Az U23-as lányok másodikként zárták az európaiak csatáját

Mai teljesítményével eldőlt, hogy második helyen zár egész Európában az U23-as női 3x3-as válogatott, mely így kijutott a világdöntőre.

A wbasket.hu beszámolója:

Vasárnap került sor Debrecenben a 3x3-as U23-as Nemzetek Ligájának 6., idei utolsó fordulójára. A magyar válogatott a harmadik helyen zárta a tornát és így az összetettben a második pozíciót szerezte meg az Európai Konferenciában, amivel kivívta az indiai Szuperdöntőbe kerülést. Gratulálunk!

A Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia, Papp Klaudia, Radócz Fanni összeállítású magyar válogatott a 6. forduló alkalmával Ukrajnával és Hollandiával került egy csoportba. Az első mérkőzésen a magyar lányok nagy csatában 20-17-re alulmaradtak Ukrajnával szemben.

A második találkozón Hollandia volt az ellenfél. A döntőbe kerülési esélyek életben tartása érdekében a magyar csapat nem csak győzelmi céllal, de minél több pont elérése érdekében lépett pályára. Egészen extra meccset hoztak a lányok, végül nyolc és fél perc alatt 21-8-ra vertük Hollandiát.

A csoportkör záró találkozóját olyan szemmel figyelhettük, hogy Hollandia győzelmének kellett szurkolni, miközben Ukrajna nem érhette el a 18 szerzett pontot. A hollandok becsülettel küzdöttek, de a remek napot kifogó ukrán csapat 16-12-es sikert ünnepelhetett. Az ukránok ezt követően a döntőben 14-12-re Franciaországot is legyőzték és ezzel megnyerték a 6. forduló küzdelmeit. A magyar csapat a ponterős teljesítményével végül a játéknapot harmadikként zárta.

Az összetettben 540 ponttal Franciaország végzett az élen. A harmadik helyének köszönhetően megőrizte összetettbeli második pozícióját a magyar csapat. Végül 415 ponttal zártak a mieink. A harmadik Ukrajna lett 410 ponttal. A magyar válogatott kivívta az indiai Szuperdöntőbe kerülést.

Az U23-as válogatott számára még nem ért véget a szezon, hiszen október 3. és 7. között a kínai Xi'an vagy magyar átírással Hszian városában a sportág történetében először korosztályos Világbajnokságot rendeznek.

U23-as 3x3-as Nemzetek Ligája 2018 - az Európai Konferencia végeredménye:

Fotó - wbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus