Női Egyetemi Bajnokság: Futószalagon a meglepetések

Váratlan, a keresztjáték párosítását befolyásoló meglepetések egész sora született a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Az élre mindenképpen a SOTE újabb bravúrja kívánkozik, amely idegenben vette el a TFSE veretlenségét. Szintén a keleti csoportban a DEAC meglepő(en biztos) győzelmet aratott miskolciak ellen. A nyugati csoport szenzációját a Közgáz szállította a győriek hosszabbítás utáni legyőzésével.

A Hunbasket összefoglalója:

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők, 13. forduló

Keleti csoport:

DEAC – Miskolci Egyetem 71-53 (23-23, 14-14, 10-6, 24-10)

Debrecen, Kossuth Gimnázium Sportcsarnok, 15 néző. V.: Kisházi, Cservenyák-Pál.

DEAC: MEZEI 5/3, Szabados 11, BACZUK  20/12, SZABÓ Z. 22/6, Gaál 1. Csere: Szabó G. 5, HOLINKA-MIKLÓS 7/3, Király, Pallai, Kovács, Szöllösi. Edző: Vasas Orsolya.

Miskolci Egyetem: Kecskés, Molnár E. 4/3 OLÁH 27/12, SZEGECZKI 8, VÉG-DUDÁS 10. Csere: Tóth 2, Györi, Kápolnai 2, Lukács, Gondos, Balla. Edző: Lippai Szabolcs.

A keleti csoport második helyéért küzdő két csapat lépett pályára Debrecenben. A tét adott volt, jobb esélyek a keresztjátékban. 

Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két csapat, a miskolciak Oláh Fruzsina (27/12 pont, 7 lepattanó, 6 kiharcolt fault), vezérletével igyekeztek előnyt kiépíteni, de a hazaiak Baczuk Virág (20/12 pont, 8 lepattanó), hárompontosaival és Szabados Dorottya (11 pont, 7 lepattanó, 4 kiharcolt fault) sikeres megoldásaival nem hagyták ellépni a vendégcsapatot. Felváltva estek a kosarak, az első negyed végén 23-23, a félidő végén pedig 37-37-es állással húsz perc játék után is teljesen nyílt maradt a mérkőzés. A harmadik negyedben szigorított védekezésén a Debrecen, sokkal kevesebb lepattanót engedélyezett a magassági fölényben lévő miskolci csapatnak, akik hiába próbáltak a dupla-dupláig jutó Vég-Dudás Anna (10 pont, 11 lepattanó) palánk alatti játékára építkezni, Vasas Orsolya lányai sorra védekezték ki a vendég csapat támadásait, és Szabó Zita (22/6 pont, 6 lepattanó) eredményességével és Mezei Dóra (5 pont, 10 lepattanó, 8 gólpassz) szemfüles asszisztjaival szépen lassan felőrölték a miskolci csapatot, ezzel nagyon fontos győzelmet szerezve. 

Vasas Orsolya: - Hihetetlenül büszke vagyok a csapatunkra, mert nem nyomott minket agyon a mérkőzés tétje, hanem csak még jobban felszívtuk magunkat. Az a kőkemény védekezés, amit a lányok letettek a pályára óriási munka volt. Ebből már jött a támadás is, mindenki, aki a pályára lépett, fel tudta venni a ritmust, meg volt a megfelelő kommunikáció, magassági hátrányunk ellenére a lepattanózást is megnyertük, jól sikerültek a rotációk, és ami a legfontosabb, hogy a csapat minden tagja számíthatott mindenkire, egymásra. Ez egy igazi csapatmunka volt! Készülünk a további mérkőzéseinkre. Sok sikert kívánok a Miskolc csapatának is!

Lippai Szabolcs: - Gratulálunk az ellenfélnek, véleményem szerint ilyen mérkőzésre, erre alkalmas játékvezetőket kell küldeni.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_52651


 

TFSE - Semmelweis Egyetem 53-63 (11-14, 12-13, 19-18, 11-18)

Budapest, Testnevelési Egyetem L2 terem, 40 néző. V.: Pohánka, Hartai.

TFSE: Dömötör 13/9, MUNKÁCSI 2, MÉRÉSZ 14/6, Gondár, KELEMEN 17/9. Csere: Úr 3/3, Vígh, Barbarics 4. Edző: Kováts Gabriella.

Semmelweis Egyetem: Nagy K. 13/3, TÓTH F. 10/6, NAGY A.  7/6, FERENCZI 8/3, Szabó 8. Csere: Kiss M. 6, Som 3, Balogh J. 8. Edző: Hegyi Hanna.

A vendégcsapat kezdte jobban a találkozót, gyors támadó játékuknak köszönhetően 7-0-s vezetésre tettek szert az eddig veretlen, ezúttal tartalékosan kerettel felálló TFSE-vel szemben. Mérész P. hárompontosa törte meg a hazai kosárcsendet, azonban rettentő rossz dobóformát fogtak ki a vendéglátók, nehezen találták a ritmust így a negyed végéhez érve 3 pontos előnyből folytathatta jól védekező Semmelweis a mérkőzést. A kék-fehérben játszó hazai együttes rettentő sok helyzetet hagyott ki a második negyedben is, 10 eladott labdát tudhattak magukévá, amit Nagy Annamária (7/3 pont, 3 lepattanó, 5 szerzett labda, 9 gólpassz, 19 IBM) vezérletével a vendégcsapat ki is használt, és az orvosegyetemisták a félidei szünetre tovább növelték előnyüket (23-27). A folytatásban a TF továbbra sem talált magára, a SOTE-s lányok 8 pontot vertek zsinórban rájuk, 10 fölé növelve előnyüket. Egy hazai időkérést követően Kelemen Barbara (17/9 pont, 9 lepattanó, 4 szerzett labda, 19 VAL) és Dömötör Petra táltosodott meg, próbálták életben tartani a mérkőzést. A harmadik negyedet sikerült is megnyernie a TF-nek, azonban a vendégeknek mindenre volt válaszuk. A SOTE mindvégig egy lépéssel a TF előtt tudott maradni az utolsó etapban is, a mérkőzés folyamán mindenki pontot tudott szerezni tőlük és ez nagy kulcs volt a 10 pontos győzelmükhöz.

Kováts Gabriella: - Mondanám, hogy szomorúak vagyunk, de előfordul az ilyen. A ma pályára lépett lányok 2 hét alatt 11 mérkőzést játszottak le, ez emberfeletti. Nem csoda, hogy elfáradtak a lábak és a fejek. Az eddigi teljesítményüknek köszönhetően a csoporton belüli pozíciónk nem került veszélybe, így nincs okunk szomorkodni. Gratulálok ellenfelünknek, nagyon szépen kosárlabdáztak ma!

Hegyi Hanna: - Ismét csak gratulálni tudok a lányaimnak! Örömmel látom, hogy a munka, amit belefektetnek, visszatérül a meccseken. Bár ellenfelünk nem teljes csapattal állt ki, ettől függetlenül nagy siker ez a győzelem számunkra. További sok sikert a TF csapatának.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_52661

 

SZTE-Szegedi RSC - Nyíregyházi Egyetemi SE 109-13 (27-2, 20-4, 26-5, 36-2)

Szeged, Topolya sori sportcsarnok, 10 néző V.: Czékmán, Barabás

SZTE-Szegedi RSC: Pálfi 8, FÖLDING 18/15, Antal 10, BENDE 16, BODNÁR 16/6. Csere: Pásztor 2, Patyi 6, Kendl 2, Váradi 6, Tasi 12, Gugolya 13/9. Edző: Zsemberi Erika.

Nyíregyházi Egyetemi SE: Oláh 2, Páll, Ádám 3, Király, Karakó 8. Csere: Seres. Edző: Farkasinszki Orsolya.

Az esélyeknek megfelelően indult a mérkőzés. A hazaiak gyorsan magukhoz ragadták az irányítást a pontatlanul játszó nyíregyháziakkal szemben. Hátul jó védekezés, elől pontos befejezés jellemezte a szegedi játékot, amit a negyed felénél bekövetkezett sor csere sem zavart meg. A második negyedet a Tisza partiak a kezdő ötösükkel indították, viszont a nagy előny ellenére a tempóból és a koncentrációból nem vettek vissza. A harmadik negyed elején kicsit visszaesett a hazai csapat fejben, viszont az eredmény alakulását nem befolyásolta a Karakó Dorina (8 pont, 14 lepattanó) vezette szabolcsiak átmenetileg kiegyenlítetté tették a játékot, majd tovább nyílt az olló. Az utolsó tíz percre igazából egyetlen nyitott kérdés maradt az első sorban Földing Anna (18 pont, 8 gólpassz, 6 szerzett labda, 33 VAL), Bende Réka (16 pont, 3 szerzett labda, 21 VAL) és Bodnár Virág (16 pont, 7 lepattanó, 3 szerzett labda, 4 gólpassz, 26 VAL) játékára építő vendéglátók számára. Mégpedig, hogy meglesz-e a száz pont.

Zsemberi Erika: - Köszönjük az ellenfelünknek, hogy kitartóak és sportszerűen lejátsszák a mérkőzéseiket! Csapatomnak gratulálok a győzelemhez!

Farkasinszki Orsolya: - Sajnos a mai meccsben ennyi volt. Gratulálok a Szegednek és sok sikert kívánok nekik.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_52671

 

Nyugati csoport:

Közgáz SC és DSK - Ludovika SE 78-50 (24-3, 15-16, 23-11, 16-20)

Budapest, Kinizsi u. 40 néző. V.: Tóth, Hegedűs.

Közgáz SC és DSK: Szanthoffer, Csoma 4, KISS A. 20/3, NÉMETH V. 11/3, Ryan. Csere: Konda 3/3, HORVÁTH P. 12/3, IMRE 10, Kovács O. 4, Garami 8, Kárpáti. Edző: Németh Kata.

Ludovika: BORZA 17/6, BÁLIND 11/3, Bánhegyi 6, Lantos 4, Süle 4. Csere: Kovács A. 4, Peti 4, Munkácsi, Kovács K. Edző: Morauvszki Gergely.

A szépszámú közönség előtt lejátszott fővárosi derbi első negyedben a Közgáz Kiss Anna és Németh Vera vezetésével valósággal átrohant a nagyon megilletődötten kezdő, sok labdát eladó Ludovika csapatán és 20 pont fölötti előnyre tett szert. A második negyed elején Borza Laura ügyes kosaraival ráijesztett a 12-4-gyel indító vendégcsapat a hazaira, majd rendezte sorait a Közgáz és állandósult a 20 pont körüli különbség. Ahogy a mérkőzést, a 2. félidőt is a vendéglátók kezdték jobban, egy 14-2-es rohammal 30 pont fölé nőtt előnyük, és ezzel eldöntötték az összecsapást, a záró szakaszban a vendégek Bálind Fanni néhány szép kosarával kicsit "kozmetikáztak" vereségük mértékén.

Németh Kata: - Nagyon örülök, hogy a sikerült megnyerni a mérkőzés, kellett már ez a csapatnak! Ilyenkor sajnálom igazán azokat a mérkőzéseket, amelyeket egy-két ponttal veszítettünk el, sokkal rosszabb játékkal. Gratulálok mindkét csapatnak.

Morauvszki Gergely: - Az első fordulóban aratott győzelem után ezen a mérkőzésen nekünk volt a veszíteni valónk, a bizonyítással pedig nem tudtunk élni. A váltott védekezésünk összeomlott, amit támadásban megbeszéltünk pedig nem működött Az ellenfélnek gratulálok, köszönjük nekik a játékot, sok sikert a továbbiakban.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53991

 

PTE-PEAC - ELTE BEAC 48-83 (14-34, 11-31, 10-9, 13-9)

Pécs, 40 néző. V.: Fleischmann, Horváth.

PTE-PEAC: Asztalos 8/3, Mándity 2, Németh Boglárka 4, Cser 5, Borbás 9/6. Csere: Németh Bíborka 4, Füzy, Gergely 4, Némedi, BÁTAI 12. Edző: Gyenge Gábor.

ELTE BEAC: Takács 10/6, BOGDÁN 11/3, PERÉNYI 15/3, PETTNER 16/6  Nagyi 8. Csere: Orosz 5/3, Lengyel 2, Van Rijs 4, Mohos 4, Solymosi 2, Levente 6. Edző: Földi Alexandra.

A BEAC esélyeshez méltón kezdett és gyakorlatilag az első negyedben eldöntötte a mérkőzést. A második negyedben folytatódott az erődemonstráció, a pécsiek nem tudtak mit kezdeni az igen jó dobóformát mutató fővárosiakkal. A második félidőben rendezték soraikat a hazaiak és a jobb védekezésüknek köszönhetően mindkét negyedet megnyerve, lelkes játékkal örvendeztették meg szurkolóikat.

Gyenge Gábor: - Először is gratulálok a BEAC-nak a győzelemhez! Saját csapatomnak is gratulálok elsősorban a második félidei játékukhoz, de a mérkőzés nagyrészében a hozzáállással is elégedett lehettem. Remélem kitart a lelkesedésünk a szezon végéig! A BEAC-nak sok sikert kívánok a folytatásban!

Földi Alexandra: - Gratulálok a lányoknak! Szokásukhoz híven nagy motivációval és kedvvel kezdték a mérkőzést, ráadásul az első félidőben nagyon jó százalékkal dobtunk kintről is. A Pécs csapatának is gratulálok és további sok sikert kívánok nekik!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53981

 

UNI Győr SZESE - SMAFC 115-19 (15-5, 41-4, 25-5, 34-5)

Győr, Egyetemi edzőcsarnok, 30 néző. V.: Káli, Erős.

UNI Győr SZESE: Pozsgai 4, Dombai 2, Horváth D. 9/3, KOVÁCS L. 10, Horváth B. 6. Csere: BAFFY 18/6, BOGNÁR 15/3, OLÁH 21/9, MIHÁLY 11/3, Deák 6, SZABÓ L. 13/3. Edző: dr. Barthalos István.

SMAFC: Bauer 8/6, Gönczy 3, Karácsony 2, Tóth, Hawkins 6. Csere: Erős K., Erős S., Róla, Szabó. Edző: Zachár Barbara.

A Győr csapata az tabella végén álló SMAFC együttesét fogadta. Ezúttal hazai oldalon a kiegészítő játékosok jutottak főszerephez, akik nagyon szépen éltek a lehetőséggel. Kiemelendő Oláh Száva és Bognár Kinga, és Szabó Laura játéka is dicsérhető, aki a pontok mellett a csapatát is ügyesen irányította. Mindkét csapat a zónavédekezést részesítette előnyben. A győriek erőszakos védekezése sok szerzett labdát és ezekből lerohanásokat eredményezett. A találkozót hamar eldöntötték a hazaiak, így a hajrá már győri örömjátékot hozott a végig lelkesen küzdő soproniak ellen.

dr. Barthalos István: - A vártnál könnyebben hoztuk a kötelezőt, de el kell mondanom, hogy a soproni csapat nagyon lelkesen játszott és nagyon sokat fejlődtek az elmúlt időszakban. További sok sikert kívánok nekik.

Zachár Barbara: - Gratulálok a győri csapatnak a győzelemhez. Végre kezdünk kilábalni a betegségekből és sérülésekből. Örülök, hogy a nagy különbség ellenére végig küzdöttek a lányok. Az első félidőben a koncentrációnk nem volt megfelelő, amin a második félidőben sokat tudtunk javítani. Örülök, hogy a zóna ellen is volt néhány szép megmozdulásunk.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53971


A 8. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

Közgáz SC és DSK - UNI Győr SZESE 73-71 (10-15, 18-12, 18-20, 18-17, 9-7)

Budapest, Kinizsi u., 30 néző. V.: Lázár, Fajszi.

Közgáz SC és DSK: Szanthoffer 6, CSOMA 19/3, KISS A. 11/3, Németh V. 4, Ryan 4. Csere: Kovács O., IMRE 16, Horváth P. 3/3, KÁRPÁTI 10/3, Garami, Konda. Edző: Németh Kata.

UNI Győr SZESE: Pozsgai, BAFFY 19/6, Horváth D. 6., KOVÁCS L. 6, BÁNSZEGI 20/3. Csere: Mihály 2, Deák, Szabó L. 4, Sághi 8, Bognár, HORVÁTH B. 6. Edző: dr. Barthalos István.

Két nappal korábban mindkét csapat játszott a bajnokságban, s kezdetben a hétfői mérkőzés utóhatása a hazaiakon érződött jobban, 6-0-lal kezdett az erősen tartalékos Győr, amikor a negyed derekán megszerezték első pontjaikat a hazaiak. Ez átmenetileg lendületet is adott a Közgáznak, amely 3 pontra felzárkózott, de ezt ismét egy hosszabb hazai kosárcsend következett, így elléptek a vendégek, akiknek volt már 10 pont fölötti is az előnyük. Ez az előny a 2. negyedben szép lassan kezdett fogyni, és elsősorban a végül 16 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát elérő Imre Noémi kosaraival elkezdte csökkenteni hátrányát, sőt a második félidőre már a Közgáz fordult minimális előnnyel. Egészpályás letámadással kezdve gyorsan fordított a győri együttes, amelyet ekkor a szintén dupla-dupláig jutó Bánszegi Borbála (20 pont, 12 lepattanó) vett vállaira, triplát is dobott. Közben a pályán kemény csata folyt, estek keltek a játékosok, szikrázó összecsapásokat láthatott a közönség.   A Közgáz próbált tapadni a győriekre, sőt Kiss Anna és Csoma Petra villanásaival rövid időre át is vették a vezetést. A hajrában azonban győri oldalon előlépett Baffy Fanni, akinek a vezérletével 3 perccel a befejezés előtt 8 pontos előnyre tettek szert a vendégek. Csoma triplája azonban "riadót" jelentett a Közgáznak, a hazaiak eszelős hajrával a Csoma-Imre-Kiss trió találataival egy 10-2-vel hosszabbításra mentették a mérkőzést. A ráadás elején a Közgáz szerzett vezetést, majd fordított a Győr. A ráadásban abszolút vezérré előlépő Csoma labdákat és könnyű kosarakat szerzett, 5 ponttal meglépett a Közgáz. A vendégek a Baffy-Bánszegi duó révén 2 pontra még visszajöttek, a végén pedig volt másfél másodpercük a nyerő "találatot bevinni", de ekkor Baffy szorongatott helyzetből eleresztett triplakísérlete célt tévesztett, így hazai diadal született.

Németh Kata: - Nem nagyon láttam még a lányaimat így játszani. Ha mindig úgy küzdenénk, ahogyan az elmúlt két mérkőzésen, akkor nem így állnánk a bajnokságban. Büszke edző lehettem ma, remélem leszek is még. Gratulálok mindkét csapatnak!

dr. Barthalos István: - A sors akarta, hogy utolsó csoportmérkőzésünkön egy hosszabbításos meccsen gyakoroljunk - sajnos nem az a végkifejlet született, amit reméltünk. Nagy elismerés és gratuláció jár a Közgáz csapatának a lelkes és szép játékért, amit most nyújtott. Játékosaimnak négy nap alatt ez már a harmadik mérkőzésük volt, ennek fényében nem vagyok szomorú a vereség miatt, most is mindent megtettek a sikerért. Mostantól már a keresztjátékra készülünk, és várjuk a számunkra egyelőre még ismeretlen ellenfelet.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53821

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; Práczki Péter

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus