Kimaxolta a költőpénzét a Lakers

Ezúttal ügyesen manőverezett Rob Pelinka, már július 6-án kezdheti a költekezést a Los Angeles-i gárda.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers a Washington Wizardshoz cserélte Mo Wagnert, Isaac Bongát és Jemerrio Jonest, a New Orleans Pelicansszel kötött üzletbe így bekerült a fővárosi gárda is. Ide kapcsolódik, hogy Anthony Davis lemondott 4 millió dolláros trade kickeréről, nem kell kifizetnie ezt az aranysárga-liláknak, így 32 millió dollárt költhetnek már akár július 6-án - eredtileg arról volt szó, hogy csak július 30-án állt volna ekkora összeg a rendelkezésükre (akkor is a trade kickerről való lemondás esetén).

A legrosszabb forgatókönyv szerint mindössze 23.7 millió dollárt költhettek volna Rob Pelinkáék, de ezt a manővert most sikerrel vette a kétes megítélésű GM. Persze ez még csak a történet egyik fele, a másik, hogy kikkel tölti majd fel a keretet - erről is elmélkedtünk már ezeken a hasábokon nem is olyan rég. Mindenesetre ez a 32 millió akár egy maxos játékosra is elég lehet, bár vélhetően nem 3x3-ban akar indulni jövőre a csapat, így megvan az esélye, hogy többfelé osztják azt szét.

A gárda egyik legfőbb célpontja a védekezéséről ismert Patrick Beverley lehet, aki Tim MacMahonnak (ESPN) elmondta, hogy három éves, nagyjából 40 millió dolláros szerződében gondolkodik - Beverley kérői között lehet még a Mavs, a Bulls, és természetesen legutóbbi kenyéradója, a Clippers is. 

Fotó: ESPN.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus