Negyedik lett U17-es lány válogatottunk a világbajnokságon

Rendkívül pontszegény első félidő után a magyar csapat a harmadik negyedben fordított, de a szoros végjátékban 57-51-re győzött Ausztrália, így a mieink végül negyedikek lettek az U17-es világbajnokságon!

U17-es lány világbajnokság, Bronzmeccs
Ausztrália - Magyarország 57-51 (12-11, 7-6, 12-20, 26-14)

Ausztrália legjobb dobói: Heal 16/3, Scanlon 11/3, Hannan 5/3.

Magyarország: Angyal 16/6, Mányoky 2, Dombai 6, Varga 6, Kiss 2. Csere: Tóth 2, Vári 3, Wentzel 10, Kovács 4.

A meccs teljes statisztikáját az alábbi linken megtaláljátok!

A minszki U17-es lány világbajnokság bronzmeccsén a magyar válogatott a tavalyi Óceánia-bajnok Ausztráliával csapott össze a harmadik helyért. 

A mieink nem kezdtek jól támadásban, Kiss Angelika az ötödik perc közepén szerezte az első kosarunkat, de az is sokatmondó volt, hogy így is csak kétpontos hátrányban voltunk ekkor (4-2). Mi a következő két percben sem dobtunk pontot, míg Ausztrália Scanlon büntetőivel és Potter triplájával megugrott a hetedik perc közepére (9-2). Ekkor találtuk meg egy kicsit a ritmust, Kovács Georgina, Wentzel Nóra és Angyal Barbara révén gyorsan felzárkóztunk ellenfelünkre, sőt, a 9. percben Angyal triplájával fordítottunk is (9-11). Scanlon hármasa zárta az első 10 percet, így minimális különbséggel az ausztrálok álltak jobban (12-11). 

A második felvonás még annyira sem a támadójátékról szólt, mint az első. Dombai Réka szerezte a játékrész első kosarát a 14. percben, majd a 19. perc elejéig egyetlen pontot sem sikerült dobnunk, hiába kért időt közben Völgyi Péter, hogy rendezze a sorokat. Az óceániai együttes közben természetesen visszavette a vezetést, de meglépni nem tudott, és mivel a negyed utolsó két kosarát mi szereztük Dombai és egy támadópattanó után Vári Zita révén, így továbbra is szoros volt a csata (19-17). 

A fordulást követően állandó volt a forgatókönyv: mi egyenlítettünk először Varga Alíz, majd Wentzel és Angyal révén, az ausztrálok pedig egy duplával magukhoz ragadták a kezdeményezést. A sorminta 23-23-ig tartott, innen ugyanis Angyal, Kovács és Mányoky Réka kosaraival mi kezdtünk ellépni (23-29). Tóth Franka két büntetője után megint hat pont volt a fórunk, és a játékrész vége is a mieinké volt: Vári büntetője után eladta a labdát Ausztrália, Angyal pedig beszórta második hármasát is, ezzel 8 pontra nőtt a két csapat közti különbség. Az ausztrálok még dobtak egy kosarat, de 10 perccel a vége előtt 6 ponttal vezettünk (31-37). 

A negyedik negyed elején nagyon felpörögtek támadásban az ausztrálok, de egy ideig mindenre volt válaszunk, sőt, Varga duplájával 8 ponttal is megléptünk (35-43). Ekkor indult be nagyon Heal az ellenfélnél, egymaga 7 pontot szerzett, és neki köszönhetően jött vissza Ausztrália 3 pontra (42-45). Dombai duplájára is Heal válaszolt egy 2+1-gyel, így az utolsó négy percnek mindössze 2 pontos különbséggel vágtak neki a csapatok (45-47). Scanlon egyenlített, Angyal betörés után volt eredményes, majd Scanlon megint egalizált (49-49). A mieink hibáztak, és bár Fowler kosarára Wentzel még válaszolt, de Heal duplája után Fowler két büntetővel eldöntötte a mérkőzést 22 másodperccel a vége előtt (55-51). 57-51-re győzött végül Ausztrália, így a mieink a világbajnokság negyedik helyén végeztek.

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus