, de növelni tudják az NBA jelentőségét - abban reménykedik a liga, hogy Zion is ilyen. Egy másik forrás azt mondta, hogy nagyon szeretné az NBA, ha Michael Jordan vs. 1986-os Celtics párharc lenne a rájátszás első körében - ha a Pelicans bejut a PO-ba, gyakorlatilag biztos, hogy a Los Angeles Lakersszel játszik az első körben.

Wiliamshoz kapcsolódik, hogy a Pelicans GM-je, David Griffin szerint nagyszerű fizikális és mentális állapotban van a New Orleans tavalyi 1/1-ese. Az előbb említett Bontempsék egyik forrása úgy fogalmazott, hogy Zion sokkolni fog sokakat. Griffin azt is hozzátette, hogy nagyon sokat számít egy 19 éves játékosnál (nemcsak Williamsonnál, hanem a többi fiatalnál is), hogy a legjobbak ellen gyakorolhat majd, és PO-szintű mérkőzéseket játszhat.

Szintén a folytatáshoz tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a június 24-ei határidő inkább csak támpont volt - tegnapig kellett jeleznie a játékosoknak, ha az volt a szándékuk, hogy nem akarnak részt venni a szezon folytatásában. A legtöbb csapat július 1-jét számítja határidőnek - eddig kell leadni a szezon folytatására a kereteket.

Voltak szerződtetések most is. Az Oklahoma City Thunder 4 éves kontraktust adott Luguentz Dortnak, akinek eddig two-way megállapodása volt az együttessel - 29 mérkőzésen így is 6.2 pontos átlaga volt a nagy csapatban. A San Antonio Spurs Tyler Zellerrel erősített - őt még az előszezon végén vágta ki csapatából a Denver Nuggets. A Nuggets PJ Doziernek adott rendes NBA szerződést - Dorthoz hasonlóan ő is two-way szerződéssel bírt eddig, 21 találkozón 4.1 pontot átlagolt Denverben.

A New York Knicks mégis pozíciót adott William Wesley-nek - alelnök és tanácsadó lesz az együttesnél. Ez a hír már Leon Rose kinevezését követően felröppent, de utána cáfolták a felek, hogy Wesley-nek formális pozíciója lenne majd a klubnál - lett. Rose közben Malika Andrewsnak (ESPN) elmondta, hogy két szakaszban fog beszélgetni a vezetőedző-jelöltekkel - először egy rövidebb interjú lesz, majd jöhetnek a hosszabb diskurzusok a kiválasztottakkal. Az elnök azt mondta, hogy július végéig szeretné kinevezni a csapat új trénerét, és olyan edzőt keres, aki a fiatalok fejlesztése mellett odafigyel arra, hogy mindenkit számon kérjen, plusz a vezetőséggel is együtt tud dolgozni, és felnéznek rá a játékosok.

A Brooklyn Nets játékosát, Nicolas Claxtont megműtötték, miután a bal vállában elszakadt a labrumja - ebben az idényben nem lép már pályára, de a következő szezon edzőtáborára készen fog állni.

A végére pedig jöjjenek azok a hírek, amelyek nem szorosan a játékhoz vagy az NBA-hez köthetőek. Omar Wilkes nyolc év után otthagyta az Octagont, és a Klutch Sports vezetője lett - mint ismert, utóbbi képviseli LeBron Jamest, Anthony Davist, Ben Simmonst vagy éppen Draymond Greent, Jamaal Wilkes fia pedig olyan játékosok ügynöke volt, mint Trae Young, Cam Reddish, OJ Anunoby vagy Anthony Edwards. A G-Liga Év Edzője a Salt Lake City Starst irányító Martin Schiller lett, míg az Év Vezetőjének a Stars GM-jét, Bart Taylort választották meg. A Salt Lake City 30-12-vel vezette nyugatot a leállás időpontjában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus